Παρέμβαση Προέδρου Αναστασιάδη στο Economist

Κορυφαία προτεραιότητα της Κυβέρνησης παραμένει η επανένωση της Κύπρου και η δημιουργία ενός πραγματικά ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους, απαλλαγμένου από ξένες εξαρτήσεις, εγγυήσεις, δικαιώματα στρατιωτικής επέμβασης και παρουσία ξένων στρατευμάτων, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σε χαιρετισμό στο Συνέδριο του Economist, ο πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε κατηγορηματικά ότι το τρέχον απαράδεκτο στάτους κβο ή οποιεσδήποτε ιδέες που αποκλίνουν από τις παραμέτρους των Ηνωμένων Εθνών, δεν είναι βιώσιμες επιλογές.
 
Εξέφρασε την ελπίδα ότι η Τουρκία θα συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι είναι απόλυτη ανάγκη να δημιουργηθεί  περιβάλλον ευνοϊκό για τη διεξαγωγή εποικοδομητικών και καλή τη πίστει διαπραγματεύσεων, επί ίσης βάσεως και όχι υπό το καθεστώς εκφοβισμού και απειλών.
 
Αναφερόμενος στην κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατήγγειλε την Άγκυρα για τις παράνομες γεωτρήσεις εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας και για το άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, του Δικαίου της Θάλασσας και των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
 
Είπε ότι πρόκειται για ενέργειες που συνεχίζονται, παρά την εκφρασθείσα πρόθεση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών να συγκαλέσει άτυπη διάσκεψη για την Κύπρο, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας από το σημείο στο οποίο είχαν διακοπεί στο Κραν Μοντανά.
 
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης χαιρέτισε εκ νέου τη νέα πρωτοβουλία του Αντόνιο Γκουτέρες.
 
Σύνταξη: Σταυρούλα Στεργίδου
 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 17:29

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.