Σε αυτοπεριορισμό τέθηκαν αστυνομικοί της Τροχαίας Αμμοχώστου λόγω κρούσματος

Σε αυτοπεριορισμό για 14 μέρες τέθηκαν αστυνομικοί που εργάζονται στο Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου ύστερα από τον εντοπισμό κρούσματος, θετικού στον κορονοϊό.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου «στην Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου εντοπίστηκε ένα άτομο θετικό στον κορωνοϊό. Αμέσως τέθηκαν σε εφαρμογή όλα τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας και το θετικό κρούσμα τέθηκε σε αυτοπεριορισμό» για 14 μέρες.

Πρόσθεσε ότι «στη βάση των πρωτοκόλλων του Υπουργείου Υγείας, όσα μέλη της Δύναμης `ήρθαν σε επαφή με το θετικό κρούσμα, τέθηκαν επίσης σε αυτοπεριορισμό και ακολουθούνται όλες οι νενομισμένες ενέργειες που πρέπει με τη λήψη δειγμάτων για τεστ κορωνοϊού, τα οποία θα καταδείξουν κατά πόσον έχουν μολυνθεί με τον ιό».

Η Αστυνομία συνέχισε ο κ. Ανδρέου «είναι μια Υπηρεσία που εργάζεται στην πρώτη γραμμή και κατά διαστήματα υπήρξαν κρούσματα κορωνοϊού σε μέλη της Δύναμης που υπηρετούν σε διάφορα Τμήματα. Η Αστυνομική Δύναμη Κύπρου ακολουθεί κατά γράμμα τα πρωτόκολλα και τις οδηγίες που εκδίδονται από το Υπουργείο Υγείας».

Εν τω μεταξύ πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι ο αστυνομικός - μέλος της Τροχαίας Αμμοχώστου, που εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό, συνδέεται με την ομάδα της Αναγέννησης Δερύνειας.

Οι συνάδελφοι του αστυνομικού, που επίσης υπηρετούν στο Τμήμα Τροχαίας της ΑΔΕ Αμμοχώστου και που ήρθαν σε επαφή μαζί του, τέθηκαν σε αυτοπεριορισμό, ενώ γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών τους. Την ίδια ώρα τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες βάσει των πρωτοκόλλων του Υπουργείου Υγείας και οι αρμόδιες αρχές προχώρησαν σε απολύμανση χώρων στην Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:27

Τελευταιες Ειδησεις

28 Ιουνίου
Ο Ερντογάν δήλωσε πως δεν επιθυμεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδος στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ
21:52
Τζο Μπάιντεν και Ερντογάν θα συνομιλήσουν αύριο στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη
21:04
Ο ΓΓ του ΑΛΕΛ υπογράμμισε εκ νέου τη σταθερή εναντίωση του Κόμματος στη διχοτόμηση και τη προσήλωσή του στη συμφωνημένη βάση λύσης της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας
20:27
Έφτασαν το απόγευμα στην Κύπρο τα δύο νέα μισθωμένα αεροπλάνα τύπου Air Tractor
20:11
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενεργοποίησαν τις κυρώσεις κατά της Μόσχας
19:24
Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η τριήμερη σύνοδος του ΝΑΤΟ που ξεκινά αύριο στη Μαδρίτη
18:52
ΗΠΑ: Πενήντα παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν χθες νεκροί μέσα σε αποθηκευτικό χώρο φορτηγού
18:17
Κιλιτσντάρογλου: ''Αντί ο Ταγίπ Ερντογάν να πει "δεν αναγνωρίζω τον Νίκο Αναστασιάδη", θα φάει στο ίδιο τραπέζι μαζί του"
17:59
To Μεσογειακό Χωριό υποδέχτηκε την αποστολή της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής
17:34
Δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας στις 19 Οκτωβρίου 2023 προανήγγειλε η Στέρτζιον
17:11
Η Επιτροπή Προσφύγων ολοκλήρωσε την συζήτηση νομοσχεδίου για την είσπραξη του τέλους 0.4% επί των αγοραπωλησιών ακινήτων και μετοχών εταιριών με ακίνητα
16:31
Μαθητές του σχολείου του κατεχόμενου Ριζοκαρπάσου ενημερώθηκαν για την ασφαλή και δημιουργική χρήση του διαδικτύου
15:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand