Παρίσι:Οι Γάλλοι αλιείς πρέπει να εχουν πρόσβαση στα βρετανικά ύδατα

Η Γαλλία γνωρίζει ότι σε οποιαδήποτε εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία για την μετά Brexit εποχή, οι Γάλλοι αλιείς δεν θα διατηρήσουν τις τρέχουσες ποσοστώσεις τους για αλιεύματα στα βρετανικά ύδατα, αλλά πρέπει να επιτευχθεί μια συμφωνία για μια "ευρεία και διαρκή" πρόσβαση, διαμήνυσε σήμερα ο Γάλλος υφυπουργός αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις Κλεμάν Μπον.

Ο Μπον είπε στη γαλλική εφημερίδα Journal de Dimanche ότι η Βρετανία δεν μπορεί από τη μία πλευρά να θέλει πρόσβαση στο σύνολο της ενιαίας αγοράς της Ευρωπαϊκής λνωσης, αλλά από την άλλη να θέτει τους δικούς της όρους για την αλιεία. "Γνωρίζουμε ότι οι μέρες της πλήρους πρόσβασης σε ποσοστώσεις αλιείας στα βρετανικά ύδατα έχουν τελειώσει", δήλωσε ο Γάλλος αξιωματούχος.

"Αλλά πρέπει να έχουμε μια ευρεία και διαρκή πρόσβαση", πρόσθεσε. Οι ύστατες διαπραγματεύσεις για τη σύναψη συμφωνίας μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών θα συνεχιστούν σήμερα μετά τη διακοπή της Παρασκευής για τα τρία ακανθώδη ζητήματα της αλιείας, της διασφάλισης ισότιμων όρων ανταγωνισμού και της επίλυσης των μελλοντικών διαφορών που θα προκύπτουν από την εφαρμογή της συμφωνίας.

Τις επόμενες μέρες, και οι δύο πλευρές θα πρέπει να αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με την πεποίθηση ότι μια συμφωνία είναι εφικτή ή θα αποδεχτούν ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα no-deal, δήλωσε ο Μπον.

Η βρετανική θέση ότι μια συμφωνία θα μπορούσε να επικυρωθεί από όλα τα μέρη σε μια μέρα δεν είναι ρεαλιστική, πρόσθεσε. Παράλληλα επανέλαβε την πρόθεση του Παρισιού να ασκήσει βέτο αν κρίνει κακή οποιαδήποτε τελική συμφωνία. Ερωτηθείς εάν υπάρχουν ρωγμές μεταξύ των 27 κρατών μελών, όπως μεταξύ του Παρισιού και του Βερολίνου, ο Μπον τόνισε ότι η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ υποστήριξε την απαιτητική στάση της Γαλλίας. "Το βρετανικό τζογάρισμα μιας διάσπασης εντός της ΕΕ απέτυχε", συμπλήρωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 17:16

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Μαρία Ζαχάροβα: Αν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους
14:34
Ρωσία: Εικοσιεξάχρονος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης για "εσχάτη προδοσία"
13:57
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
13:00
Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και των Πρασίνων
11:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
11:22
Επιχείρηση εναντίον του νοτίου Λιβάνου εξαπέλυσε το Ισραήλ
11:08
Αρχίζει ποινική διερεύνηση για στημένους αγώνες ποδοσφαίρου
10:47
Κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη φρεγάτα Ύδρα
10:41
Αγανακτισμένος ο Υπουργός Οικονομικών για τις προτάσεις για τις πολλαπλές συντάξεις
09:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.