ΠΟΥ: Αυξάνεται η κόπωση στον κόσμο λόγω της κατάστασης με την COVID-19

Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία στην Ευρώπη πριν από οκτώ μήνες, οι πολίτες έχουν κάνει τεράστιες θυσίες για τον περιορισμό του κορονοϊού, αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, για να προσθέσει ότι οι θυσίες αυτές έχουν και ένα μεγάλο κόστος, το οποίο έχει επιφέρει εξάντληση σε όλους ανεξαιρέτως, με αποτέλεσμα ο κόσμος να αισθάνεται κόπωση.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Ευρώπης του ΠΟΥ Χανς Χένρι Κλούγκε αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ότι με βάση τα συγκεντρωτικά δεδομένα έρευνας που διενεργήθηκε σε χώρες της περιοχής παρατηρούνται αυξανόμενα επίπεδα κούρασης ανάμεσα στον κόσμο.

"Δεν προκαλεί έκπληξη, ότι η κόπωση μεταξύ των ερωτηθέντων αυξάνεται. Αν και η κόπωση μετριέται με διαφορετικούς τρόπους και τα επίπεδα ποικίλουν ανά χώρα, εκτιμάται ότι έχει φτάσει πάνω από το 60% σε ορισμένες περιπτώσεις" αναφέρει.

Ο κ. Κλούγκε σημειώνει ότι μέσα σε αυτήν την παρατεταμένη κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία, που ανάγκασε τους ανθρώπους να ζουν με αβεβαιότητα και αναστάτωση για πολλούς μήνες, αυτά τα επίπεδα κόπωσης ήταν αναμενόμενα.

"Αν και όλοι είμαστε κουρασμένοι, πιστεύω ότι είναι δυνατό να αναζωογονηθούν οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση των εξελισσόμενων προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε λόγω COVID-19", αναφέρει.

Ως εκ τούτου ο κ. Κλούγκε, προτείνει τρεις στρατηγικές για μείωση της κόπωσης.

"Ο δρόμος προς τα εμπρός είναι μέσω συλλογικής δέσμευσης για αυτές τις τρεις στρατηγικές: 1. Πάρτε τον παλμό της κοινότητας τακτικά και χρησιμοποιήστε τα συμπεράσματα. 2. Προβείτε σε μια συνδημιουργία (μέτρων) με την κοινότητα και 3. Πρέπει να καλύψουμε τις ανάγκες μας με νέους, καινοτόμους τρόπους. Ας είμαστε δημιουργικοί και θαρραλέοι".

Ενημερώνει επίσης ότι λόγω της αυξανόμενης αυτής κόπωσης που παρατηρείται, χθες ο ΠΟΥ/Ευρώπης συγκάλεσε μια συνάντηση με τη συμμετοχή των επικεφαλής ιατρικών λειτουργών και Γενικών Διευθυντών για θέματα Υγείας από περισσότερες από 30 χώρες της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας όπου εξετάστηκαν  οι διάφορες τάσεις στην συμπεριφορά του κόσμου και ανταλλάχθηκαν απόψεις, καινοτόμες ιδέες και στρατηγικές.

Αναφέρει ότι ο ΠΟΥ κυκλοφόρησε ένα πλαίσιο "για την στήριξη των χωρών στην αντιμετώπιση του φαινομένου της κόπωσης και την αναζωογόνηση της δημόσιας ανταπόκρισης".

Καταλήγει λέγοντας ότι η πανδημία αυτή μας αναγκάζει να προχωρήσουμε πέραν από τη βιοϊατρική επιστήμη και σε άλλες γνώσεις όπως η συμπεριφορά της κοινότητας, σε μια κλίμακα που δεν έχει γίνει ποτέ πριν στο παρελθόν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:25

Τελευταιες Ειδησεις

19 Ιουνίου
Νέες χαλαρώσεις για εστίαση
16:26
Τα σημεία για rapid test την Κυριακή 19/6
16:07
Πυρκαγιά μαίνεται κοντά στο δρόμο Ανθούπολης - Παλαιχωρίου παρά το χωριό Ανάγια
15:33
Στους νέους ανιχνεύεται κατά κύριο λόγο η ινδική μετάλλαξη – Σε υψηλό ποσοστό η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού άνω των 40 ετών
15:29
Ανακοίνωσε Στέφαν Τσέποβιτς η ΑΕΛ
15:15
Ρωσία: Τουλάχιστον 4 νεκροί από τη συντριβή ενός αεροσκάφους που μετέφερε αλεξιπτωτιστές
15:14
Συντριβή αεροσκάφους με επτά νεκρούς και τραυματίες στη Σιβηρία
15:01
Ιράν-προεδρικές εκλογές: Η Αμνηστία καλεί για τη διεξαγωγή έρευνας σε βάρος του νέου προέδρου του Ιράν για "εγκλήματα"
15:00
Κωνσταντίνος Τσιούτης: Η πανδημία δεν έχει τελειώσει, αυξημένη θνησιμότητα σε μη εμβολιασμένους
14:49
Ο Βλ. Πούτιν συνεχάρη τον Εμπραχίμ Ραϊσί για τη νίκη του στις ιρανικές προεδρικές εκλογές
14:39
ΑΚΕΛ: τρομακτικοί χαρακτηρίζονται οι αριθμοί των ανθρώπων που εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν πατρίδα και οικογένεια
14:33
Πυρκαγιά σε κτηνοτροφικά υποστατικά και κατοικίες παρά το χωριό Ανάγια
14:30
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand