Aυστριακός ΥΠΕΞ: Διαπιστώνω αλλαγή του κλίματος εις βάρος της Τουρκίας

Αλλαγή του κλίματος σε βάρος της Τουρκίας εντός του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπίστωσε μετά τη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, ο οποίος, σε δηλώσεις του, ζήτησε τον τερματισμό από μέρους της 'Αγκυρας των συνεχιζόμενων προκλήσεών της, τονίζοντας ότι "η υπομονή (σ.σ. απέναντι στην Τουρκία) φτάνει στο τέλος της, το νήμα της υπομονής είναι σαν να έχει ήδη σπάσει".

Ο επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας, εξέφρασε την πεποίθησή του πως θα μπορούσαν να υπάρξουν σαφείς αποφάσεις ως προς την Τουρκία στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, και επισημαίνει ότι μία σειρά κρατών εκφράστηκαν στην ίδια κατεύθυνση, όπως επίσης και ότι ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μας ανέφερε ότι δεν καρποφόρησαν οι προσπάθειες διαλόγου με την 'Αγκυρα. Σύμφωνα με τον Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, όλες οι προσπάθειες να διαμορφωθεί μια θετική ατζέντα με την Τουρκία, τορπιλίστηκαν. "Τα θαλάσσια σύνορα θα μπορούσαν τελικά να καθοριστούν μόνον στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ή ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου", αναφέρει χαρακτηριστικά. α

"Δεν είναι δυνατόν η Τουρκία να αντιμετωπίζει την Ανατολική Μεσόγειο ως τον ιδιωτικό κήπο της" τόνισε ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, ζητώντας ταυτόχρονα να τερματιστούν οι συνεχιζόμενες προκλήσεις της Τουρκίας. Ο ίδιος πιστεύει ότι "υπάρχει σίγουρα μία αλλαγή στην ευαισθητοποίηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο και πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη θεμελιώδη συζήτηση για το πώς θέλουμε να διαμορφώσουμε τις σχέσεις με την Τουρκία στο μέλλον".

Νωρίτερα τη Δευτέρα, στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών στις Βρυξέλλες, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών είχε ζητήσει "πολύ ξεκάθαρη γλώσσα απέναντι στην Τουρκία", ελπίζοντας, όπως τόνισε, ότι στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ληφθούν "σαφείς αποφάσεις" για την Τουρκία. "Οι σχέσεις με την Τουρκία είναι μία στρατηγική πρόκληση. Η πολιτική ΄άνοιγμα της πόρτας, κλείσιμο της πόρτας΄, την οποία ακολουθεί η 'Αγκυρα, δεν μπορεί πλέον να γίνεται αποδεκτή από εμάς" είχε επισημάνει στις δηλώσεις του ο επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 17:12

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.