Νότια Κορέα: 950 κρούσματα του νέου κορονοϊού, αριθμός άνευ προηγουμένου

Στη Νότια Κορέα επιβεβαιώθηκαν ως τα μεσάνυχτα χθες Παρασκευή 950 κρούσματα του SARS-CoV-2, αριθμός που έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ (909) μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό, το οποίο είχε καταγραφεί την 29η Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα η Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KDCA).

Από τα νέα κρούσματα τα 928 οφείλονται σε εντόπια μετάδοση ενώ 22 διαπιστώθηκαν σε ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Το σύνολο των ανθρώπων που έχει διαπιστωθεί ότι έχουν προσβληθεί αυξήθηκε έτσι σε 41.736.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι έξι ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, γεγονός που αύξησε τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας ως αυτό το στάδιο στους 578 νεκρούς.

Πάνω από το 70% των περιπτώσεων εντόπιας μετάδοσης διαγνώστηκαν στη μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας Σεούλ και στην επαρχία Κιόνγκι, η οποία την περιβάλλει.

Παρά τα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα τα οποία επέβαλαν οι αρχές την Τρίτη, η Νότια Κορέα συνεχίζει να πλήττεται από αυτό που οι αρχές στη Σεούλ αποκαλούν το τρίτο κύμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Η έξαρση χαρακτηρίζεται πλήγμα και δοκιμασία για το σύστημα των κορεατικών αρχών, που έχει επαινεθεί διεθνώς, με σκοπό την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Αυτό βασίζεται στο τρίπτυχο των εκτενών διαγνωστικών εξετάσεων, της διεξοδικής ιχνηλάτησης των επαφών των ανθρώπων που μολύνονται και της τοποθέτησής τους σε απομόνωση, ώστε να αποφεύγονται τα lockdown. Το σύστημα αυτό θεωρείται πως συνέβαλε να ελεγχθούν τα δύο προηγούμενα κύματα, με τα κρούσματα να μένουν κάτω από τα 50 ημερησίως για μεγάλο μέρος του καλοκαιριού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 17:08

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.