Το HB θα συμβάλει θετικά σε σύγκληση πενταμερούς και σε συνομιλίες, διαβεβαιώνει ο Ράαμπ τον Πρόεδρο

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντόμινικ Ράαμπ, διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, για την πρόθεση της χώρας του να συμβάλει θετικά τόσο στη σύγκληση της άτυπης πενταμερούς, την οποία προτίθεται να συγκαλέσει ο ΓΓ των ΗΕ, όσο και, στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της συνέχισης των συνομιλιών, αλλά και για την επίτευξη λύση στο Κυπριακό, με βάση τα όσα έχουν ήδη συμφωνηθεί.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κυριάκου Κούσιου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε σήμερα το μεσημέρι, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι οι έκνομες ενέργειες της Τουρκίας τόσο στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου όσο και στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν συμβάλλουν προς τη δημιουργία ενός θετικού και εποικοδομητικού κλίματος για την επανέναρξη των  συνομιλιών, ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Κούσιος.

Σημείωσε πως "κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία, ο κ. Ράαμπ διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πρόθεση του Ηνωμένου Βασιλείου  να συμβάλει θετικά τόσο στη σύγκληση της άτυπης πενταμερούς, την οποία προτίθεται να συγκαλέσει ο ΓΓ των ΗΕ, όσο και, στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της συνέχισης των συνομιλιών, αλλά και για την επίτευξη λύση στο Κυπριακό, με βάση τα όσα έχουν ήδη συμφωνηθεί".

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών για το ενδιαφέρον και τις προθέσεις της χώρας του, επεσήμανε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 17:42

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.