Απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου για αέρια ρύπανση

Το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρία του στις 22 Οκτωβρίου αποφάσισε να εγκρίνει το προσχέδιο των Τροποποιητικών Κανονισμών με τίτλο «Οι περί Ελέγχου της Ρύπανσης της Ατμόσφαιρας (Μη Αδειοδοτούμενες Εγκαταστάσεις) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2020» και να εξουσιοδοτήσει την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων να το καταθέσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων για έγκριση του σε Κανονισμούς.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, σκοπός του προσχεδίου των Τροποποιητικών Κανονισμών είναι η τροποποίηση της διαδικασίας ώστε στις αδειοδοτούμενες εγκαταστάσεις, με βάση τους περί Ελέγχου της Ρύπανσης της Ατμόσφαιρας Νόμους του 2002 έως 2020, να περιλαμβάνονται και οι εγκαταστάσεις παραγωγής ασφαλτικού σκυροδέματος.
 
Με τη συμπερίληψη των εγκαταστάσεων αυτών στις αδειοδοτούμενες εγκαταστάσεις, η αρμόδια Αρχή (Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων) μπορεί να επιβάλει, μέσω της διαδικασίας έκδοσης των Αδειών Εκπομπής Αερίων Αποβλήτων, όρους λειτουργίας, οι οποίοι μπορούν να περιλαμβάνουν οριακές τιμές εκπομπής για αέρια απόβλητα και άλλα διαχειριστικά μέτρα, ώστε να μειώνεται η αέρια ρύπανση.

Όπως αναφέρεται, η προώθηση του προσχεδίου των Τροποποιητικών Κανονισμών γίνεται μετά από απόφαση και οδηγίες της Υπουργικής Επιτροπής, που προεδρεύεται από τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και έχει ως μέλη τους Υπουργούς Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Εσωτερικών και Υγείας (Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου με αρ. 88.280 ημερ. 2.10.2019) στο πλαίσιο διαχείρισης των παραπόνων για πρόκληση οχληρίας από έντονες οσμές στην περιοχή Ιδαλίου.

Επιπρόσθετα και με βάση το άρθρο 31Α του περί Ελέγχου της Ρύπανσης της Ατμόσφαιρας Νόμου, η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα εκδώσει ταυτόχρονα ή αμέσως μετά την δημοσίευση των πιο πάνω Κανονισμών, Διάταγμα για την συμπερίληψη των εγκαταστάσεων παραγωγής ασφαλτικού σκυροδέματος στις αδειοδοτούμενες εγκαταστάσεις του Παραρτήματος ΙΙ του Νόμου.

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:03

Τελευταιες Ειδησεις

22 Ιουνίου
Ενώπιον του ανακριτή απολογείται σήμερα ο καθ' ομολογίαν δράστης του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά
06:33
Εξήντα-επτά νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοινώθηκαν χθες.Δεν κατεγράφη θάνατος
06:30
Ανοικτή για όλες τις ηλικίες η Πύλη Εμβολιασμού
06:27
Στην Αθήνα σήμερα η Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας
06:23
Συνέρχεται στις δέκα, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Επιλογής
06:17
Σήμερα οι ανακοινώσεις του προέδρου Αναστασιάδη για το κυβερνητικό λίφτιγκ
06:11
Στις 9:30 η συνάντηση προέδρου Αναστασιάδη-Λουτ
06:06
21 Ιουνίου
Νικητής στο Ράλι Φθιώτιδος ο Τσουλόφτας
23:21
Μπορρέλ: το ερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν να προχωρήσει βαθύτερα στο θέμα των σχέσεων Τουρκίας
18:54
Ελλάδα- Κορονοϊός: 209 κρούσματα και 17 θάνατοι
18:15
ΥΠΕΞ: Να ληφθούν υπόψη από την ΕΕ οι προθέσεις της Τουρκίας
18:02
Μάας: Ανθρώπινα δικαιώματα και κράτος δικαίου προϋποθέσεις για την εμβάθυνση της σχέσης ΕΕ-Τουρκίας
17:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand