ΕΔΕΚ: Διαγραφή Παπαδάκη αποφάσισε ομόφωνα το Π.Σ.

Διαγραφή του ευρωβουλευτή, Δημήτρη Παπαδάκη από το μητρώο της ΕΔΕΚ, αποφάσισε ομόφωνα το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Κινήματος, το οποίο συνήλθε χθες βράδυ και εξέτασε τις καταγγελίες εναντίον του, για αντικομματική συμπεριφορά.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι, το Πειθαρχικό Συμβούλιο, αφού έλαβε υπόψιν όλες τις μαρτυρίες και τεκμήρια που κατατέθηκαν ενώπιόν του, καθώς και τη συμπεριφορά του Δημήτρη Παπαδάκη με την απόφασή του να αποταθεί στο δικαστήριο για ερμηνεία του εγγράφου, το οποίο όπως επισημαίνεται ο ίδιος υπέγραψε εν μέσω της εν εξελίξει πειθαρχικής διαδικασίας, δείχνει ξεκάθαρα τις μεθοδευμένες ενέργειές του, να παρέμβει και να επηρεάσει την απόφαση του Συμβουλίου αλλά και της κοινής γνώμης.
Σημειώνεται, πως παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες που έγιναν, ο Ευρωβουλευτής δεν έχει επιδείξει τον παραμικρό σεβασμό στο κόμμα το οποίο τον εξέλεξε και στις εσωτερικές νόμιμες καταστατικές διαδικασίες.  
Η όλη στάση και συμπεριφορά του, αναφέρεται στην απόφαση, αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο ίδιος έχει θέσει εαυτόν εκτός κόμματος.
Ως εκ τούτου, υπογραμμίζεται, το Πειθαρχικό Συμβούλιο μη έχοντας άλλη επιλογή, αποφάσισε ομόφωνα τη διαγραφή του Δημήτρη Παπαδάκη από το μητρώο των μελών του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ.

Η αντίδραση Παπαδάκη

Νέα ήθη έχουν εισβάλει στην ΕΔΕΚ, δήλωσε ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης, στην πρώτη αντίδραση μετά την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Κινήματος για διαγραφή του.
Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Παπαδάκης είπε ότι πρόκειται για απίστευτα και πρωτοφανή πράγματα, κάνοντας λόγο για τρύπια κατηγορητήρια και στημένες διαδικασίες και για το τέλος μιας προδιαγεγραμμένης πορείας που δεν του προκαλεί καθόλου έκπληξη, κατά την έκφρασή του, μετά την πολεμική που είχε δεχθεί για μη επανεκλογή του στις τελευταίες ευρωεκλογές. Διερωτήθηκε μάλιστα πώς κατάντησε έτσι ένα δημοκρατικό κόμμα όπως η ΕΔΕΚ.
Ο κύριος Παπαδάκης τόνισε ότι θα παραμείνει Εδεκίτης ευρωβουλευτής έως τη λήξη της θητείας του, σε ένδειξη σεβασμού έναντι των 12 χιλιάδων πολιτών που τον τίμησαν με την ψήφο τους, λέγοντας ότι κανένας δεν μπορεί να τον αποβάλει από την ομάδα των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο.

Σύνταξη: Μαρία Λουκαΐδου, Σταυρούλα Στεργίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:57

Τελευταιες Ειδησεις

12 Μαΐου
Βαθιά ανησυχία εκφράζει το ΥΠΕΞ για την κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή
08:54
Oι ασθενείς covid-19 με νευρολογικά συμπτώματα έχουν εξαπλάσια πιθανότητα να πεθάνουν σύμφωνα με διεθνή μελέτη
08:49
Το αρχηγείο της αστυνομίας στη Λωρίδα της Γάζας καταστράφηκε.
08:30
Παγκόσμιο ρεκόρ εμβολιασμού κατά της covid στο Ναουρού
08:25
Πού να εξεταστείτε σήμερα Τετάρτη
08:18
Πώς αντιδρούν ΗΠΑ, Καναδάς, Γερμανία στις συγκρούσεις Ισραηλινών - Παλαιστινίων
08:13
Προειδοποίηση Νετανιάχου
06:57
Το απόλυτο χάος στη Μέση Ανατολή.Ρουκέττες εκρήξεις και σειρήνες.
06:27
Αναγκαστική προσγείωση δύο αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Λάρνακας.
06:23
Άνοιξε για τα άτομα ηλικίας 25 και 26 ετών η Πύλη Εμβολιασμού.
06:21
Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για τις βουλευτικές εκλογές της 30ης Μαϊου.
06:18
11 Μαΐου
Η Σλοβακία αναστέλλει χορήγηση 1ης δόσης AstraZeneca, συνεχίζει με τη 2η
21:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand