Επιβεβαίωση αξιολογήσεων Κύπρου στο "ΒΒΒ-" από τους Fitch

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch σε νέα αξιολόγησή του για την Κύπρο, διατηρεί την πιστοληπτική ικανότητα στην επενδυτική βαθμίδα "Bήτα Bήτα Bήτα Πλην" και τις προοπτικές της χώρας σε σταθερές.

Ο υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρει ότι η θεσμική ισχύς της Κύπρου που αντικατοπτρίζεται στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ, οι δείκτες διακυβέρνησης που αξιολογούνται με "Αλφα", το ιστορικό ισχυρής οικονομικής ανάκαμψης και η υγιής, συνετή δημοσιονομική πολιτική πριν από την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού, είναι οι παράγοντες που εξισορρόπησαν και βοήθησαν στη διατήρηση της βαθμίδας της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Οι Fitch σημειώνουν στην αξιολόγηση ότι παρόλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, ως συνέπεια των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού στην οικονομία γενικότερα και ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού, η εγχώρια ζήτηση παρέμεινε ανθεκτική λόγω των σχετικά χαμηλών ποσοστών μετάδοσης του ιού και του σχετικά περιορισμένου εύρους των περιοριστικών μέτρων.
Ο περιορισμένος αυτός αντίκτυπος στην αγορά εργασίας, αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών, οφείλεται εν μέρει στα κυβερνητικά μέτρα στήριξης και στην ευελιξία που παρουσίασαν συγκεκριμένοι τομείς.

Σύνταξη: Αίμιλη Μιχαήλ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:27

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.