ΥΠΑΜ:Προσπάθειες αναβάθμισης της Βάσης 'Ευάγγελος Φλωράκης και του Ναυτικού

Καταβάλλονται προσπάθειες για αναβάθμιση των δυνατοτήτων της Ναυτικής Βάσης Ευάγγελου Φλωράκη αλλά και του Ναυτικού μας, πάντα στο πλαίσιο του πολυετούς εξοπλιστικού μας προγράμματος, δήλωσε ο Υπουργός Αμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, προσθέτοντας ότι προς την κατεύθυνση αυτή έγινε πρόσφατη συντήρηση του πλοίου γενικής υποστήριξης «ΑΛΑΣΙΑ», το οποίο βρίσκεται έξω από το λιμένα της Ναυτικής Βάσης.

Σε χαιρετισμό κατά τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου στη Ναυτική Βάση, ο ΥΠΑΜ είπε πως το ναυτικό μας, επεκτείνοντας τον ρόλο του πέραν του πλαισίου της εφαρμογής του δόγματος αποτροπής, έχει διευρύνει το εύρος δράσης του με τη διεξαγωγή ανθρωπιστικών αποστολών και επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης, συμβάλλοντας αποφασιστικά στη σωτηρία μεγάλου αριθμού ανθρώπινων ζωών στη Μεσόγειο.

Πέραν τούτου, ανέφερε, η συμμετοχή του Ναυτικού μας και άλλων τμημάτων της Εθνικής Φρουράς σε πολυεθνικές ασκήσεις, εκτός από πολλαπλά οφέλη για την Κυπριακή Δημοκρατία, προσφέρουν στα στελέχη μας πρόσθετη κατάρτιση, εμπειρίες και πολύτιμες γνώσεις.

"Πρόσφατο και πιο τρανταχτό παράδειγμα η συμμετοχή του Ναυτικού μας στην πολυεθνική αεροναυτική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 2020», η οποία έχει ολοκληρωθεί με μεγάλη επιτυχία. Η φετινή άσκηση έχει μια σημαντική ιδιαιτερότητα με πολλαπλά μηνύματα. Για πρώτη φορά παρουσιάστηκε τόσο ενισχυμένη με τη συμμετοχή δυνάμεων από πέντε κράτη, Κύπρος, Ελλάδα, Αίγυπτος, Γαλλία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προσδίδοντας νέα δυναμική και προοπτική για ευρύτερη συνεργασία στη περιοχή μας", ανέφερε ο Υπουργός.

Είπε επίσης ότι στο πλαίσιο της τετραμερούς πρωτοβουλίας, το Πολεμικό μας Ναυτικό συμμετέχει και σε άσκηση με αεροναυτικές δυνάμεις από την Ελλάδα, τη Γαλλία και την Ιταλία με στόχο την εξασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας και η εφαρμογή του Δικαίου της Θάλασσας στην Ανατολική Μεσόγειο.

"Μέσα από τέτοιες ασκήσεις, αναβαθμίζουμε τις ένοπλες μας δυνάμεις ανταλλάζοντας εμπειρίες, ιδέες και τεχνογνωσία. Η επιτυχία και οι εμπειρίες που αποκομίζουμε αποτελούν κίνητρο για να εντείνουμε και να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τις κοινές αυτές ασκήσεις μέσα στο πλαίσιο των συνεργασιών μας με φίλες χώρες", κατέληξε ο κ. Πετρίδης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 17:15

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
ΗΠΑ: Θα υπάρξουν συνέπειες για τη Ρωσία εάν πεθάνει ο Ναβάλνι
20:20
Συμμετοχή Δένδια στην τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ
19:58
Προεδρικές εκλογές στις 26 Μαΐου στη Συρία
19:40
Στην Κύπρο εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στίβου για επιθεώρηση
19:30
Πήρε το ντέρμπι ο Απόλλωνας και παρέμεινε σε τροχιά τίτλου
19:26
«Βαθιά ανησυχία» της ΕΕ για την κατάσταση της υγείας του Ναβάλνι
19:07
ΗΠΑ: Μέχρι την Παρασκευή η απόφαση για το εμβόλιο της Johnson&Johnson
18:53
Ελλάδα: 65 θάνατοι και 1829 νέα κρούσματα κορονοϊού
18:28
Μακρόν: Οι διεθνείς δυνάμεις θα πρέπει να χαράξουν "σαφείς κόκκινες γραμμές" με την Μόσχα
18:21
Γερμανία: Κοντά στον εντοπισμό δραστικής ουσίας που εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό του κορονοϊού στο σώμα
17:44
Τα σημεία ελέγχου για rapid test τη Δευτέρα, 19 Απριλίου ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας
17:34
Ισραήλ και Ελλάδα υπέγραψαν τη μεγαλύτερη ως σήμερα αμυντική συμφωνία
17:15
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand