Άλλα 8 περιστατικά κορονοϊού στο Μέλαθρον Αγωνιστών ΕΟΚΑ

Στα 11 συνολικά ανήλθαν τα θετικά στον κορονοϊό άτομα στο Μέλαθρον Αγωνιστών της ΕΟΚΑ στην Παλώδια, καθώς μετά τα τρία περιστατικά των προηγούμενων ημερών, εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό οκτώ ένοικοι της στέγης ηλικιωμένων.  
 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διεύθυνση του Μελάθρου, αναφέρεται ότι πρώτιστο μέλημα της είναι η διασφάλιση της υγείας και ήδη οι θετικοί στον κορωνοϊό ένοικοι της στέγης ηλικιωμένων, έχουν μεταφερθεί σε άλλη πτέρυγα, όπου έγινε και η απαραίτητη απολύμανση.
 
Το Μέλαθρον υπενθυμίζει ότι το περασμένο Σάββατο διαγνώστηκε θετική στον ιό φροντίστρια της στέγης ηλικιωμένων, «γεγονός που ενεργοποίησε αμέσως το πρωτόκολλο, που ισχύει από την πρώτη ώρα της πανδημίας στο Ίδρυμα, στη βάση όλων των σχετικών διαταγμάτων και οδηγιών του Υπουργείου Υγείας».
 
Αμέσως όλες οι επαφές υποβλήθηκαν σε τεστ κορωνοϊού, από τις οποίες προέκυψε ένα θετικό περιστατικό σε 65χρονο ένοικο της στέγης ηλικιωμένων, ενώ σε ιχνηλάτηση των επαφών του, θετική στον ιό βρέθηκε και μια καθαρίστρια. Επίσης, προστίθεται, επαναλήφθηκε πιστοποιημένη απολύμανση σε όλο το χώρο του κτιρίου.
 
Μετά από ιχνηλάτηση των επαφών των χθεσινών περιστατικών, σήμερα εντοπίστηκαν άλλα οκτώ θετικά περιστατικά, όλοι ένοικοι της στέγης, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των περιστατικών Covid-19 σε 11 (δυο από προσωπικό και εννέα ένοικοι της στέγης ηλικιωμένων).
 
Η διερεύνηση καθώς και τα τεστ σε όλο το προσωπικό του Μελάθρου συνεχίζονται, προσθέτει η ανακοίνωση, σημειώνοντας παράλληλα ότι κατόπιν οδηγιών της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας και του αρμοδίου λοιμωξιολόγου, έχουν μεταφερθεί τα θετικά περιστατικά σε άλλη πτέρυγα, όπου έγινε και η απαραίτητη απολύμανση.
 
Το Μέλαθρον Αγωνιστών της ΕΟΚΑ διαβεβαιώνει το κοινό ότι θα συνεχίσει να παρέχει περίθαλψη και ιατρική φροντίδα, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας των ασθενών και των εργαζομένων, τηρώντας με υπευθυνότητα όλες τις οδηγίες που επιβάλλουν οι αρμόδιοι φορείς.
 
Τέλος, υπενθυμίζεται πως η λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων αναστέλλεται μέχρι νέας ειδοποίησης, ενώ οι εξωτερικές επισκέψεις απαγορεύονται εδώ και τρεις εβδομάδες.

 

Πηγή ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 17:43

Τελευταιες Ειδησεις

14 Μαΐου
ΟΗΕ: Σχεδόν 10.000 Παλαιστίνιοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη Λωρίδα της Γάζας
21:58
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δεν έχει αλλάξει η πολιτική μας για τους S-400
21:49
Στους 10 ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό στη Δυτική Όχθη
21:38
Τίθεται σε ισχύ την προσεχή Δευτέρα το νέο Διάταγμα του Υπουργού Υγείας
21:20
Τέσσερεις νεκροί, 171 τα νέα κρούσματα την Παρασκευή
21:16
Δεύτερη ευκαιρία για υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στα Ειδικά Σχέδια του Υπ. Εργασίας
21:00
Μπ. Τζόνσον: Μείωση του χρόνου που μεσολαβεί μεταξύ των δύο δόσεων εμβολίου Covid λόγω της ινδικής παραλλαγής
20:45
ΥΠΕΣ: Δεκάδες αιτήσεις για τα στεγαστικά σχέδια στα ορεινά, ίσως χρειαστεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός
20:25
Νετανιάχου: Οι επιχειρήσεις στη Γάζα δεν θα τερματιστούν σύντομα
20:15
Γερμανία: Λοιμωξιολόγος προειδοποιεί για ενδεχόμενο τέταρτο κύμα κορονοϊού το φθινόπωρο
20:00
Νέα πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα οι εκπαιδευτικοί (Βίντεο)
19:45
Δύο διαδηλωτές τραυματίστηκαν από ισραηλινά πυρά στα σύνορα του Λιβάνου με το Ισραήλ
19:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand