Τρεις νέοι θάνατοι και 424 περιστατικά COVID-19, ανακοινώθηκαν την Παρασκεύη

Τρεις άνθρωποι έχουν αποβιώσει από τη νόσο COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων σε 75, ανακοίνωσε την Παρασκευή το Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας σχετικά με νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, 424 νέα περιστατικά της νόσου εντοπίστηκαν και επιβεβαιώθηκαν από τα μοριακά τεστ (PCR), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 14,476. Στα 424 συμπεριλαμβάνονται 122 επαληθεύσεις από rapid tests των προηγούμενων ημερών.

Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 12,816 τεστ ανίχνευσης της νόσου, εκ των οποίων τα 3,922 με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τα 8,894 με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test).

Σε 213 περιπτώσεις από τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) υπήρξε θετικό αποτέλεσμα, το οποίο θα πρέπει να επαληθευθεί με τη μοριακή μέθοδο (PCR).

Το Υπουργείο σημειώνει ότι τα 18 περιστατικά από τα γηροκομεία/κλειστές δομές κατανέμονται ως ακολούθως: Εννέα από το γηροκομείο στην Περιστερώνα, οκτώ από το γηροκομείο στον Άγιο Αντώνιο και ένα από το Hope for Children.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Υγείας, 110 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 17 σε σοβαρή κατάσταση.

Θάνατοι από τη νόσο COVID-19

Σε ανακοίνωση του, το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι τα τρία άτομα που απεβίωσαν με την τελική αιτία θανάτου να αποδίδεται στη νόσο COVID-19, αφορούν σε: Άντρα, ηλικίας 63 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, γυναίκα, ηλικίας 83 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, Άντρα, ηλικίας 81 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, μετά από μεταφορά του από το Πολυδύναμο Κέντρο Κυπερούντας.

Συνεπώς, ο συνολικός αριθμός των θανάτων με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 ανέρχεται σε 75, εκ των οποίων οι 49 άντρες (65%), και 26 γυναίκες (35%).

Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων από την ασθένεια είναι τα 77 έτη.

Νοσηλευόμενοι

Συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 110 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 17 σε σοβαρή κατάσταση.

Από τους 17 ασθενείς που είναι κρίσιμα, οι 10 είναι διασωληνωμένοι, οι δύο νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και πέντε σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Αναλυτικά η κατάσταση στα νοσηλευτήρια είναι η ακόλουθη:

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 59 ασθενείς, από τους οποίους 5 στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και 54 στον Θάλαμο COVID, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας νοσηλεύονται 27 ασθενείς, από τους οποίους 12 στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (οι 2 εκτός αναπνευστήρα) και 15 στον Θάλαμο COVID, στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού νοσηλεύονται 15 ασθενείς στον Θάλαμο COVID και στο Μακάρειο νοσηλεύονται 9 ασθενείς στον Θάλαμο COVID.

Μοριακή Εξέταση (PCR test)

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, από τις 3,922 εργαστηριακές διαγνώσεις που διενεργήθηκαν σήμερα με τη μοριακή μέθοδο (PCR), εντοπίστηκαν και επαληθεύτηκαν 424 περιστατικά της νόσου COVID-19, που προέκυψαν ως εξής:

Σύνολο 129 κρούσματα από 883 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Ενα κρούσμα από 332 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων.

Ακόμα 126 κρούσματα από 1,660 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Τα 25 κρούσματα από 475 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων.

Δύο κρούσματα από 133 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου μαθητών, εκπαιδευτικών και προσωπικού σχολικών μονάδων.

Τα 18 κρούσματα από 159 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος εργαστηριακού ελέγχου που διενεργείται σε οίκους ευγηρίας και άλλες δομές.

Ενα κρούσμα από 13 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου δομών μεταναστών.

Τέλος, 122 κρούσματα από 128 δείγματα που λήφθηκαν για επαλήθευση με τη μέθοδο της μοριακής εξέτασης θετικών αποτελεσμάτων που εντοπίστηκαν μέσω της μεθόδου rapid test αντιγόνου τις προηγούμενες ημέρες.

Επιπρόσθετα, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος: Από δείγματα που λήφθηκαν από τους κατοίκους του Κάτω Πύργου Τυλληρίας, ολοκληρώθηκαν 116 εργαστηριακές εξετάσεις, και Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, διεκπεραιώθηκαν 23 εργαστηριακές διαγνώσεις.

Τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test)

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, από τα 8,894 τεστ που διενεργήθηκαν με τη μέθοδο της ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), προέκυψαν 213 θετικά αποτελέσματα.

Οι 213 αυτές περιπτώσεις θα υποβληθούν σε εξέταση με τη μοριακή μέθοδο PCR, προκειμένου να επαληθευθούν.

Αναλυτικά, οι εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) πραγματοποιήθηκαν σήμερα ως ακολούθως:

Στη Λεμεσό με τη μέθοδο rapid test σε 1.035 τεστ βρέθηκαν 7 θετικά αποτελέσματα, στη Λάρνακα σε 1.619 τεστ προέκυψαν 48 θετικά αποτελέσματα, στη Λευκωσία έγιναν 3.865 τεστ και βρέθηκαν 94 θετικά, στην Πάφο σε 269 τεστ, 2 θετικά, στην Αμμόχωστο έγιναν 594 τεστ και 26 προέκυψαν θετικά, στην Εθνική Φρουρά παγκύπρια 119 τεστ δεν βρέθηκαν θετικά, στον Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα βρέθηκαν σε 831 τεστ, έξι θετικά, στους Επαγγελματίες Υγείας σε 81 τεστ δεν βρέθηκαν θετικά και από Ιδιωτική Πρωτοβουλία βρέθηκαν 30 θετικά σε 481 τεστ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 17:08

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Έλαβε χώρα η αντεπίθεση του Ισραήλ εναντίον του Ιράν-Έπληξε στρατιωτική αεροπορική βάση
05:45
18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.