Νέο κοίτασμα 85 δις κ.μ. ανακοίνωσε ο Ερντογάν από το Φατίχ

Νέο κοίτασμα 85 δις κυβ. μέτρων ανακοίνωσε ο  Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν μέσα από το το γεωτρύπανο Φατίχ στη Μαύρη Θάλασσα αναφέροντας ότι συνολικά τώρα έχουν ανακαλυφθεί 405 δις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Μαύρη Θάλασσα.

Ανακοίνωσε ότι οι γεωτρήσεις θα συνεχιστούν και στο οικόπεδο Αλί 1, όπου αναμένουνται επίσης ‘καλά νέα’. Ο Τούρκος Πρόεδρος κατά την ομιλία του καταφέρθηκε εναντίον της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε πως απευθύνεται σε όσους καταβάλλουν προσπάθειες να αποκλείσουν την Τουρκία από τον διαμοιρασμό των υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο.”Εμείς ανοίξαμε μία καινούρια περίοδο. Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε κανένα σχέδιο, καμία πρωτοβουλία και κανένα τετελεσμένο από όσους αγνοούν τα δικαιώματα της χώρας μας και των Τ/Κ”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι δεν σφετερίζονται τα δικαιώματα ούτε τα εδάφη κανενός και ότι υπερασπίζονται μόνο τα δικά τους δικαιώματα. “Για να επιτύχουμε σε αυτόν τον αγώνα είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε όλη μας τη δύναμή μαζί με όλα τα μέσα της διπλωματίας”, είπε ο Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζοντας ότι “η εγκαθίδρυση της ειρήνης, της ηρεμίας και της σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο περνάει μέσα από το σεβασμό, την αναγνώριση και αποδοχή των δικαιωμάτων της Τουρκίας και των Τ/Κ. Δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε οποιονδήποτε εκφοβισμό και παιχνίδι που καταλήγει να μοιάζουν με κωμωδία. Το γεγονός ότι η ΕΕ έχει γίνει όμηρος της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής διοίκησης, βλάπτει κυρίως την ίδια την ΕΕ. Τα διπλά μέτρα και σταθμά που έχει εφαρμόσει η ΕΕ εναντίον της χώρας μας ως σήμερα αγνοώντας όλες τις αξίες της, έχουν ήδη μειώσει την αξιοπιστία της ΕΕ. Εάν στην παρούσα αντιπαράθεση η ΕΕ δεν υιοθετήσει μια δίκαιη στάση, αυτό θα σημαίνει ότι ανακοινώνει η ίδια ότι ήρθε το τέλος της”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ανταπόκριση: Άννα Ανδρέου

Τελευταιες Ειδησεις

25 Φεβρουαρίου
Χάλκινο μετάλλιο για την Κωνσταντίνα Νικολάου στο σκιτ, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Καΐρου
21:24
Το Μπαχρέιν έγινε η πρώτη χώρα που ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson
21:12
Η ΕΕ επαναλαμβάνει την έντονη δέσμευσή της στο σχέδιο δράσης για τα πυρηνικά του Ιράν
20:36
Διευκρινίσεις για τις χαλαρώσεις των μέτρων δίνει το Υπουργείο Υγείας
20:13
Συνεχίζεται η Σύνοδος - 20 από τους 27 ηγέτες έχουν τοποθετηθεί
19:55
199 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν την Πέμπτη
19:53
Χαιρετίζει η Ελλάδα τη σύγκληση άτυπης πενταμερούς για το Κυπριακό
19:20
Προσπάθεια Νομικής Υπηρεσίας να αμφισβητήσει την εγκυρότητα του INTOSAI βλέπει η Ελεγκτική Υπηρεσία
18:56
Ελλάδα: Τριάντα εννέα θάνατοι και 1.784 κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν σήμερα
18:54
Υπ. Υγείας: Μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα εμβολιαστούν περίπου 550 χιλ. στην Κύπρο
18:36
Ουδεμία δικαίωση για Ελεγκτική Υπηρεσία λέει ο Γενικός Εισαγγελέας σε σχέση με δήλωση INTOSAI
18:33
Μετά τα δυο Δημοτικά των Πολεμιδιών, αυξημένα περιστατικά κορωνοϊού και σε περιφερειακό σχολείο
18:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand