"Αναταράξεις" στην ΕΔΕΚ έφερε η διαγραφή Παπαδάκη

Δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστο για τον πρόεδρο ενός κόμματος να διαχειρίζεται τέτοια θέματα, ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση για διαγραφή του Δημήτρη Παπαδάκη.

Όπως είπε ο Μαρίνος Σιζόπουλος, για πέντε μήνες καταβλήθηκαν προσπάθειες από την ΕΔΕΚ και από άλλα στελέχη ώστε να μπορέσει ο Ευρωβουλευτής, με τρόπο νόμιμο και σωστό, να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του έναντι του κόμματος, με βάση όσα έχει ο ίδιος υπογράψει.
Δεν υπήρξε δυστυχώς, πρόσθεσε, καμία προθυμία εκ μέρους του και στην ουσία ο ίδιος οδήγησε τα πράγματα σε αυτό το σημείο.
Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ ανέφερε επίσης ότι δεν υπήρξε προειλημμένη απόφαση, αναφέροντας ότι όλες οι σχετικές αποφάσεις λήφθηκαν στα συλλογικά όργανα του κόμματος ομόφωνα και με ανοικτές διαδικασίες.
Ο Μαρίνος Σιζόπουλος διερωτήθηκε ακόμη γιατί δεν παρέστη ο Δημήτρης Παπαδάκης στο πειθαρχικό συμβούλιο μαζί με τον δικηγόρο του για να απαντήσουν στις κατηγορίες.
Είπε επίσης ότι αφού ενημερωθούν τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου θα δοθούν στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία για  τα παραπτώματα για τα οποία ελέγχεται ο Ευρωβουλευτής.

Παραιτήσεις έφερε η απόφαση

Στο μεταξύ, σε παραίτηση διαφωνούντων στελεχών, οδήγησε η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΔΕΚ για διαγραφή Παπαδάκη.
Δύο μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος, οι Γιώργος Ταλιαδώρος και Γιώργος Σάββα έθεσαν τις παραιτήσεις τους ενώπιον των κομματικών συλλογικών οργάνων, εξαπολύοντας ταυτόχρονα πυρά για τον τρόπο που ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος διαχειρίστηκε την κατάσταση.
Μεταξύ άλλων, τον κατηγορούν για αυταρχισμό και κανιβαλισμό έναντι στελεχών και μελών του κόμματος και υποστηρίζουν ότι η ΕΔΕΚ έχει απωλέσει τον ιδεολογικό της προσανατολισμό και αναλώνεται σε ενέργειες που εκτρέφουν την εσωστρέφεια.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι, εντός των επόμενων ημερών, θα ακολουθήσει η παραίτηση και άλλων κομματικών στελεχών.

Σύνταξη: Φίλιππος Φιλίππου, Σταυρούλα Στεργίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:57

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Στους 706.534 ο αριθμός των εκλογέων
09:47
Στις Βρυξέλλες 22 νέοι Κύπριοι διπλωμάτες
09:23
Στάσιμες οι εργασίες για την προβλήτα στο Βασιλικό
09:07
Υπουργός Παιδείας: Σκοπός η αυτοπροστασία των παιδιών
08:59
Πολίτης εντόπισε πτώμα σε αποσύνθεση στην Σωτήρα
06:42
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
06:20
Σε ανταγωνιστικότερη βιομηχανία από φθηνότερη ενέργεια προσβλέπει ο Υπ. Ενέργειας
06:06
Βρετανία: Εγκρίθηκε το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για την απέλαση μεταναστών στη Ρουάντα
06:05
Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε άσκηση πυρηνικής αντεπίθεσης
05:58
23 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
05:51
Πόλεμος στο Ισραήλ: Προ των πυλών η επιχείρηση στη Ράφα
05:37
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
05:31
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.