Δύο νεκρούς και 363 νέα περιστατικά κορωνοϊού ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας

Δύο άτομα απεβίωσαν από τη νόσο COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων σε 70, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη το Υπουργείου Υγείας.


Παράλληλα, το αρμόδιο Υπουργείο ανακοίνωσε 363 νέα περιστατικά της νόσου, που εντοπίστηκαν και επιβεβαιώθηκαν από τα μοριακά τεστ (PCR), εκ των οποίων τα 111 είναι επαληθεύσεις από rapid tests των προηγούμενων ημερών.

Εξάλλου, 116 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 23 σε σοβαρή κατάσταση.

Στο μεταξύ, σημειώνει ότι έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 12.253 τεστ ανίχνευσης της νόσου, εκ των οποίων τα 3.829 με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τα 8.424 με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test).

Το Υπουργείο Υγείας σημειώνει ότι τα δύο θετικά κρούσματα από οίκους ευγηρίας, που εντοπίστηκαν μέσω των ελέγχων με rapid tests στην Επαρχία Λάρνακας, είναι από τον οίκο ευγηρίας Όαση Ηλικιωμένων Άγιος Γεώργιος, ενώ 9 κρούσματα που εντοπίστηκαν από τα PCR είναι τα δύο από το γηροκομείο Άγιος Αντώνιος στην Επαρχία Λευκωσίας και τα υπόλοιπα εφτά από την Περιστερώνα.
  
Με τα 363 νέα περιστατικά της νόσου που ανακοινώθηκαν σήμερα ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων ανεβαίνει στα 13.649.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι σε 236 περιπτώσεις από τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) υπήρξε θετικό αποτέλεσμα, το οποίο θα πρέπει να επαληθευθεί με τη μοριακή μέθοδο (PCR).

Σε σχέση με τους θανάτους, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει πως τα δύο άτομα, που απεβίωσαν με την τελική αιτία θανάτου να αποδίδεται στη νόσο COVID-19, αφορούν σε άντρα ηλικίας 79 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλεύονταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, μετά από μεταφορά του από τον οίκο ευγηρίας Χρυσή Ηλικία, καθώς και άντρα, ηλικίας 98 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.
 
Συνεπώς, ο συνολικός αριθμός των θανάτων με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 ανέρχεται σε 70, εκ των οποίων οι 46 να είναι άντρες (66%) και οι 24 γυναίκες (34%).
 
Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων από την ασθένεια είναι τα 77 έτη.
 
Νοσηλευόμενοι
 
Συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 116 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 23 σε σοβαρή κατάσταση.
 
Από τους 23 ασθενείς που είναι κρίσιμα, οι 12 είναι διασωληνωμένοι, οι τρεις νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και οκτώ σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.
 
Μοριακή Εξέταση (PCR test)

 
Εξάλλου, από τις 3.829 εργαστηριακές διαγνώσεις, που διενεργήθηκαν σήμερα με τη μοριακή μέθοδο (PCR), εντοπίστηκαν και επαληθεύτηκαν 89 κρούσματα από 707 δείγματα, που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, 6 κρούσματα από 401 που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, 133 κρούσματα από 1.428 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, καθώς και 12 κρούσματα από 311 δείγματα, που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων.
 
Επίσης, εντοπίστηκαν και επαληθεύτηκαν 3 κρούσματα από 254 δείγματα, που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, 9 κρούσματα από 52 δείγματα, που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος εργαστηριακού ελέγχου που διενεργείται σε οίκους ευγηρίας και άλλες δομές και 111 κρούσματα από 112 δείγματα, που λήφθηκαν για επαλήθευση με τη μέθοδο της μοριακής εξέτασης θετικών αποτελεσμάτων που εντοπίστηκαν μέσω της μεθόδου rapid test αντιγόνου τις προηγούμενες ημέρες.
 
Επιπρόσθετα, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι χωρίς εντοπισμό κρούσματος διεκπεραιώθηκαν 527 εργαστηριακές διαγνώσεις από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου μαθητών, εκπαιδευτικών και προσωπικού σχολικών μονάδων ολοκληρώθηκαν και37 εργαστηριακές εξετάσεις από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου δομών μεταναστών.
 
Τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test)
 
Εν τω μεταξύ, από τα 8.424 τεστ που διενεργήθηκαν με τη μέθοδο της ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), προέκυψαν 236 θετικά αποτελέσματα.
 
Οι 236 αυτές περιπτώσεις θα υποβληθούν σε εξέταση με τη μοριακή μέθοδο PCR, προκειμένου να επαληθευθούν.
 
Από την επαρχία Λεμεσού προέκυψαν 21 θετικά τεστ, από την επαρχία Λάρνακας 76, από την επαρχία Λευκωσίας 74, από την επαρχία Πάφου 4, από την επαρχία Αμμοχώστου 36, από την Εθνική Φρουρά 6 και από ιδιωτική πρωτοβουλία 19.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 17:10

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.