Ξεκίνησαν οι διαγνωστικοί ελέγχοι στα σχολεία της Π. Χρυσοχούς

Ξεκίνησε σήμερα  στην Πόλη Χρυσοχούς η διεξαγωγή διαγνωστικών ελέγχων στα σχολεία, σε συνεννόηση με τους Συνδέσμους Γονέων, σύμφωνα με την Επαρχιακή Επιθεωρήτρια Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου Ζωή Πολυδώρου.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η κ.Πολυδώρου ανέφερε πως σήμερα θα αρχίσει ο έλεγχος στα εκπαιδευτήρια της Πόλης Χρυσοχούς, όπως έχει ανακοινωθεί από τον ίδιο τον Υπουργό Παιδείας κ. Πρόδρομο Προδρόμου, προσθέτοντας πως θα γίνουν γύρω στα 300 τεστ.

Η κ. Πολυδώρου αναφερόμενη στην κατάσταση που επικρατεί στην Επαρχία Πάφου ανέφερε πως έχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Επαρχία Πάφου και ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές .

Επεσήμανε πως ακολουθούν αυστηρά το πρωτόκολλο και μένουν στο σπίτι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και οι στενές επαφές, σημειώνοντας πως τα μαθήματα γίνονται εξ αποστάσεως και το υπόλοιπο σχολείο λειτουργεί κανονικά.

Η κ. Πολυδώρου ανέφερε πως περνούμε μια δύσκολη περίοδο, μια κατάσταση επείγουσα, όπως την χαρακτήρισε, όμως είναι "διαχειρίσιμη και κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε".

Συγκεκριμένα ανέφερε, πως επικοινωνούν με την επιδημιολογική ομάδα, παίρνουν κατευθύνσεις τις οποίες ακολουθούν και τα σχολεία λειτουργούν κανονικά .

Δυστυχώς, τόνισε, πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό, προσθέτοντας πως αυτή πλέον είναι η καθημερινότητα μας.

Είπε ακόμη, πως σημασία έχει να τηρείται από όλους αυστηρά το πρωτόκολλο. Εξέφρασε την ικανοποίηση της για το ότι δεν υπάρχει διάχυση κρουσμάτων μέσα στη σχολική μονάδα, αναφέροντας πως όλα τα κρούσματα είναι από έξω που έχουν μεταφερθεί στην σχολική κοινότητα. Η κ Πολυδώρου εκτίμησε τέλος πως μέσα στα σχολεία γίνεται πάρα πολύ καλή, υπεύθυνη και σοβαρή δουλειά και τηρούνται αυστηρά τα πρωτόκολλα.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή ανέφερε πως ο διαγνωστικός έλεγχος με τη δειγματοληψία τεστ για τον covid- 19 ξεκίνησε τις πρωινές ώρες στα σχολεία, ενώ το απόγευμα, όπως ανέφερε, θα αρχίσουν οι έλεγχοι εκτός των εκπαιδευτηρίων και συγκεκριμένα ένα τεστ σε κάθε οικογένεια, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίηση του επί τούτου.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Πόλης Χρυσοχούς Μάριος Θεοδώρου ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως  έχουν σταλεί στους γονείς μηνύματα όπως πάνε στο σχολείο και υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση για να ξεκινήσουν τη δειγματοληψία οι μαθητές στις 09:15 στα Γυμνάσια και στις 12:00 περίπου στα Λύκεια .

Η διαδικασία, είπε, ο κ. Θεοδώρου, ”ξεκίνησε όπως μας υποσχέθηκε  ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού” προσθέτοντας,  πως περιμένουν τα αποτελέσματα για να δουν πώς θα συνεχίσουν. Επανέλαβε ότι η ανησυχία υπάρχει στον κόσμο και γίνεται εντονότερη από το γεγονός ότι ενώ υπάρχουν παιδιά σπίτι σαν στενές επαφές, για δώδεκα μέρες δεν είχαν γίνει τα τεστ για covid- 19  από την ομάδα ιχνηλάτησης.  

Eξέφρασε ανησυχία για το γεγονός, ότι τελειώνει η καραντίνα σε λίγες μέρες και πρέπει οι μαθητές να επιστρέψουν στα σχολεία, ενώ διερωτήθηκε αν αυτό γίνεται εφικτό χωρίς τεστ, μη γνωρίζοντας, όπως είπε, τη διαδικασία.

Eξάλλου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ  ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου και της Τεχνικής Σχολής Πόλης Χρυσοχούς Χαράλαμπος Παλατές ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως το πρόβλημα με την έναρξη των τεστ δεν επιλύεται, προσθέτοντας πως έχουν ειδοποιηθεί  από τα 222 παιδιά του Λυκείου και Τεχνικής Σχολής τα 69, τα οποία δεν είναι δηλωμένα ούτε ως επαφές ούτε κρούσματα.

Διερωτήθηκε τι θα γίνει με τους άλλους 155 περίπου μαθητές που παραμένουν στο σπίτι για 12 μέρες επαφές και κρούσματα, σημειώνοντας πως αυτές οι περιπτώσεις είναι το πρόβλημα  και οι οποίες θα έπρεπε να υποβληθούν στα διαγνωστικά τεστ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:00

Τελευταιες Ειδησεις

29 Νοεμβρίου
Γαλλία: Το Παρίσι ζητά μια συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Βρετανίας για το μεταναστευτικό
21:45
Η ΕΕ αντικαθιστά τον μηχανισμό χορήγησης αδειών εξαγωγής εμβολίων κατά της COVID-19 με νέο εργαλείο
21:35
Ιράν: Αισιόδοξος ο Ευρωπαίος διαπραγματευτής Ενρίκε Μόρα μετά τον πρώτο γύρο συνομιλιών στη Βιέννη
21:20
Ρωσία: Το ρωσικό φάρμακο κατά της λοίμωξης του κορονοϊού Mir-19 θα είναι αποτελεσματικό κατά του στελέχους Όμικρον
21:13
Θέματα πανδημίας και η νέα μετάλλαξη όμικρον συζητήθηκαν σε έκτακτη  συνάντηση των υπουργών Υγείας των G-7
21:08
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας:Η νέα μετάλλαξη Ομικρον αποτελεί μεγάλη απειλή
21:06
Πυκνή ομίχλη που παρατηρείται  στις περιοχές της επαρχίας Λευκωσίας επηρεάζει αρνητικά την ορατότητα για τους οδηγούς
21:04
Οριστική διακοπή στο ντέρμπι ΑΠΟΕΛ - ΟΜΟΝΟΙΑ λόγω πυκνής ομίχλης
20:43
Nέα επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας στην Κύπρο - 586 κρούσματα
20:30
Δύο ακόμα κρούσματα της Όμικρον στο Λονδίνο - Στα 11 τα περιστατικά στη Βρετανία
20:22
Στα 42.683 τα νέα κρούσματα Covid στο Ην. Βασίλειο
20:06
Το ενδεχόμενο διπλού φονικού διερευνά η αστυνομία μετά την εξαφάνιση δύο γυναικών από τη Ρωσία
20:05
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand