ΥΠΟΙΚ: Πιο πράσινος ο προϋπολογισμός από άλλες χρονιές διαβεβαίωσε τους Οικολόγους

Το γεγονός ότι είναι πιο πράσινος ο κρατικός προϋπολογισμός 2021 από άλλες χρονιές διαβεβαίωσε τους Οικολόγους, ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Σε δηλώσεις του ύστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο και αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων, ο κ. Πετρίδης ευχαρίστησε για την «μακρά και λεπτομερή» συζήτηση.

«Σίγουρα αυτός ο προϋπολογισμός είναι πιο πράσινος από ότι ήταν άλλες χρονιές, είναι πολύ περισσότερα τα έργα που αφορούν το περιβάλλον, την βιώσιμη ανάπτυξη. Κάποια από αυτά εμπεριέχονται στους προϋπολογισμούς των Υπουργείων, όπως έχουν εγκριθεί χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο, κάποια άλλα στον Προϋπολογισμό του Υπουργείου Οικονομικών και αφορούν το Ταμείο Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας.

«Κι είναι γι αυτό που πιστεύω ότι η ψήφιση των προϋπολογισμών φέτος αφορά και μια ψήφο στην πράσινη πολιτική. Σίγουρα κάποιες από αυτές τις εισηγήσεις που συζητήσαμε σήμερα εμπεριέχονται και στους προϋπολογισμούς, κάποιες άλλες θα τις δούμε ως θέματα πολιτικής κι εγώ προσδοκώ και θα επιδιώξω την καλύτερη συνεργασία και με το Κίνημα Οικολόγων όσον αφορά την χάραξη πολιτικών του κράτους, οι οποίες πρέπει πάντα να έχουν μια πράσινη χροιά κι αυτή είναι η προσπάθεια», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Χαράλαμπος Θεοπέμπτου ευχαρίστησε τον Υπουργό Οικονομικών για την επίσκεψη του και τον χρόνο του για να συζητήσουν θέματα που αφορούν, όπως σημείωσε, την ενεργοποίηση της οικονομίας.

«Εμείς ως Κίνημα Οικολόγων έχουμε ετοιμάσει προτάσεις τις οποίες έχουμε δώσει στον Υπουργό, προτάσεις οι οποίες αναφέρονται σε ενεργειακές αναβαθμίσεις κτηρίων και ιδιαίτερα των σχολικών κτηρίων και των δημόσιων κτηρίων, μέτρα για τις μεταφορές, το ποδήλατο, τις πεζοδρομοποιήσεις για να βοηθιούνται οι πεζοί, μέτρων για την υποστήριξη του Τύπου και των Τεχνών, για την διαχείριση των αποβλήτων, μέτρα που θα βοηθήσουν τις ορεινές περιοχές και τις περιοχές του Ακάμα, μέτρα για την βοήθεια σε αγροτικό κόσμο», είπε.

«Είμαστε στην διάθεση του Υπουργείου για να εξηγήσουμε οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια χρειάζεται και πάλι ένα ευχαριστώ για την ευκαιρία που μας έχει δοθεί για να παρουσιάσουμε αυτές τις προτάσεις για πράσινη ανάπτυξη», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:23

Τελευταιες Ειδησεις

24 Οκτωβρίου
Σημαντική νίκη για το ΑΠΟΕΛ
20:49
Η ΕΝΑΒ κέρδισε τον ΑΠΟΕΛ, πρώτη νίκη για Προοδευτικό
20:45
Εκκωφαντική πεντάρα για τη Λίβερπουλ που διέσυρε τη Γιουνάϊτεντ
20:30
Επιστροφή στις νίκες για τον Απόλλωνα
20:06
Νικήτρια στο ελ κλάσικο η Ρεάλ
19:16
Τριάρα και κορυφή για την ΑΕΚ
19:04
Δύο ισοπαλίες στη Β' κατηγορία
17:39
8ος στο παγκόσμιο της Ιαπωνίας ο Ηλίας Γεωργίου (βίντεο)
17:27
Σημεία δειγματοληψίας rapid test – 25 Οκτωβρίου 2021
17:21
Καδής: Στόχος να στηριχθούν όλοι οι πυρόπληκτοι της Ορεινής Λεμεσού και Λάρνακας
16:07
Αυτές είναι οι αποφάσεις του έκτακτου Παγκύπριου Συνεδρίου της ΕΔΕΚ
15:54
Αεροπορική επιδρομή στο δυτικό Τιγκράι εξαπέλυσε η πολεμική αεροπορία της Αιθιοπίας
15:11
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand