Υπ. Οικονομικών: Χωρίς έγκριση του προϋπολογισμού γίνεται στάση πληρωμών

Αν καταψηφιστεί ο προϋπολογισμός, το κράτος πάει σε στάση πληρωμών αποκάλυψε ο υπουργός οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης στην οικονομική εκπομπή του ΡΙΚ «€υρω$τία».. Ο κ. Πετρίδης ανέφερε ότι ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2021 είναι αυξημένος λόγω των συνεπειών της πανδημίας τονίζοντας ότι εάν δεν εγκριθεί από τη Βουλή θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες. «Ο προϋπολογισμός είναι το βασικότερο όπλο της κυβέρνησης, χωρίς προϋπολογισμό γίνεται στάση πληρωμών. Αυτό πρέπει να το έχουμε όλοι υπόψη.

Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Αυτή τη στιγμή δίδουμε ένα οικονομικό πόλεμο. Δεν θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει ενδεχόμενο να καταψηφιστεί ο προϋπολογισμός».  Η μη έγκριση του προϋπολογισμού θα στείλει και μηνύματα στην Ε.Ε, είπε ο κ.Πετρίδης, σημειώνοντας ότι μαζί με τον προϋπολογισμό διακυβεύεται και η τύχη του Ταμείου Ανάκαμψης το οποίο θα βοηθήσει τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19, εξασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι οικονομίες τους θα προβούν στην πράσινη και τη ψηφιακή μετάβαση, με αποτέλεσμα να γίνουν πιο βιώσιμες και ανθεκτικές. Αισιόδοξος για τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας για το 2021 εμφανίστηκε ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης ο οποίος ήταν ο φιλοξενούμενος στην οικονομική εκπομπή του ΡΙΚ «€υρω$τία».

«Το 2021  αναμένεται ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας. Έχουμε τις δυνατότητες, έχουμε τα εχέγγυα και την ανθεκτικότητα. Είμαι πολύ αισιόδοξος, πολύ περισσότερο απ’ ότι ήμουν πριν από μερικούς μήνες. Η κυπριακή οικονομία έχει δυνάμεις και δεν είναι μονοδιάστατη, όπως λένε κάποιοι με τους οποίους διαφωνώ» δήλωσε ο κ. Πετρίδης.

Ο Υπουργός Οικονομικών εξέφρασε  ταυτόχρονα την ικανοποίηση του από το γεγονός ότι φαίνεται ότι τα πράγματα οδεύουν προς την εξεύρεση του εμβολίου που θα χρησιμοποιηθεί για την  αντιμετώπιση του κορονοϊού. «Αυτή τη στιγμή πρέπει να αντέξουμε, να παραμείνει ζωντανή η οικονομία μας μέχρι να αρθούν οι περιορισμοί» είπε ο κ. Πετρίδης διατυπώνοντας την άποψη ότι κατά τις μέρες των γιορτών η αγορά αναμένεται να λειτουργήσει, ωστόσο συνέστησε σε όλους να τηρούν τα μέτρα. Απαντώντας στις ερωτήσεις του Ανδρέα Ιωσήφ ο Υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία με βάση τις δυνατότητες της μέχρι να ξεπεραστεί η κρίση. «Στηρίξαμε την οικονομία μ’ ένα από τα πιο ισχυρά πακέτα στήριξης της Ευρώπης. Χρησιμοποιούμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία που προσφέρει η Ε.Ε. στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό» δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών. 

O Υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια  ως τη μεγαλύτερη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει ο τραπεζικός τομέας, επισημαίνοντας ότι από το 2014 έχει επιτευχθεί τεράστια πρόοδος στην προσπάθεια μείωσης τους. Συγκεκριμένα τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια μειώθηκαν από 28 δις Ευρώ το Δεκέμβριο του 2014 σε περίπου 6 δις Ευρώ το 2020.  Πρόκειται για μια μείωση της τάξης του 79% η οποία είναι η τρίτη μεγαλύτερη ανάμεσα στα κράτη – μέλη της Ε.Ε.

 

Πηγή ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 17:15

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Ανανέωση Σύμβασης για υπαλλήλους της Ελληνικής
16:16
Κυβερνοεπίθεση στο αρχείο του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσαν οι Anonymous
16:11
Συναγερμός στο Παρίσι καθώς άνδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο
15:43
Τον Μάιο νέος κύκλος επαφών της προσωπικής απεσταλμένης
15:28
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
14:39
Εγγενές δικαίωμα η αναγνώριση κράτους, λέει η Πρεσβεία της Παλαιστίνης
14:35
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
13:33
Ξεκίνησε η διαδικασία ποινικών υποθέσεων για ψευδείς δηλώσεις (Βίντεο)
13:15
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.