Αυξημένος ο προϋπολογισμός του ΥΠΠΑΝ για το 2021, είπε ο Υπ. Παιδείας

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) έχει ελαφρά αυξημένο προϋπολογισμό, είπε ο πολιτικός προϊστάμενος του Υπουργείου, Πρόδρομος Προδρόμου, σε δηλώσεις του μετά το τέλος της παρουσίασης ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού της Βουλής, στην παρουσία μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, τον προϋπολογισμό το ΥΠΠΑΝ για το 2021.
 
«Είναι σημαντικό το ότι μέσα στις πολύ δύσκολες διεθνώς αλλά και τοπικά οικονομικές συνθήκες, και παρά το γεγονός ότι έχει η χώρα μας καταγράψει ύφεση λόγω της πανδημίας, μικρότερη ύφεση από ό,τι η υπόλοιπη ευρωζώνη, το Υπουργείο μας έχει έστω και ελαφρά αυξημένο προϋπολογισμό. Αυτό μαρτυρά τη διάθεση και τη θέληση της Κυβέρνησης να στηρίξει τον χώρο της εκπαίδευσης, του πολιτισμού. Χαρακτηριστικό του προϋπολογισμού για το 2021 για το ΥΠΠΑΝ είναι ότι στη γενικότερη μεταρρυθμιστική κατεύθυνση αυτής της Κυβέρνησης προστίθεται ένα πυλώνας με βαρύνουσα σημασία: Η μετάβαση του σχολείου στη ψηφιακή εποχή», πρόσθεσε.
 
Αυτό, συνέχισε ο κ. Προδρόμου, γίνεται με δαπάνες και προγράμματα, «τα οποία έχουμε εκτάκτως προσθέσει και προϋπολογίσει για τον πλήρη εξοπλισμό σε ηλεκτρονικές συσκευές των σχολείων αλλά και τη διασύνδεση τους με το διαδίκτυο στο βαθμό που θα μπορούν πλέον όλα τα σχολεία όχι απλώς να ανταποκριθούν σε έκτακτες συνθήκες, όπως αυτές τις ημέρες θα γίνει με τα Λύκεια και τις Τεχνικές Σχολές σε Λεμεσό και Πάφο, όχι μόνο σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης όπως η πανδημία, αλλά πάντοτε και σε συνθήκες κανονικής λειτουργίας να αξιοποιήσουμε τη ψηφιακή τεχνολογία στην εκπαίδευση», συμπλήρωσε.
 
«Θα είναι πολλά τα οφέλη νοούμενου του ότι θα αναπτύξουμε γρήγορα και τις παιδαγωγικές προσεγγίσεις. Άρα, λοιπόν, στο μεγάλο πρόγραμμα μεταρρύθμισης στην εκπαίδευση που είναι η κατεύθυνση της Κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη προσθέτουμε τώρα και την ψηφιακή μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση, ενώ στον χώρο του πολιτισμού είμαι στην ευχάριστη θέση να μπορώ να εξαγγέλλω ότι με τη νέα χρονιά θα έχουμε για πρώτη φορά μια ανεξάρτητη, χωριστή, αφιερωμένη στον πολιτισμό δομή, το Υφυπουργείο Πολιτισμού. Είναι και αυτή μια μεγάλη μεταρρύθμιση και βεβαίως πρώτη μας υποχρέωση είναι να συνεχίσουμε τη λειτουργία μας, τα σχολεία μας με υγειονομική ασφάλεια, σε συνθήκες που να επιτρέπουν την υγειονομική ασφάλεια των εκπαιδευτικών και των παιδιών, αλλά και χωρίς να χάσουμε το στοίχημα της εκπαίδευσης, να κερδίσουμε τη σχολική χρονιά», πρόσθεσε.
 
Όπως είπε, «αυτή είναι η καθημερινή μας προσπάθεια και κονδύλια στον προϋπολογισμό μας επιτρέπουν και τις προϋποθέσεις να έχουμε στα σχολεία όλα τα αναλώσιμα υλικά, την διαρρύθμιση των χώρων αλλά και να προχωρήσουμε το μεγάλο σχέδιο εξοπλισμού των σχολείων, που τρέχουμε σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και ψηφιακής πολιτικής».
 
Ερωτηθείς το πως θα αντιμετωπίσουν με ανοιχτές τις πόρτες και τα παράθυρα το κρύο που έρχεται το Δεκέμβριο, ο κ. Προδρόμου είπε ότι κλιματισμός είναι και η θέρμανση και πρόσθεσε ότι «βέβαια φέτος έχουμε ιδιαίτερες συνθήκες».
 
«Είναι οδηγία βασική ότι πρέπει να υπάρχει ο εξαερισμός των χώρων, ειδικά στα σχολεία όπου έχουμε τα παιδιά, μέσα στις τάξεις. Άρα, λοιπόν, πόρτες παράθυρα πρέπει να παραμένουν ανοιχτά. Επομένως, βεβαίως θα λειτουργήσουν τα συστήματα θέρμανσης που υπάρχουν, με ανοιχτές πόρτες και παράθυρα δε μπορεί να αποδώσουν το ίδιο, υπάρχουν κάποιες σκέψεις, έγιναν εισηγήσεις, νομίζω είναι κάτι που μπορούμε να το εξετάσουμε, είναι εφικτό, τουλάχιστον στις μικρότερες ηλικίες να προμηθευτούν τα παιδιά, να βρούμε ένα τρόπο να τους δώσουμε κάποια θερμαντικά μέσα, κάποιες κουβερτούλες. Είναι μια εισήγηση, η οποία έχει γίνει και θα την εξετάσουμε αμέσως, εφόσον αυτές τις μέρες αλλάζουν οι κλιματολογικές συνθήκες», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 17:41

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.