Στο τελικό στάδιο η εκπόνηση του τοπικού σχεδίου των κοινοτήτων του Ακάμα

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η εκπόνηση του τοπικού σχεδίου των κοινοτήτων του Ακάμα που αναμένεται ότι θα  αναζωογονήσει τις οκτώ κοινότητες της περιοχής.   Οι υπουργοί εσωτερικών και Γεωργίας Νίκος Νουρής και Κώστας Καδής μαζί με την επίτροπο περιβάλλοντος και  λειτουργούς όλων των κυβερνητικών τμημάτων και υπηρεσιών που εμπλέκονται πραγματοποίησαν  σήμερα ολοήμερη περιοδεία στις κοινότητες του Ακάμα και διαδοχικές συναντήσεις με τα συμβούλια και των οκτώ κοινοτήτων.  

 
Οι δυο υπουργοί κατέγραψαν λεπτομερώς τις απόψεις των κοινοτήτων του Ακάμα με στόχο να  ανατροφοδοτήσουν την διαδικασία που βρίσκεται στο τελικό στάδιο.
 
Σύμφωνα με τον υπουργό εσωτερικών Νίκο Νουρή αναμένεται ότι μέχρι την άνοιξη του 2021 θα δημοσιευτεί το τοπικό σχέδιο. Απεκάλυψε ταυτόχρονα ότι από τα 87 αιτήματα που υπέβαλαν οι οκτώ κοινότητες μόλις τα 9 δεν έχουν ικανοποιηθεί από το πολεοδομικό συμβούλιο.
 
Η ανάπτυξη θα είναι όχι μόνο προς όφελος των κοινοτήτων αλλά ολόκληρης της χώρας, υπέδειξε, υπογραμμίζοντας το προσωπικό ενδιαφέρον του ιδίου του προέδρου της δημοκρατίας που ζητά επιτακτικά να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα τόσο για το τοπικό σχέδιο κοινοτήτων  όσο και για το εθνικό  δασικό πάρκο του Ακάμα.  
 
Ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Κάδης δήλωσε ότι ένα τεράστιο επιτελείο τεχνοκρατών από διαφορές κυβερνητικές υπηρεσίες εργάζεται για την εφαρμογή τόσο του τοπικού σχεδίου όσο και του εθνικού πάρκου.
 
Η πορεία είναι χωρίς επιστροφή, ανέφερε, υπενθυμίζοντας ότι το τοπικό σχέδιο θα δημοσιευθεί την ερχόμενη Άνοιξη ενώ το σχέδιο για το πάρκο του Ακάμα θα λειτουργήσει περί τα τέλη του 2022.  Και στις δυο περιπτώσεις υιοθετήθηκε μια ιδιαίτερα δημοκρατική διαδικασία, συμπλήρωσε, αφού ακούγονται οι απόψεις των τοπικών κοινωνιών οι οποίες λαμβάνονται υπόψιν.
 
Σε σχέση με τον επικίνδυνο δρόμο Λουτρών της Αφροδίτης- Μπλου Λακουν ο κ.Καδης είπε ότι ο δρόμος έχει βελτιωθεί  σε μεγάλο βαθμό και έγινε σήμανση. Μεγαλύτερες παρεμβάσεις θα πρέπει να γίνουν στην βάση συγκεκριμένων μελετών, είπε, προσθέτοντας ότι στο πλαίσιο της βελτίωσης ολόκληρου του δικτύου του Ακάμα το πρώτο σημείο που θα τύχει βελτίωσης θα είναι το συγκεκριμένο.
 
Ο κοινοτάρχης Νέου χωρίου Ανδρέας Χριστοδούλου Μάχιμος εξέφρασε την ελπίδα ότι πλησιάζει η στιγμή της ανακοίνωσης του τοπικού σχεδίου που θα τονώσει τις κοινότητες οι οποίες έχουν ερημώσει τα τελευταία χρόνια.  
 
Πηγή: Πανίκος Ευριπίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:28

Τελευταιες Ειδησεις

28 Ιουνίου
Ο Ερντογάν δήλωσε πως δεν επιθυμεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδος στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ
21:52
Τζο Μπάιντεν και Ερντογάν θα συνομιλήσουν αύριο στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη
21:04
Ο ΓΓ του ΑΛΕΛ υπογράμμισε εκ νέου τη σταθερή εναντίωση του Κόμματος στη διχοτόμηση και τη προσήλωσή του στη συμφωνημένη βάση λύσης της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας
20:27
Έφτασαν το απόγευμα στην Κύπρο τα δύο νέα μισθωμένα αεροπλάνα τύπου Air Tractor
20:11
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενεργοποίησαν τις κυρώσεις κατά της Μόσχας
19:24
Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η τριήμερη σύνοδος του ΝΑΤΟ που ξεκινά αύριο στη Μαδρίτη
18:52
ΗΠΑ: Πενήντα παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν χθες νεκροί μέσα σε αποθηκευτικό χώρο φορτηγού
18:17
Κιλιτσντάρογλου: ''Αντί ο Ταγίπ Ερντογάν να πει "δεν αναγνωρίζω τον Νίκο Αναστασιάδη", θα φάει στο ίδιο τραπέζι μαζί του"
17:59
To Μεσογειακό Χωριό υποδέχτηκε την αποστολή της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής
17:34
Δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας στις 19 Οκτωβρίου 2023 προανήγγειλε η Στέρτζιον
17:11
Η Επιτροπή Προσφύγων ολοκλήρωσε την συζήτηση νομοσχεδίου για την είσπραξη του τέλους 0.4% επί των αγοραπωλησιών ακινήτων και μετοχών εταιριών με ακίνητα
16:31
Μαθητές του σχολείου του κατεχόμενου Ριζοκαρπάσου ενημερώθηκαν για την ασφαλή και δημιουργική χρήση του διαδικτύου
15:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand