Μητροπολίτης Πάφου : Να αναθεωρήσει η κυβέρνηση τα μέτρα για τους εκκλησιασμούς μέχρι τη ημέρα των Χριστουγέννων


Την κυβέρνηση καλεί  ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος να αναθεωρήσει την άποψη της για τους εκκλησιασμούς  ιδίως αφού δηλώνει ότι καταλαβαίνει και την ψυχολογία του κόσμου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Μητροπολίτης Πάφου χαρακτήρισε τα μέτρα που αναφέρονται στους εκκλησιασμούς υπερβολικά σημειώνοντας πως ο κόσμος είναι πιστός και  θέλει να εκκλησιαστεί στις γιορτές.

Ο Μητροπολίτης Πάφου ανέφερε πως είχαν  κάνει  προετοιμασίες για να γίνονται δύο και τρεις λειτουργίες τα Χριστούγεννα τις μεγάλες γιορτές, ώστε να  να μπορέσει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος να εκκλησιαστεί ανάλογα με τα μέτρα τα οποία θα λαμβάνονταν . Τώρα συνέχισε, “ έρχονται και ανατρέπονται τα πάντα”.

Επεσήμανε δε, πως δεν θα καλέσουν τον τον κόσμο να παραβεί τα μέτρα μεν, αλλά καλούν την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τις απόψεις της, προσθέτοντας πως ο  "κόσμος θέλει να εκκλησιαστεί". Ο κόσμος σημείωσε ο Πάφου Γεώργιος, στερήθηκε το Πάσχα και  δεν μπορεί να μείνει και τα Χριστούγεννα μακριά.

Πρόσθεσε δε, πως δεν θα πρέπει να  κρίνουν κάποιοι από τους εαυτούς τους που εξαντλούν τα Χριστούγεννα σε ένα Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, επαναλαμβάνοντας πως ο  κόσμος θέλει την εκκλησία.

Ο Μητροπολίτης τόνισε  πως τα  μέτρα τα " κρατούμε"  και θα είμαστε πολύ προσεκτικοί , ωστόσο  εκτίμησε πως οι 75 πιστοί που επιτρέπονταν τηρώντας τις αποστάσεις  πριν σε ένα ναό δεν καταστρατηγούν  τα μέτρα.
 
Δεν είναι μέσα στους ναούς που γίνεται καταστρατήγηση των μέτρων, αλλά κάπου αλλού που βρίσκεται ο κόσμος και έχει περισσότερες επαφές κοινωνικές, συμπλήρωσε.

Κάλεσε ακόμη τους πιστούς  να κάνουν υπομονή  και ο κορωνοιός θα περάσει , αλλά παράλληλα κάλεσε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων τα μέτρα που έχει πάρει. Οι πιστοί να προσέχουν να είναι υπάκουοι στο Κράτος και  δεν μπορούμε να κάνουμε ανταρσία στο Κράτος, κατέληξε.

Σημειώνεται πως με βάση τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση και τα οποία ξεκινούν αύριο 06:00 το πρωί με ισχύ μέχρι την 31η Δεκεμβρίου στις 05:00 το πρωί , ο  εκκλησιασμός και άλλες μορφές θρησκευτικής λατρείας σε θρησκευτικούς χώρους τελούνται χωρίς την παρουσία πιστών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 17:10

Τελευταιες Ειδησεις

23 Ιουνίου
Επέστρεψε στη βάση του το κυπριακό αλιευτικό που παρενόχλησαν οι Τούρκοι
18:33
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή Ομόδους – Ποταμιού
18:25
Σημαντική πτώση, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, κατέγραψε την Τετάρτη το ΧΑΚ
18:21
Τουλάχιστον 41 κρούσματα της μετάλλαξης «Δέλτα συν» στο Ηνωμένο Βασίλειο
17:58
Κορoνοϊός - Ελλάδα: 520 κρούσματα, 14 θάνατοι, 271 διασωληνωμένοι
17:30
Συμφωνία δανείου μέχρι €200 εκ. από ΕΤΕπ για χρηματοδότηση ΜμΕ, υπογράφει Παρασκευή ο ΥΠΟΙΚ
17:10
Οι Τ/κ έχουν ανάγκη μια πολιτική που θα τους εντάξει στη διεθνή κοινότητα, δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΚΔ
16:59
ΕΕ: Συρροή υποψηφίων για να γίνουν ευρωπαίοι αστροναύτες
16:42
Αύριο για πρώτη φορά γυναίκα θα ασκήσει στην Κύπρο καθήκοντα Προεδρεύουσας της Δημοκρατίας
16:30
Διαψεύδει η Βρετανία τα περί προειδοποιητικών πυρών κατά αντιτορπιλικού από ρωσικό πλοίο
16:24
Σημεία δειγματοληψίας για rapid test την Πέμπτη
16:15
Αποτράπηκε απόπειρα σαμποτάζ σε κτίριο του Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ στο Ιράν
16:03
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand