Έναρξη της 33ης διοργάνωσης Ευρωπαϊκών Βραβείων Κινηματογράφου

Ξεκινά σήμερα η 33η διοργάνωση των Ευρωπαϊκών Βραβείων Κινηματογράφου με τον διαδικτυακό διαγωνισμό «EFAs at Eight» (Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου στις Οκτώ).

Όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν, επί πέντε συνεχόμενες βραδιές, η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου θα γιορτάσει τον πλούτο του ευρωπαϊκού κινηματογράφου και θα τιμήσει τις υποψήφιες ταινίες. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται 18 ταινίες που υποστηρίζονται από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη – MEDIA», το πρόγραμμα της ΕΕ για τη στήριξη των ευρωπαϊκών βιομηχανιών κινηματογράφου και οπτικοακουστικών μέσων.
 
Συνολικά, οι 18 ταινίες συγκεντρώνουν τουλάχιστον 30 υποψηφιότητες και έξι από αυτές θα διαγωνιστούν για το βραβείο της καλύτερης ευρωπαϊκής ταινίας. Οι ταινίες "Druk-Another Round" του Thomas Vinterberg, "Martin Eden" του Pietro Marcello και "Corpus Christi" του Jan Komasa ηγούνται των υποψηφιοτήτων με τέσσερις υποψηφιότητες η καθεμία, μεταξύ άλλων στις κύριες κατηγορίες: καλύτερης ευρωπαϊκής ταινίας, σκηνοθεσίας, ηθοποιού και σεναρίου. Συνολικά, η ΕΕ έχει επενδύσει πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ μέσω του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη – MEDIA» για τη στήριξη της ανάπτυξης, της προώθησης και της διανομής αυτών των 18 ταινιών.
 
Εκτός από τα βραβεία των κύριων κατηγοριών, η τελετή θα περιλαμβάνει και την ανακοίνωση των τριών επικρατέστερων υποψηφίων για το νέο βραβείο «LUX — το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κινηματογράφου Κοινού». Η πρωτοβουλία αυτή, η οποία αρχικά υλοποιήθηκε αποκλειστικά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε συνεργασία με την Επιτροπή και το δίκτυο Europa Cinemas, πρόσφατα συνδέθηκε με την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου και θέσπισε δημόσια ψηφοφορία για την προώθηση περισσότερων ευρωπαϊκών ταινιών σε ένα ευρύτερο ευρωπαϊκό κοινό, αναφέρει η Κομισιόν.
 
Ο μεγάλος διαδικτυακός τελικός των Ευρωπαϊκών Βραβείων Κινηματογράφου 2020 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου ζωντανά στον ιστότοπο των βραβείων.

Τέταρτη συνεδρίαση ομάδας εργασίας για καταπολέμηση του αντισημιτισμού

Επιπλέον όπως ανακοινώθηκε, η Αντιπρόεδρος Βέρα Γιούροβα και ο Αντιπρόεδρος Μαργαρίτης Σχοινάς συμμετέχουν στην 4η συνεδρίαση της ομάδας εργασίας για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού.

Σήμερα το πρωί, ο Αντιπρόεδρος Σχοινάς κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης με παρατηρήσεις σχετικά με την ενίσχυση του αγώνα κατά του αντισημιτισμού, ενώ το απόγευμα, η Αντιπρόεδρος Γιούροβα θα διατυπώσει τις τελικές παρατηρήσεις.

Η συνεδρίαση εστιάζει στην ανάπτυξη εθνικών στρατηγικών κατά του αντισημιτισμού, στην πρακτική χρήση του ορισμού του αντισημιτισμού της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA) και στην καταπολέμηση των αντισημιτικών προκαταλήψεων στο πλαίσιο μέτρων πολιτικής αγωγής με βάση το σχέδιο δράσης της ΕΚ για την ενσωμάτων και την ένταξη.

Ο Αντιπρόεδρος Σχοινάς ανακοίνωσε μάλιστα ότι «το 2021 θα παρουσιάσουμε την πρώτη ολοκληρωμένη στρατηγική της ΕΕ για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού. Το μήνυμά μας είναι σαφές: Η Ευρώπη είναι αποφασισμένη να κερδίσει αυτή τη μάχη. Η Ευρώπη είναι περήφανη για τις εβραϊκές κοινότητές της και στέκεται δίπλα τους».

Σημειώνεται ότι η Κομισιόν συνέστησε την ειδική ομάδα εργασίας για τον αντισημιτισμό εντός της υφιστάμενης ομάδας εμπειρογνωμόνων υψηλού επιπέδου των κρατών μελών για τον ρατσισμό και την ξενοφοβία για να βοηθήσει τα κράτη μέλη να υλοποιήσουν τη «Δήλωση του Συμβουλίου για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού και την ανάπτυξη κοινής προσέγγισης για την ασφάλεια με σκοπό την καλύτερη προστασία των εβραϊκών κοινοτήτων και ιδρυμάτων στην Ευρώπη» της 6ης Δεκεμβρίου 2018.


Εγκαίνια κόμβου Digital4Development

Τέλος, σήμερα, η Πρόεδρος Φον Ντερ Λάιεν θα εγκαινιάσει επίσημα τον κόμβο Digital4Development (D4D), παρουσία εκπροσώπων των πέντε κρατών μελών της ΕΕ που δημιούργησαν τον κόμβο, υπό τη γερμανική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Η πλατφόρμα φέρνει σε επαφή βασικούς ενδιαφερόμενους φορείς από τα κράτη μέλη της ΕΕ, τον ιδιωτικό τομέα, την κοινωνία των πολιτών και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, στο πνεύμα της «Ομάδας Ευρώπη», με διάφορους στόχους: την κλιμάκωση των επενδύσεων για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των χωρών εταίρων· την προώθηση ενός ολοκληρωμένου εγχειριδίου κανόνων το οποίο βασίζεται σε αξίες για μια ψηφιακή οικονομία και κοινωνία παγκοσμίως· και την προώθηση μιας ισχυρότερης και πιο στρατηγικής συμμετοχής της ΕΕ σε διεθνείς εταιρικές σχέσεις στον ψηφιακό τομέα.

Μετά την αρχική συμμετοχή πέντε αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων —της Γερμανίας, της Γαλλίας, του Βελγίου, της Εσθονίας και του Λουξεμβούργου, έξι ακόμη κράτη μέλη της ΕΕ (Φινλανδία, Λιθουανία, Κάτω Χώρες, Πορτογαλία, Ισπανία, Σουηδία) έχουν ήδη υπογράψει την επιστολή προθέσεων για τη συμμετοχή στον κόμβο D4D, από κοινού με δημόσιους οργανισμούς, τη βιομηχανία, την κοινωνία των πολιτών και την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 17:11

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.