Την 1η Δεκεμβρίου οι συναντήσεις Λουτ με Αναστασιάδη και Τατάρ, συνάντηση Προέδρου - Μαυρογιάννη σήμερα

Για την ερχόμενη Τρίτη 1η Δεκεμβρίου έχουν προγραμματιστεί οι χωριστές συναντήσεις της ειδικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ, ενώ η Λευκωσία προετοιμάζεται ενόψει της νέας πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, για σύγκληση άτυπης διαδικαστικής διάσκεψης 5+1 για το Κυπριακό.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη με τον διαπραγματευτή της ε/κ πλευράς, Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η κ. Λουτ θα φθάσει στην Κύπρο τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου το βράδυ και θα αναχωρήσει την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου το πρωί. Την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου το πρωί θα συναντηθεί με τον κ. Τατάρ στα κατεχόμενα και την ίδια ημέρα το απόγευμα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό.

Στόχος της αποστολής της, ανέφερε στο ΚΥΠΕ διπλωματική πηγή, είναι να ξαναβάλει τη διαδικασία για το Κυπριακό πίσω στις ράγες μέσω της σύγκλησης από τον ΓΓ του ΟΗΕ, μιας άτυπης διαδικαστικής διάσκεψης τύπου 5+1 που θα γίνει για να συμφωνηθούν οι παράμετροι για τη διεξαγωγή μιας διάσκεψης για την Κύπρο επί της ουσίας του προβλήματος. Η κ. Λουτ θα ακούσει τις πλευρές προκειμένου να τον ενημερώσει τον ΓΓ για τις δυνατότητες σύγκλησης της διαδικαστικής διάσκεψης, σημείωσε η ίδια πηγή.

Επεσήμανε ακόμη πως η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν επιθυμεί να μπει σε διαπραγμάτευση επί της ουσίας πριν οι πλευρές παρακαθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και υπενθύμισε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε, μετά την ανάδειξη του κ. Τατάρ στην ηγεσία της τ/κ κοινότητας, την ετοιμότητά του για επανέναρξη της διαδικασίας για το Κυπριακό από εκεί όπου έμεινε.

Η ίδια πηγή σημείωσε, εξάλλου, πως η κ. Λουτ αναμένεται μετά την επίσκεψή της στην Κύπρο να επισκεφθεί την Αθήνα για επαφές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 17:29

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Ευρωπαϊκή Ένωση: Προσθήκη 4 ατόμων και 2 οντοτήτων στο παγκόσμιο καθεστώς κυρώσεων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Ανανέωση Σύμβασης για υπαλλήλους της Ελληνικής
16:16
Κυβερνοεπίθεση στο αρχείο του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσαν οι Anonymous
16:11
Συναγερμός στο Παρίσι καθώς άνδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο
15:43
Τον Μάιο νέος κύκλος επαφών της προσωπικής απεσταλμένης
15:28
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
14:39
Εγγενές δικαίωμα η αναγνώριση κράτους, λέει η Πρεσβεία της Παλαιστίνης
14:35
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
13:33
Ξεκίνησε η διαδικασία ποινικών υποθέσεων για ψευδείς δηλώσεις (Βίντεο)
13:15
Έκκληση για αποκλιμάκωση απευθύνει η Κυπριακή Δημοκρατία (Βίντεο)
13:07
Ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης εξέφρασε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
13:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.