Πρόεδρος ΚΕΒΕ: Μαύρη και δύσκολη μέρα για το κυπριακό επιχειρείν η κατάργηση του Επενδυτικού Προγράμματος

Μια άκρως αρνητική εξέλιξη, η οποία θα επηρεάσει δυσμενώς την κυπριακή οικονομία, χαρακτήρισε, ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για κατάργηση του παρόντος Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος (ΚΕΠ), τονίζοντας παράλληλα ότι «είναι μια μαύρη, δύσκολη μέρα για το κυπριακό επιχειρείν».  

«Είναι αρνητική, λυπηρή εξέλιξη, αναπόφευκτη όμως δεδομένων των όσων διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες», είπε ο κ. Αγκαστινιώτης, κληθείς στο περιθώριο της ιδρυτικής Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Κύπρου – Αυστραλίας που έγινε στο ΚΕΒΕ, να σχολιάσει τη σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
 
Ανέφερε ότι «φέρουμε τεράστια ευθύνη σαν κυπριακό πολιτειακό σύστημα για αυτή την εξέλιξη».
 
Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΚΕΒΕ, «θα επηρεάσει όχι μόνο τις εταιρείες ανάπτυξης γης αλλά γενικότερα την οικονομία και όλα τα συναφή επαγγέλματα».
 
«Έχουμε την απαίτηση από την Γενική Εισαγγελία να διερευνήσει εις βάθος και με διαφάνεια και επιμονή όλα όσα παρουσιάστηκαν ψες στο ρεπορτάζ του Αλ Τζαζίρα και να αποδώσει ευθύνες εκεί και όπου υπάρχουν, αν υπάρχουν», πρόσθεσε.
 
Επιπλέον, ο κ. Αγκαστινιώτης είπε ότι «είναι πολύ γνωστό ότι το Αλ Τζαζίρα διάκειται αρνητικά και εχθρικά προς την Κύπρο εξυπηρετώντας άλλα συμφέροντα αλλά αυτό δεν μας απαλλάσσει», όπως είπε, από τις δικές μας ευθύνες μέσα στην χώρα μας, από τις συμπεριφορές παρόχων, πολιτικών, δημοσίων προσώπων και κάποιων δικηγόρων».
 
Αναφέροντας ότι πρέπει να μελετηθεί ξανά το θέμα, ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ είπε ότι «σωστά το Υπουργικό Συμβούλιο αναγκάστηκε να ανασταλεί ή να ακυρώσει το επενδυτικό πρόγραμμα της Κύπρου», προσθέτοντας, ωστόσο, ότι οι επιπτώσεις για την οικονομία της χώρας, για τις τράπεζες, για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, για την ανεργία και όχι μόνο θα είναι τεράστιες».

Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Τελευταιες Ειδησεις

02 Μαρτίου
Συσσώρευση νερού σε διάφορα σημεία στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Λευκωσίας
18:33
Εγκρίθηκαν οι κυρώσεις κατά τεσσάρων προσώπων στη Ρωσία για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων
17:25
Ντόμινικ Ράαμπ:Σημείο εκκίνησης το μοντέλο μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας
17:15
Ανησυχούν Υπουργός Υγείας και Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή
17:08
Αυτά είναι τα σημεία δειγματοληψίας rapid test για την Τετάρτη (03/03)
16:54
Στο 7,6% η ανεργία το 2020
16:49
Συνεδριάζει αύριο η εκτελεστική της ΚΟΠ για το θέμα των ξένων διαιτητών
16:34
Ζωντανά από το ΡΙΚ το ευρωπαϊκό κλειστού στίβου
16:06
Τρείς αγώνες για την Εθνική Αντρών
16:01
Συνάντηση με τον ηθοποιό Ανδρέα Φυλακτού, είχε η υπουργός Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη.
15:53
Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Τα μονοκλωνικά αντισώματα "Ρεγκν-cov2", μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία ασθενών
15:45
Απαντητική επιστολή προς το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, απέστειλε ο πρόεδρος Αναστασιάδης
15:34
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand