Υποψηφιότητα για τη Δημαρχία της Πάφου εξήγγειλε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Κωστάκης Κωνσταντίνου

Την υποψηφιότητα του για τη Δημαρχία της Πάφου εξήγγειλε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Κωστάκης Κωνσταντίνου, στην διάρκεια μιας ηλεκτρισμένης συνεδρίας της Επιτροπής Προσφύγων της Βουλής, για την διαχείριση των τουρκοκυπριακών περιουσιών.

Ο Κωστάκης Κωνσταντίνου κατηγόρησε τον Δήμαρχο Πάφου, ότι εισέρχεται με μπουλντόζες στις τρεις τα ξημερώματα σε τουρκοκυπριακά υποστατικά, χωρίς να ειδοποιήσει τους κατόχους τους. Τον χαρακτήρισε μπουλτόζερ και επανέλαβε πολλές φορές ότι ψεύδεται. Κατηγόρησε τον Φαίδωνα Φαίδωνος, για αρχομανία, τον οποίο, όπως είπε, έκανε «στρατά», στα πρώτα του πολιτικά βήματα. Ποτέ δεν ζήλεψα τον Φαίδωνα, είπε, και ποτέ δεν θα με φιμώσει. Ο Θεός να μην με αφήσει ποτέ να του μοιάσω. Εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό προσωπικά συμφέροντα και όχι το δημόσιο συμφέρον.
 
Ο Φαίδωνας Φαίδωνος, απέρριψε τις επικρίσεις, λέγοντας ότι επιτελέστηκαν πολλά έργα, άλλαξε εικόνα η πόλη και ανατράπηκαν παρανομίες δεκαετιών, με παράνομες επεμβάσεις και με παράνομες υπενοικιάσεις τουρκοκυπριακών περιουσιών. Σημείωσε ότι τεράστιες περιουσίες στο κέντρο της πόλης, γράφτηκαν αρχές του 20 αιώνα σε τουρκοκύπριους. Αναφέρθηκε και σε περιπτώσεις όπου τουρκοκυπριακά κτίρια ήταν ερειπωμένα από την 1963.
 
Η πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων Σκεύη Κουκουμά υπέδειξε στον δήμαρχο ότι ενεργεί αυταρχικά. Βουλευτές κατηγόρησαν για ετσιθελισμό τον δήμαρχο και αναφέρθηκαν σε παράπονα τα οποία δέχονται από πολίτες, ότι αναγκάζονται να μην εγκαταλείψουν ούτε μέρα, ούτε νύκτα τα τουρκοκυπριακά υποστατικά στα οποία διαμένουν, ώστε να μην έλθει ο δήμαρχος για να τα κατεδαφίσει.
 
Ο Φαίδωνας Φαίδωνος απάντησε ότι κάθε φορά που κάποιοι χάνουν παράνομα προνόμια αντιδρούν και για να καλύψουν τις παρανομίες τους, διαδίδουν ότι είναι αυταρχικός ο δήμαρχος. Αναφέρθηκε σε περιπτώσεις πολιτών οι οποίοι όταν είδαν τα έργα τα οποία έγιναν στην πόλη, απολογήθηκαν για τις επικρίσεις τις οποίες διατύπωναν. Μίλησε και για δικαστικές μάχες τις οποίες ενεπλάκη με εταιρίες  και μεγαλοδικηγόρους της Λευκωσίας και τελικά ύστερα από πάρα πολλά χρόνια δικαιώθηκε.
 
Πηγή: Παναγιώτης Καπαρής

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:25

Τελευταιες Ειδησεις

15 Ιουνίου
Καμιά συμφωνία με την Τουρκία για τους S-400, λέει Αμερικανός αξιωματούχος
21:45
Υπό δρακόντεια μέτρα η πορεία των υπερεθνικιστών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ
21:32
64 νέα περιστατικά COVID-19 την Τρίτη, κανένας θάνατος
21:17
Τελέστηκε η κηδεία του Αρχιμανδρίτη Αλέξιου Εγκλειστριώτη
21:14
Ποσότητα ναρκωτικών στην κατοχή γυναίκας οδηγού οχήματος χωρίς πινακίδες
21:00
Ο Τζο Μπάιντεν έφθασε στη Γενεύη για μια φορτισμένη σύνοδο με τον Πούτιν
20:45
Το Συμβούλιο των κρατών μελών ενέκρινε σήμερα τη θέση του επί πρότασης Κομισιόν για ενίσχυση του ρόλου του ΕΜΑ
20:20
Η Κομισιόν συγκέντρωσε 20 δισ.ευρώ μέσω 10ετούς ομολόγου για τη χρηματοδότηση του ταμείου ανάκαμψης της ΕΕ
20:10
10 διδάγματα της πανδημίας παρουσιάζει η Κομισιόν - ζητά το διορισμό Ευρωπαίου επικεφαλής επιδημιολόγου
19:53
Η ΕΕ και οι ΗΠΑ συμφώνησαν σε κοινή δήλωση 7 σελίδων, με αναφορά και στην Ανατολική Μεσόγειο
19:37
Το 45% των Ρώσων αντιμετωπίζει αρνητικά την ΕE, ενώ το 66% θεωρεί τις ΗΠΑ «μη φιλική χώρα»
19:15
Πάνω από 30 εκ. οι πλήρως εμβολιασμένοι κατά Covid στο Ην. Βασίλειο
18:33
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand