Γιολίτη: Προτεραιότητα η συμφιλίωση επιχειρηματικότητας και εργασίας με τη μητρότητα

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης θέτει ως προτεραιότητα τη συμφιλίωση επιχειρηματικότητας και εργασίας με τη μητρότητα, ανέφερε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Έμιλυ Γιολίτη, μετά από συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΣΕΚ, στα γραφεία της συντεχνίας.

«Ως Υπουργός, γυναίκα και μάνα θέλω να πω ότι αποτελεί προτεραιότητα για εμάς η συμφιλίωση της επιχειρηματικότητας και της εργασίας, με τη μητρότητα. Όλα όσα έχουν σχέση με την ίση μεταχείριση των γυναικών και την ελεύθερη πρόσβαση τους στον χώρο εργασίας, είναι θέματα τα οποία θέτει ως προτεραιότητα το Υπουργείο Δικαιοσύνης», δήλωσε η Υπουργός Δικαιοσύνης.

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους η κ. Γιολίτη είπε ότι «για εμένα είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε μαζί οι γυναίκες να προάγουμε τα δικαιώματα των γυναικών και την ισότητα», προσθέτοντας ότι είναι ένα θέμα το οποίο αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Η ΣΕΚ, σημείωσε, συμμετέχει στο Συμβούλιο του Εθνικού Μηχανισμού για τα δικαιώματα της γυναίκας και συν-διαμορφώνει πολλά νομοθετήματα και δράσεις που αφορούν και προάγουν την ισότητα.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι στη συνάντηση με την αντιπροσωπεία της ΣΕΚ «συζητήσαμε σημαντικά θέματα, όπως είναι η συμφιλίωση της μητρότητας με την εργασία και δράσεις που μπορεί να προάγουν την γυναικεία επιχειρηματικότητα. Πολλές από αυτές τις δράσεις είναι συναρμοδιότητα των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Εργασίας, όμως, όπως τόνισα και στη συνάντηση, είναι πολύ σημαντικό όσον αφορά την απονομή της Δικαιοσύνης στην Κύπρο να υπάρχει παντού ισότητα. Επιπρόσθετα, σε θέματα όπου υπάρχουν συναρμοδιότητες, να προωθούνται τα ζητήματα με εύκολο και γρήγορο τρόπο, ούτως ώστε να μπορούν οι γυναίκες να μπορούν να βρουν το δίκαιο τους».
 
Αύξηση ποινών για τροχαίες παραβάσεις
----------------------------------------------------
Εξάλλου, σε ερώτηση των δημοσιογράφων για την έναρξη εφαρμογής, χθες, των νέων αυστηρότερων ποινών για τις τροχαίες παραβάσεις η κ. Γιολίτη είπε ότι είναι ένα πλαίσιο ποινών που δυστυχώς επιβαλλόταν. Πρόσθεσε πως οι ποινές δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά είναι σημαντικός αποτρεπτικός παράγοντας και δρουν ανασταλτικά στους οδηγούς, ώστε να σκεφτούν δύο και τρεις φορές αν θα σταθμεύσουν παράνομα, αν θα οδηγήσουν πέραν του ορίου ταχύτητας, αν θα πιουν πριν οδηγήσουν.
«Εμείς επιθυμούμε να προάγουμε την καλλιέργεια της οδικής συνείδησης από νεαρή ηλικία και δυστυχώς οι ποινές είναι μέρος της όλης προσπάθειας αν και όχι αυτοσκοπός», πρόσθεσε.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι αυστηρότερες ποινές θα φέρουν αλλαγή και πιο ασφαλή οδήγηση στην Κύπρο, προσθέτοντας ότι τα αποτελέσματα των αυξήσεων των ποινών θα μπορούν να μελετηθούν σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα και όχι μία μέρα μετά την εφαρμογή τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:28

Τελευταιες Ειδησεις

28 Ιουνίου
Ο Ερντογάν δήλωσε πως δεν επιθυμεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδος στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ
21:52
Τζο Μπάιντεν και Ερντογάν θα συνομιλήσουν αύριο στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη
21:04
Ο ΓΓ του ΑΛΕΛ υπογράμμισε εκ νέου τη σταθερή εναντίωση του Κόμματος στη διχοτόμηση και τη προσήλωσή του στη συμφωνημένη βάση λύσης της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας
20:27
Έφτασαν το απόγευμα στην Κύπρο τα δύο νέα μισθωμένα αεροπλάνα τύπου Air Tractor
20:11
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενεργοποίησαν τις κυρώσεις κατά της Μόσχας
19:24
Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η τριήμερη σύνοδος του ΝΑΤΟ που ξεκινά αύριο στη Μαδρίτη
18:52
ΗΠΑ: Πενήντα παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν χθες νεκροί μέσα σε αποθηκευτικό χώρο φορτηγού
18:17
Κιλιτσντάρογλου: ''Αντί ο Ταγίπ Ερντογάν να πει "δεν αναγνωρίζω τον Νίκο Αναστασιάδη", θα φάει στο ίδιο τραπέζι μαζί του"
17:59
To Μεσογειακό Χωριό υποδέχτηκε την αποστολή της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής
17:34
Δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας στις 19 Οκτωβρίου 2023 προανήγγειλε η Στέρτζιον
17:11
Η Επιτροπή Προσφύγων ολοκλήρωσε την συζήτηση νομοσχεδίου για την είσπραξη του τέλους 0.4% επί των αγοραπωλησιών ακινήτων και μετοχών εταιριών με ακίνητα
16:31
Μαθητές του σχολείου του κατεχόμενου Ριζοκαρπάσου ενημερώθηκαν για την ασφαλή και δημιουργική χρήση του διαδικτύου
15:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand