Πολιτική αντιπαράθεση για τους εμβολιασμούς κυβερνητικών και κρατικών αξιωματούχων

Οξεία πολιτική αντιπαράθεση έχει προκληθεί στην Ελλάδα λόγω του αυξημένου αριθμού κυβερνητικών και κρατικών αξιωματούχων που εμβολιάστηκαν από την Κυριακή μέχρι σήμερα.
 
Η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει μία λίστα 49 κρατικών και κυβερνητικών αξιωματούχων, οι οποίοι θα ελάμβαναν το εμβόλιο τις πρώτες μέρες προκειμένου να μην επηρεαστεί η εύρυθμη λειτουργία του κράτους. Εντούτοις, μέχρι την Τετάρτη υπολογίζεται ότι είχαν εμβολιαστεί 126 αξιωματούχοι, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης
 
«Οι ουρές Υπουργών και Γενικών Γραμματέων για μία selfie με το εμβόλιο, την ώρα που αυτά δεν επαρκούν ούτε καν για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της πρώτης γραμμής και ενώ οι πολίτες θα περιμένουν τη σειρά τους ως και το τέλος καλοκαιριού για να εμβολιαστούν, δεν είναι συμβολική κίνηση αλλά επιτελικό ρουσφέτι. Δεν υπάρχει εμβόλιο ειδικά για τους "άριστους"», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας την Τρίτη.
 
Στο ίδιο κλίμα και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά η οποία έκανε λόγο για επικοινωνιακό σόου της κυβέρνησης με τον εμβολιασμό. Η κ. Γεννηματά τονίζει παράλληλα, πως είναι ευθύνη του πρωθυπουργού να εφαρμοστεί ένα σχέδιο, με διαφάνεια, χωρίς εξαιρέσεις και παρεμβάσεις.
 
Για 126 πρόσωπα της πρώτης γραμμής, «απολύτως κρίσιμα για τη λειτουργία της Κυβέρνησης και τη συνέχεια του Κράτους», έκανε λόγο στην απάντησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι επενδύει στην καταστροφή.
 
Το ζήτημα προέκυψε μετά από καταγγελία του Γενικού Γραμματέα των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Πάνου Παπανικολάου, ο οποίος υποστήριξε ότι την Τρίτη «με εντολή άνωθεν αναβλήθηκε ο προγραμματισμένος εμβολιασμός δεκάδων υγειονομικών και στη θέση τους εμβολιάστηκαν ισάριθμοι υπουργοί και παρατρεχάμενοι».
 
Ακολούθησε η επίσημη ενημέρωση από το νοσοκομείο "Σωτηρία" που έκανε λόγο για «αστοχία» προγραμματισμού. «Εμβολιάστηκαν 56 υγειονομικοί του νοσοκομείου μας, επί προγραμματισμένων 61. Λόγω αστοχίας στον προγραμματισμό, οι πέντε θα εμβολιαστούν αύριο (σ.σ. σήμερα) και η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά», αναφέρει το νοσοκομείο.
 
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, το βράδυ της Τρίτης, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας παραδέχθηκε το γεγονός σημειώνοντας ότι «ήμουν ο πρώτος ο οποίος μίλησε για ένα τεράστιο εγχείρημα στο οποίο ενδεχομένως μπορεί να γίνουν και μικρά λάθη, αστοχίες, να τα διορθώσουμε, να δεχθούμε την κριτική».

 

Πηγή ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 16:55

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από Αίγυπτος και Τουρκία
13:39
Μικρά τα προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας που επηρέασε πολλές περιοχές της Ελλάδας
13:29
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
13:00
Ντουμπάι: Τεράστιο το κόστος των ζημιών από τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών
12:35
Επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών για τη πράσινης φορολογίας, έστειλε το ΑΚΕΛ
12:18
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
11:47
Σε ατύχημα αποδίδεται η έκρηξη στο Ιράκ
11:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
11:17
Ανάρτηση του φωτογραφικού υλικού «Διά χειρός Αττίλα» της Κάτιας Χριστοδούλου στον Ψηφιακό Ηρόδοτο
11:13
Περισσότερες από 10 νομοθεσίες αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Υγείας
10:32
Βαφεάδης: Τη Δευτέρα η επικοινωνία με την ανάδοχο εταιρεία για την ανάπτυξη στη Λάρνακα
10:01
Είχε προειδοποιήσει για τα φάρμακα λέει το υπουργείο Υγείας
09:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.