Πέντε νεκρούς και 419 περιστατικά κορωνοϊού ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας

Πέντε άτομα απεβίωσαν από τη νόσο COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων σε 68, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το Υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα ανακοίνωσε 419 νέα περιστατικά της νόσου που εντοπίστηκαν και επιβεβαιώθηκαν από τα μοριακά τεστ (PCR), εκ των οποίων τα 212 είναι επαληθεύσεις από rapid tests των προηγούμενων ημερών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, 115 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 21 σε σοβαρή κατάσταση.
 
Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 10.910 τεστ ανίχνευσης της νόσου, εκ των οποίων τα 4.208 με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τα 6.702 με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test).
 
Συνολικά 419 νέα περιστατικά της νόσου εντοπίστηκαν και επιβεβαιώθηκαν από τα μοριακά τεστ (PCR), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας στην Κύπρο σε 13.286. Στα 419 συμπεριλαμβάνονται 212 επαληθεύσεις από rapid tests των προηγούμενων ημερών.
 
Σε 218 περιπτώσεις από τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) υπήρξε θετικό αποτέλεσμα, το οποίο θα πρέπει να επαληθευθεί με τη μοριακή μέθοδο (PCR).
 
 
Θάνατοι από τη νόσο COVID-19
-------------------------------------------
 
Πέντε άτομα απεβίωσαν με την τελική αιτία θανάτου να αποδίδεται στη νόσο COVID-19. Πρόκειται για άντρα, ηλικίας 76 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείο Λευκωσίας, άντρα ηλικίας 84 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, μετά από μεταφορά του από το Γηροκομείο Κλημέντιο, στην Επαρχία Λευκωσίας και άντρα, ηλικίας 63 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, μετά από μεταφορά του από το Πολυδύναμο Κέντρο Κυπερούντας, στην Επαρχία Λεμεσού.

Στους νεκρούς περιλαμβάνονται επίσης γυναίκα, ηλικίας 92 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, μετά από μεταφορά της από το Πολυδύναμο Κέντρο Περιστερώνας, Επαρχίας Λευκωσίας και γυναίκα, ηλικίας 91 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, μετά από μεταφορά της από το Γηροκομείο Παναγιά, Επαρχίας Λεμεσού.
 
Συνεπώς, ο συνολικός αριθμός των θανάτων με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 ανέρχεται σε 68, εκ των οποίων 44 άντρες (65%), και 24 γυναίκες (35%). Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων από την ασθένεια είναι τα 77 έτη.

 
Νοσηλευόμενοι
--------------------
 
Συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 115 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 21 σε σοβαρή κατάσταση.
 
Από τους 21 ασθενείς που είναι κρίσιμα, οι 10 είναι διασωληνωμένοι, οι τρεις νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και οκτώ σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.
 
Στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 59 ασθενείς εκ των οποίων οι 4 στη μονάδα αυξημένης φροντίδα. Στο Νοσοκομείο Λευκωσίας 25 ασθενείς εκ των οποίων 13 στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (3 εκτός αναπνευστήρα). Στο Νοσοκομείο Λεμεσού 26 ασθενείς εκ των οποίων οι 4 στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και στο Μακάρειο Νοσοκομείο 5 ασθενείς.
 
 
 Μοριακή Εξέταση (PCR test)
-----------------------------------------
 
Από τις 4.208 εργαστηριακές διαγνώσεις που διενεργήθηκαν σήμερα με τη μοριακή μέθοδο (PCR), εντοπίστηκαν και επαληθεύτηκαν 419 περιστατικά της νόσου COVID-19.
 
Από αυτά 60 κρούσματα από 663 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, 4 από 915 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, 121 από 1.630 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, 19 από 361 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, 2 από 251 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, 1 από 98 δείγματα που λήφθηκαν από τους κατοίκους του Κάτω Πύργου Τυλληρίας και 212 κρούσματα από 218 δείγματα που λήφθηκαν για επαλήθευση με τη μέθοδο της μοριακής εξέτασης θετικών αποτελεσμάτων που εντοπίστηκαν μέσω της μεθόδου rapid test αντιγόνου τις προηγούμενες ημέρες.
 
Επιπρόσθετα, διεκπεραιώθηκαν εργαστηριακές εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος, 50 από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου μαθητών, εκπαιδευτικών και προσωπικού σχολικών μονάδων και 22 από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου δομών μεταναστών, διεκπεραιώθηκαν 22 εργαστηριακές εξετάσεις.
 
Τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου
-----------------------------------------------------------

Από τα 6.702 τεστ που διενεργήθηκαν με τη μέθοδο της ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), προέκυψαν 218 θετικά αποτελέσματα.

Οι 218 αυτές περιπτώσεις θα υποβληθούν σε εξέταση με τη μοριακή μέθοδο PCR, προκειμένου να επαληθευθούν.
 
Από την επαρχία Λεμεσού προέκυψαν 23 θετικά τεστ, από την επαρχία Λάρνακας 58, από την επαρχία Λευκωσίας 74, από την επαρχία Πάφου 9, από την επαρχία Αμμοχώστου 16 και από ιδιωτική πρωτοβουλία 38.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 17:11

Τελευταιες Ειδησεις

23 Ιουνίου
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή Ομόδους – Ποταμιού
18:25
Σημαντική πτώση, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, κατέγραψε την Τετάρτη το ΧΑΚ
18:21
Τουλάχιστον 41 κρούσματα της μετάλλαξης «Δέλτα συν» στο Ηνωμένο Βασίλειο
17:58
Κορoνοϊός - Ελλάδα: 520 κρούσματα, 14 θάνατοι, 271 διασωληνωμένοι
17:30
Συμφωνία δανείου μέχρι €200 εκ. από ΕΤΕπ για χρηματοδότηση ΜμΕ, υπογράφει Παρασκευή ο ΥΠΟΙΚ
17:10
Οι Τ/κ έχουν ανάγκη μια πολιτική που θα τους εντάξει στη διεθνή κοινότητα, δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΚΔ
16:59
ΕΕ: Συρροή υποψηφίων για να γίνουν ευρωπαίοι αστροναύτες
16:42
Αύριο για πρώτη φορά γυναίκα θα ασκήσει στην Κύπρο καθήκοντα Προεδρεύουσας της Δημοκρατίας
16:30
Διαψεύδει η Βρετανία τα περί προειδοποιητικών πυρών κατά αντιτορπιλικού από ρωσικό πλοίο
16:24
Σημεία δειγματοληψίας για rapid test την Πέμπτη
16:15
Αποτράπηκε απόπειρα σαμποτάζ σε κτίριο του Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ στο Ιράν
16:03
Δρ.Καραγιάννης: Η συμβουλευτική επιτροπή θα ασχοληθεί με το θέμα του εμβολιασμού των παιδιών κατά του κορονοϊού
15:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand