Το Αζερμπαϊτζάν δηλώνει ότι θα καταστρέψει στρατιωτικούς στόχους στην Αρμενία

Το Αζερμπαϊτζάν θα καταστρέψει στρατιωτικούς στόχους στην Αρμενία από τους οποίους η Αρμενία εκτοξεύει πυρά εναντίον αζερικών πόλεων, δήλωσε σήμερα σύμβουλος του Αζέρου προέδρου Ιλχάμ Αλίεφ. Νωρίτερα το Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε ότι ένας άμαχος σκοτώθηκε στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Αζερμπαϊτζάν, Γκάντζα, από πυρά αρμενικών ρουκετών.

Η Αρμενία αρνήθηκε την επίθεση και ότι αρμενικές δυνάμεις βομβάρδισαν τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του, την Γκάντζα, σε μια κλιμάκωση του πολέμου στον νότιο Καύκασο η οποία ξεκίνησε πριν από μία εβδομάδα, ενώ η Αρμενία αρνήθηκε ότι κατηύθυνε πυρά "οιουδήποτε είδους" προς το Αζερμπαϊτζάν.

Η Αρμενία αρνήθηκε ότι επιτέθηκε στη γειτονική της χώρα, όμως ο ηγέτης του Ναγκάρνο Καραμπάχ, ενός θυλάκου μέσα στο Αζερμπαϊτζάν η πλειονότητα των κατοίκων του οποίου είναι Αρμένιοι, δήλωσε ότι στοχοποιήθηκε η Γκάντζα. Αργότερα είπε πως σταμάτησαν τα πυρά στην πόλη ώστε να αποφευχθούν οι απώλειες μεταξύ των αμάχων.

Η Τουρκία καταδίκασε τις αρμενικές επιθέσεις όπως τις χαρακτήρισε εναντίον της αζερικής πόλης Γκάντζα και επανέλαβε ότι υποστηρίζει το δικαίωμα του Αζερμπαϊτζάν στην αυτοάμυνα εντός των διεθνών αναγνωρισμένων συνόρων του.

Στη Γαλλία περίπου 173 δήμαρχοι, βουλευτές και γερουσιαστές, από όλα τα κόμματα, καλούν σήμερα τη Γαλλία να βγει από τη θέση ουδετερότητάς της απέναντι στην "επίθεση του Αζερμπαϊτζάν εναντίον των Αρμενίων" στο Καραμπάχ, μια περιοχή του Καυκάσου την οποία θέλει να ανακαταλάβει το Αζερμπαϊτζάν. Σε άρθρο που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Journal du dimanche, οι υπογράφοντες εκτιμούν πως η γαλλική διπλωματία, η οποία "δεν φείδεται προσπαθειών", "οφείλει, υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων του έτους 2020, να επανεξετάσει εις βάθος τη στρατηγική της".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:26

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Συνελήφθη για δωροληψία ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας
06:02
Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές
05:55
ΗΠΑ: Εντός ημερών η νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία
05:48
Προειδοποιήσεις ΟΗΕ προς Ισραήλ για ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση στην Ράφα
05:44
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
05:32
23 Απριλίου
Δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση ενός και πλέον εκατομμυρίου αμάχων από τη Ράφα
22:47
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
22:00
Μεγάλη επιτυχία για την τριήμερη Έκθεση Τουρισμού -Πέραν των 10.000 επισκεπτών
21:58
Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Δένδια με Λόιντ Όστιν - Αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας
21:53
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δις δολάρια στις φτωχές χώρες για την κλιματική αλλαγή
21:27
Ο Ζοζέπ Μπορέλ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους αμάχους στη Γάζα
21:13
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού - Λάρνακας
20:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.