Πάνω από 100.000 οι νεκροί στο Μεξικό

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στο Μεξικό ξεπέρασε τους 100.000 νεκρούς, ανακοίνωσαν χθες Πέμπτη οι Αρχές.


«100.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του COVID-19», είπε ο υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες-Γκατέλ, υπεύθυνος για τον συντονισμό των προσπαθειών αντιμετώπισης της πανδημίας.

Το Μεξικό των 128,8 εκατομμυρίων κατοίκων, το οποίο θρηνεί τον τέταρτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας στον κόσμο, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και την Ινδία, ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 το Σάββατο.

Το Μεξικό έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο το 7% των θανάτων εξαιτίας του COVID-19 παγκοσμίως, σύμφωνα με ανάλυση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Ο εξαιρετικά υψηλός δείκτης θνητότητας, που ανέρχεται σχεδόν στο 10%, είναι ο υψηλότερος μεταξύ όλων των χωρών που έχουν καταγράψει πάνω από 1 εκατομμύριο μολύνσεις.

Την υγειονομική κρίση επιδείνωσε η χρονίζουσα υποχρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων, αλλά και ο μεγάλος ανεπίσημος τομέας της οικονομίας, με άλλα λόγια το γεγονός ότι εκατομμύρια εργαζόμενοι πρέπει να βγαίνουν στον δρόμο καθημερινά για να βρουν μεροκάματο, να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.

Ο Λόπες-Γκατέλ και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αναγνωρίζουν ότι ο επίσημος απολογισμός δεν αντανακλά παρά μέρος της πραγματικότητας. Τα στοιχεία του υπουργείου κάνουν λόγο για τουλάχιστον 15.000 θανάτους που υπάρχουν «υποψίες» ότι οφείλονταν στον COVID-19, όμως στα τέλη Οκτωβρίου το ίδιο αναγνώριζε πως ο απολογισμός ίσως είναι πολύ βαρύτερος, ακόμη και κατά 50.000 θανάτους.

Η διάμεση ηλικία των θυμάτων είναι τα 64 έτη, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Στην πρωτεύουσα και τα πυκνοκατοικημένα προάστιά της, όπου ζουν πάνω από 20 εκατομμύρια άνθρωποι, έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα.

Πηγή:  ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 17:32

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.