Ξεκίνησαν οι διαγνωστικοί ελέγχοι στα σχολεία της Π. Χρυσοχούς

Ξεκίνησε σήμερα  στην Πόλη Χρυσοχούς η διεξαγωγή διαγνωστικών ελέγχων στα σχολεία, σε συνεννόηση με τους Συνδέσμους Γονέων, σύμφωνα με την Επαρχιακή Επιθεωρήτρια Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου Ζωή Πολυδώρου.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η κ.Πολυδώρου ανέφερε πως σήμερα θα αρχίσει ο έλεγχος στα εκπαιδευτήρια της Πόλης Χρυσοχούς, όπως έχει ανακοινωθεί από τον ίδιο τον Υπουργό Παιδείας κ. Πρόδρομο Προδρόμου, προσθέτοντας πως θα γίνουν γύρω στα 300 τεστ.

Η κ. Πολυδώρου αναφερόμενη στην κατάσταση που επικρατεί στην Επαρχία Πάφου ανέφερε πως έχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Επαρχία Πάφου και ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές .

Επεσήμανε πως ακολουθούν αυστηρά το πρωτόκολλο και μένουν στο σπίτι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και οι στενές επαφές, σημειώνοντας πως τα μαθήματα γίνονται εξ αποστάσεως και το υπόλοιπο σχολείο λειτουργεί κανονικά.

Η κ. Πολυδώρου ανέφερε πως περνούμε μια δύσκολη περίοδο, μια κατάσταση επείγουσα, όπως την χαρακτήρισε, όμως είναι "διαχειρίσιμη και κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε".

Συγκεκριμένα ανέφερε, πως επικοινωνούν με την επιδημιολογική ομάδα, παίρνουν κατευθύνσεις τις οποίες ακολουθούν και τα σχολεία λειτουργούν κανονικά .

Δυστυχώς, τόνισε, πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό, προσθέτοντας πως αυτή πλέον είναι η καθημερινότητα μας.

Είπε ακόμη, πως σημασία έχει να τηρείται από όλους αυστηρά το πρωτόκολλο. Εξέφρασε την ικανοποίηση της για το ότι δεν υπάρχει διάχυση κρουσμάτων μέσα στη σχολική μονάδα, αναφέροντας πως όλα τα κρούσματα είναι από έξω που έχουν μεταφερθεί στην σχολική κοινότητα. Η κ Πολυδώρου εκτίμησε τέλος πως μέσα στα σχολεία γίνεται πάρα πολύ καλή, υπεύθυνη και σοβαρή δουλειά και τηρούνται αυστηρά τα πρωτόκολλα.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή ανέφερε πως ο διαγνωστικός έλεγχος με τη δειγματοληψία τεστ για τον covid- 19 ξεκίνησε τις πρωινές ώρες στα σχολεία, ενώ το απόγευμα, όπως ανέφερε, θα αρχίσουν οι έλεγχοι εκτός των εκπαιδευτηρίων και συγκεκριμένα ένα τεστ σε κάθε οικογένεια, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίηση του επί τούτου.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Πόλης Χρυσοχούς Μάριος Θεοδώρου ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως  έχουν σταλεί στους γονείς μηνύματα όπως πάνε στο σχολείο και υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση για να ξεκινήσουν τη δειγματοληψία οι μαθητές στις 09:15 στα Γυμνάσια και στις 12:00 περίπου στα Λύκεια .

Η διαδικασία, είπε, ο κ. Θεοδώρου, ”ξεκίνησε όπως μας υποσχέθηκε  ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού” προσθέτοντας,  πως περιμένουν τα αποτελέσματα για να δουν πώς θα συνεχίσουν. Επανέλαβε ότι η ανησυχία υπάρχει στον κόσμο και γίνεται εντονότερη από το γεγονός ότι ενώ υπάρχουν παιδιά σπίτι σαν στενές επαφές, για δώδεκα μέρες δεν είχαν γίνει τα τεστ για covid- 19  από την ομάδα ιχνηλάτησης.  

Eξέφρασε ανησυχία για το γεγονός, ότι τελειώνει η καραντίνα σε λίγες μέρες και πρέπει οι μαθητές να επιστρέψουν στα σχολεία, ενώ διερωτήθηκε αν αυτό γίνεται εφικτό χωρίς τεστ, μη γνωρίζοντας, όπως είπε, τη διαδικασία.

Eξάλλου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ  ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου και της Τεχνικής Σχολής Πόλης Χρυσοχούς Χαράλαμπος Παλατές ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως το πρόβλημα με την έναρξη των τεστ δεν επιλύεται, προσθέτοντας πως έχουν ειδοποιηθεί  από τα 222 παιδιά του Λυκείου και Τεχνικής Σχολής τα 69, τα οποία δεν είναι δηλωμένα ούτε ως επαφές ούτε κρούσματα.

Διερωτήθηκε τι θα γίνει με τους άλλους 155 περίπου μαθητές που παραμένουν στο σπίτι για 12 μέρες επαφές και κρούσματα, σημειώνοντας πως αυτές οι περιπτώσεις είναι το πρόβλημα  και οι οποίες θα έπρεπε να υποβληθούν στα διαγνωστικά τεστ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:00

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.