Άλλες 8 μέρες υπό κράτηση οι δυο ύποπτοι για το φόνο της 36χρονης στη Λεμεσό

Ανανεώθηκε το πρωί για άλλες οκτώ μέρες το διάταγμα προσωποκράτησης των δυο Λιθουανών, 29 και 24 χρόνων, σε σχέση με την υπόθεση της δολοφονίας της 36χρονης μητέρας τριών ανήλικων παιδιών, Iryna Hurskaya, το πτώμα της οποίας εντοπίστηκε στις 11 Οκτωβρίου στην οικία της, στον Άγιο Τύχωνα Λεμεσού.

Υπενθυμίζεται ότι ο 29χρονος, που καταζητείτο από την πρώτη στιγμή και συνελήφθη μετά από καταδίωξη στις 16 Οκτωβρίου, παραδέχθηκε ήδη ότι δολοφόνησε την άτυχη 36χρονη έχοντας ως κίνητρο τη ληστεία, ενώ σήμερα παρουσιάστηκε ξανά στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο. Ο ίδιος δεν έφερε ένσταση στην κράτηση του, όπως και ο δικηγόρος του 24χρονου ομοεθνή του.
 
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο δικαστήριο, ο 29χρονος δηλώνει εθισμένος στο τζόγο και τον περασμένο Μάρτιο σύναψε δεσμό με την 36χρονη, ενώ όταν αυτή αντιλήφθηκε την εξάρτηση του, του έδωσε διορία ένα μήνα. Ο  ίδιος συμμετείχε σε ομάδα απεξάρτησης, ωστόσο συνέχιζε να στοιχηματίζει, ενώ όταν το θύμα το αντιλήφθηκε, διέκοψε κάθε επαφή μαζί του. Όπως ο ίδιος αναφέρει, συνέχιζε να την παρενοχλεί, οπόταν αυτή μπλόκαρε κάθε επικοινωνία μαζί του, από κινητά και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 
Έχοντας χάσει τα χρήματα του στο τζόγο, ο 29χρονος δήλωσε πως συνάντησε σε μπυραρία τον 24χρονο, που γνώριζε από προηγουμένως, και του πρότεινε να διαρρήξουν την οικία της 36χρονης, να την κτυπήσουν και να χρησιμοποιήσουν το δακτυλικό της αποτύπωμα για ενεργοποίηση του κινητού της, ώστε να κάνει μεταφορά χρημάτων από τον τραπεζικό της λογαριασμό στο δικό του.
 
Ο 29χρονος εισήλθε στην οικία της 36χρονης από παράθυρο του υπογείου και αφού άνοιξε στον 24χρονο, μετέβη στο υπνοδωμάτιο της, όπου την βρήκε να ξαπλώνει και άρχισε να την κτυπά. Όταν αυτή αντιστάθηκε, αυτός την στραγγάλισε με κεφαλοκλείδωμα.
 
Αφού απέσπασε περιουσία από το υπνοδωμάτιο ο 29χρονος αναχώρησε, χωρίς να εντοπίσει τον 24χρονο, που ήδη είχε εγκαταλείψει τη σκηνή, όταν αντιλήφθηκε τον 15χρονο γιο του θύματος να εξέρχεται του υπνοδωματίου του. Υπενθυμίζεται ότι ο ανήλικος ανέφερε στην Αστυνομία πως άκουσε κάποιο θόρυβο, αλλά θεώρησε πως προερχόταν έξω από το σπίτι και αναχώρησε τα ξημερώματα του Σαββάτου για να μεταβεί σε παραλία όπου εργάζεται.
 
Κάποια από τα κλοπιμαία πωλήθηκαν σε πολύ χαμηλές τιμές στη Λευκωσία, όπου μετέβη ο 29χρονος,  ενώ χαρακτηριστικά αναφέρεται η πώληση ρολογιού Rolex, αξίας 11.000 ευρώ, έναντι 750 ευρώ σε κοσμηματοπώλη, ο οποίος συνελήφθη. Ο ίδιος ανέφερε πως το πώλησε σε άλλο άτομο έναντι 3.700 ευρώ και αυτό με τη σειρά του, έναντι υψηλότερης τιμής, στη Γερμανία και γίνονται ενέργειες για να επιστραφεί στην Κύπρο.
 
Οι κινήσεις του 29χρονου στη Λευκωσία, όπου διανυκτέρευσε σε ξενοδοχείο, καταγράφονται μέσα από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, ενώ έγιναν υποδείξεις των σημείων όπου πούλησε μέρος της περιουσίας της  36χρονης. Μέρος της εντοπίστηκε επίσης σε τσάντα που εγκατέλειψε ο 29χρονος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου.
 
Ο ύποπτος αναφέρει ακόμη πως μετέβη σε κουρείο και άλλαξε το χρώμα των μαλλιών του για να μην αναγνωριστεί, ενώ διακινήθηκε σε χωριά, όπου στον Αγρό έχασε όλα τα χρήματα σε στοιχήματα, επιχείρησε να διαρρήξει οικία στην Άλωνα και διέμεινε σε διαμέρισμα στον Ασκά, όπου είχε πάει στο παρελθόν με το θύμα.
 
Επέστρεψε μάλιστα, όπως ο ίδιος αναφέρει στην κατάθεση του, στη σκηνή του εγκλήματος και επιχείρησε να διαρρήξει εκ νέου την οικία της 36χρονης, ωστόσο τα σχέδια του ματαιώθηκαν όταν ήχησε ο συναγερμός.
 
Κατά τη διάρκεια που καταζητείτο ο 29χρονος, ο 24χρονος μετέβη στην Αστυνομία αναφέροντας ότι είχε συναντηθεί μαζί του στην μπυραρία αλλά δεν ανέφερε οτιδήποτε γύρω από την δράση τους το μοιραίο ξημέρωμα του Σαββάτου. Αργότερα όταν συνελήφθη ο καταζητούμενος, ο 24χρονος παραδέχθηκε πως συμμετείχε μαζί του στη διάρρηξη της κατοικίας.
 
Σύμφωνα με κατάθεση του πρώην συζύγου του θύματος, ο 29χρονος φέρεται ως άτομο που προσέγγιζε πλούσιες γυναίκες, ενώ από το λογαριασμό της 36χρονης είχαν γίνει αναλήψεις περίπου 40.000 ευρώ τους τελευταίους μήνες.
 
Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 75 καταθέσεις και έχουν γίνει 10 έρευνες, ενώ υπολείπονται 50 καταθέσεις και εννέα έρευνες, η άρση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων και ο έλεγχος τραπεζικών λογαριασμών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:02

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.