Είκοσι τέσσερα μέλη της ΟΥΝΦΙΚΥΠ θετικά στον κορωνοϊό αυτή τη στιγμή

Είκοσι τέσσερα μέλη του προσωπικού της ειρηνευτικής δύναμης των ΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) είναι αυτή τη στιγμή θετικά στον κορωνοϊό παρά τα αυστηρά μέτρα που αυτή εφαρμόζει, αναφέρεται σε ανακοίνωση της δύναμης.

Πρόκειται για δυο άτομα του πολιτικού προσωπικού, τέσσερα μέλη της αστυνομίας της ειρηνευτικής δύναμης και 18 στρατιωτικά στελέχη της.

Σύμφωνα με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, από τις αρχές της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020, συνολικά υπήρξαν 33 περιπτώσεις ατόμων που διαγνώστηκαν θετικά στον ιό στην ειρηνευτική δύναμη, με εννέα άτομα να έχουν αναρρώσει πλήρως.

Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ επισημαίνει πως συνεχίζει να συνεργάζεται στενά με τις αρχές για να διασφαλίσει πως τηρούνται αυστηρά όλα τα σχετικά πρωτόκολλα για πρόληψη και περιορισμό του κινδύνου από την νόσο COVID-19.

Όπως σημειώνεται από την έναρξη της εκδήλωσης του ιού στην Κύπρο, η ΟΥΝΦΙΚΥΠ "εφάρμοσε αυστηρά μέτρα για την ασφάλεια του προσωπικού και της γενικότερης κοινότητας. Υπό το φως της μετάδοσης του ιού στο νησί, η αποστολή έχει ενισχύσει αυτά τα μέτρα για να διασφαλίσει συνέχιση των επιχειρήσεων και να προλάβει την εξάπλωση του ιού μέσα στην αποστολή καθώς και εκτός αυτής. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας να φροντίζουμε όχι μόνο για το προσωπικό και τις οικογένειές του, αλλά επίσης για τις κοινότητες που υπηρετούμε, ιδιαίτερα σοβαρά", σημειώνει η ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Ως προληπτικό μέτρο, πάνω από το μισό πολιτικό προσωπικό εργάζεται από τα σπίτια του. Τα στρατιωτικά αποσπάσματα που φθάνουν στο νησί παραμένουν σε καραντίνα για 14 ημέρες στις χώρες τους πριν την ανάπτυξή τους στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ και για ακόμα 14 ημέρες μετά την άφιξή τους. Επίσης εφαρμόζεται μια επισταμένη διαδικασία ιχνηλάτησης επαφών και ειδικών υπηρεσιών καραντίνας/απομόνωσης που επιβλέπει ιατρικό προσωπικό των ΗΕ και που χρησιμοποιούνται όπως απαιτείται, προστίθεται στην ανακοίνωση.
 
Σημειώνεται πως η ΟΥΝΦΙΚΥΠ έχει εκδώσει οδηγίες προς το ένστολο προσωπικό της για περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, περιλαμβανομένης της ελαχιστοποίησης της φυσικής επαφής με τον πληθυσμό, ιδιαίτερα όταν βρίσκονται σε περιπολίες, της χρήσης προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού όπως αυτό είναι αναγκαίο και της εφαρμογής αυστηρών υγειονομικών πρακτικών. Η αποστολή αναθεωρεί τακτικά τα σχέδια έκτακτης ανάγκης της και ενημερώνεται για τις οδηγίες του ΠΟΥ, των κεντρικών γραφείων του ΟΗΕ και των κυπριακών αρχών.

Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ αναφέρει πως συνεχίζει να είναι αλληλέγγυα με τον λαό σε ολόκληρο το νησί κατά τη διάρκεια αυτών των γεμάτων με προκλήσεις καιρών, συμβάλλοντας στην ειρήνη και στη σταθερότητα στην Κύπρο, προσφέροντας το άπαν των δυνατοτήτων της αποστολής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 17:11

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.