Ιράν: Κάλεσε τον Γερμανό πρεσβευτή για τη σφοδρή κριτική που άσκησε η ΕΕ για εκτέλεση δημοσιογράφου

Το Ιράν κάλεσε τον πρεσβευτή της Γερμανίας, της χώρας η οποία έχει αυτή την περίοδο την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ, σε σχέση με την κριτική που άσκησε η ΕΕ στην Τεχεράνη με αφορμή την εκτέλεση ενός ιρανού δημοσιογράφου, μετέδωσαν σήμερα τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

 

Το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών επίσης σχεδιάζει σήμερα να καλέσει τον γάλλο επιτετραμμένο στην Τεχεράνη, μετέδωσε το ημι-επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Η Γαλλία επίσης επέκρινε σφόδρα την εκτέλεση, χθες, του διαφωνούντα δημοσιογράφου Ρουχολάμ Ζαμ, ο οποίος έδρευε στο Παρίσι προτού συλληφθεί και μεταφερθεί στο Ιράν.

Χθες, η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε την εκτέλεση του Ιρανού διαφωνούντα, επαναλαμβάνοντας την αντίθεσή της στη θανατική ποινή "υπό οιεσδήποτε περιστάσεις" και χαρακτήρισε "επιτακτική ανάγκη" οι ιρανικές αρχές να σεβαστούν τα δικαιώματα των κατηγορουμένων και "να σταματήσουν να καταφεύγουν σε τηλεοπτικές ομολογίες προκειμένου να εγκαθιδρύσουν και να καταδείξουν την ενοχή τους".

Από την πλευρά της η Γαλλία, που είχε δώσει άσυλο στον Ρουχολάχ Ζαμ, χαρακτήρισε, διά του υπουργείου Εξωτερικών, "βάρβαρη και απαράδεκτη πράξη" την εκτέλεσή του.

Η Διεθνής Αμνηστία και η μκο "Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα" επίσης καταδίκασαν την εκτέλεση.

Ο Ζαμ είχε καταδικαστεί για υποκίνηση βίας στη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων το 2017.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 17:08

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Δηλώσεις Κυβερνητικού Εκπροσώπου και κομμάτων μετά το Εθνικό
17:57
Ανακοινώθηκε η σύνθεση της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού μετά το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου
15:40
Νίκος Χριστοδουλίδης: Η Τουρκία έλαβε ξεκάθαρο μήνυμα από την Ευρώπη
14:51
Γιάννης Παναγιώτου: Η αδήλωτη εργασία ανέρχεται σε οκτώ τοις εκατό του εργατικού δυναμικού
14:26
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13:00
Έτοιμο το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
12:56
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα
12:42
Για ενέργειες αντεκδίκησης κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής
12:34
Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στη δημοτική εκπαίδευση
09:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.