"Αναταράξεις" στην ΕΔΕΚ έφερε η διαγραφή Παπαδάκη

Δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστο για τον πρόεδρο ενός κόμματος να διαχειρίζεται τέτοια θέματα, ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση για διαγραφή του Δημήτρη Παπαδάκη.

Όπως είπε ο Μαρίνος Σιζόπουλος, για πέντε μήνες καταβλήθηκαν προσπάθειες από την ΕΔΕΚ και από άλλα στελέχη ώστε να μπορέσει ο Ευρωβουλευτής, με τρόπο νόμιμο και σωστό, να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του έναντι του κόμματος, με βάση όσα έχει ο ίδιος υπογράψει.
Δεν υπήρξε δυστυχώς, πρόσθεσε, καμία προθυμία εκ μέρους του και στην ουσία ο ίδιος οδήγησε τα πράγματα σε αυτό το σημείο.
Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ ανέφερε επίσης ότι δεν υπήρξε προειλημμένη απόφαση, αναφέροντας ότι όλες οι σχετικές αποφάσεις λήφθηκαν στα συλλογικά όργανα του κόμματος ομόφωνα και με ανοικτές διαδικασίες.
Ο Μαρίνος Σιζόπουλος διερωτήθηκε ακόμη γιατί δεν παρέστη ο Δημήτρης Παπαδάκης στο πειθαρχικό συμβούλιο μαζί με τον δικηγόρο του για να απαντήσουν στις κατηγορίες.
Είπε επίσης ότι αφού ενημερωθούν τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου θα δοθούν στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία για  τα παραπτώματα για τα οποία ελέγχεται ο Ευρωβουλευτής.

Παραιτήσεις έφερε η απόφαση

Στο μεταξύ, σε παραίτηση διαφωνούντων στελεχών, οδήγησε η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΔΕΚ για διαγραφή Παπαδάκη.
Δύο μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος, οι Γιώργος Ταλιαδώρος και Γιώργος Σάββα έθεσαν τις παραιτήσεις τους ενώπιον των κομματικών συλλογικών οργάνων, εξαπολύοντας ταυτόχρονα πυρά για τον τρόπο που ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος διαχειρίστηκε την κατάσταση.
Μεταξύ άλλων, τον κατηγορούν για αυταρχισμό και κανιβαλισμό έναντι στελεχών και μελών του κόμματος και υποστηρίζουν ότι η ΕΔΕΚ έχει απωλέσει τον ιδεολογικό της προσανατολισμό και αναλώνεται σε ενέργειες που εκτρέφουν την εσωστρέφεια.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι, εντός των επόμενων ημερών, θα ακολουθήσει η παραίτηση και άλλων κομματικών στελεχών.

Σύνταξη: Φίλιππος Φιλίππου, Σταυρούλα Στεργίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:57

Τελευταιες Ειδησεις

13 Μαΐου
Έκκληση ΓΓ ΟΗΕ για διπλασιασμό παραγωγής εμβολίων κατά Covid 19
09:00
ΥΠΕΣ:Η κυβέρνηση σέβεται απόλυτα τις αποφάσεις της δικαιοσύνης
08:59
Α. Κυπριανού: «Στο ΑΚΕΛ δεν μένει άλλη επιλογή από την προσφυγή στο εκλογοδικείο»
08:48
Τι προκαλεί η ανάμειξη διαφορετικών εμβολίων κατά της covid-19 – Τι δείχνει η πρώτη έρευνα του είδους
08:35
Αυξητικές τάσεις κρουσμάτων κορονοϊού σε Λ. Αμερική και ΝΑ Ασία, η εικόνα της πανδημίας παγκοσμίως
08:11
Κατεπείγουσα σύγκληση του Κουαρτέτου Διεθνών Διαμεσολαβητών για τη Μέση Ανατολή, ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.
07:50
Στο Οχάιο όσοι εμβολιάζονται θα συμμετέχουν αυτόματα σε λοταρία με έπαθλο 1 εκατομμύριο δολάρια
07:49
Το Κυπριακό στην ατζέντα της συνάντησης Γκουτέρες - Λαβρόφ
07:36
Συναγερμός για ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ (Βίντεο)
07:22
Μεσανατολικό: Τυνησία, Νορβηγία και Κίνα αξιώνουν δημόσια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την Παρασκευή
07:13
Κατεπείγουσα σύγκληση του Κουαρτέτου Διεθνών Διαμεσολαβητών για τη Μέση Ανατολή, με ζητούμενο την αποκλιμάκωση της βίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.
06:26
Σήμερα, Πέμπτη η Πύλη Εμβολιασμού θα παραμείνει κλειστή
06:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand