Υποψηφιότητα για τη Δημαρχία της Πάφου εξήγγειλε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Κωστάκης Κωνσταντίνου

Την υποψηφιότητα του για τη Δημαρχία της Πάφου εξήγγειλε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Κωστάκης Κωνσταντίνου, στην διάρκεια μιας ηλεκτρισμένης συνεδρίας της Επιτροπής Προσφύγων της Βουλής, για την διαχείριση των τουρκοκυπριακών περιουσιών.

Ο Κωστάκης Κωνσταντίνου κατηγόρησε τον Δήμαρχο Πάφου, ότι εισέρχεται με μπουλντόζες στις τρεις τα ξημερώματα σε τουρκοκυπριακά υποστατικά, χωρίς να ειδοποιήσει τους κατόχους τους. Τον χαρακτήρισε μπουλτόζερ και επανέλαβε πολλές φορές ότι ψεύδεται. Κατηγόρησε τον Φαίδωνα Φαίδωνος, για αρχομανία, τον οποίο, όπως είπε, έκανε «στρατά», στα πρώτα του πολιτικά βήματα. Ποτέ δεν ζήλεψα τον Φαίδωνα, είπε, και ποτέ δεν θα με φιμώσει. Ο Θεός να μην με αφήσει ποτέ να του μοιάσω. Εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό προσωπικά συμφέροντα και όχι το δημόσιο συμφέρον.
 
Ο Φαίδωνας Φαίδωνος, απέρριψε τις επικρίσεις, λέγοντας ότι επιτελέστηκαν πολλά έργα, άλλαξε εικόνα η πόλη και ανατράπηκαν παρανομίες δεκαετιών, με παράνομες επεμβάσεις και με παράνομες υπενοικιάσεις τουρκοκυπριακών περιουσιών. Σημείωσε ότι τεράστιες περιουσίες στο κέντρο της πόλης, γράφτηκαν αρχές του 20 αιώνα σε τουρκοκύπριους. Αναφέρθηκε και σε περιπτώσεις όπου τουρκοκυπριακά κτίρια ήταν ερειπωμένα από την 1963.
 
Η πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων Σκεύη Κουκουμά υπέδειξε στον δήμαρχο ότι ενεργεί αυταρχικά. Βουλευτές κατηγόρησαν για ετσιθελισμό τον δήμαρχο και αναφέρθηκαν σε παράπονα τα οποία δέχονται από πολίτες, ότι αναγκάζονται να μην εγκαταλείψουν ούτε μέρα, ούτε νύκτα τα τουρκοκυπριακά υποστατικά στα οποία διαμένουν, ώστε να μην έλθει ο δήμαρχος για να τα κατεδαφίσει.
 
Ο Φαίδωνας Φαίδωνος απάντησε ότι κάθε φορά που κάποιοι χάνουν παράνομα προνόμια αντιδρούν και για να καλύψουν τις παρανομίες τους, διαδίδουν ότι είναι αυταρχικός ο δήμαρχος. Αναφέρθηκε σε περιπτώσεις πολιτών οι οποίοι όταν είδαν τα έργα τα οποία έγιναν στην πόλη, απολογήθηκαν για τις επικρίσεις τις οποίες διατύπωναν. Μίλησε και για δικαστικές μάχες τις οποίες ενεπλάκη με εταιρίες  και μεγαλοδικηγόρους της Λευκωσίας και τελικά ύστερα από πάρα πολλά χρόνια δικαιώθηκε.
 
Πηγή: Παναγιώτης Καπαρής

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:25

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
21:58
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Υποβάλλονται αύριο οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και για τους Δημάρχους
21:39
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.