Το όνομα του Μάριου Τόκα και επίσημα σε πινακίδα στην είσοδο του Κηποθεάτρου Λεμεσού

Στη θέση της βρίσκεται από χθες βράδυ, στην είσοδο του Δημοτικού Κηποθεάτρου της Λεμεσού, η πινακίδα με την νέα ονομασία «Δημοτικό Κηποθέατρο Μάριος Τόκας», στο πλαίσιο της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για μετονομασία του χώρου, προς τιμή του Λεμεσιανού μουσικοσυνθέτη.Σε μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε για την τοποθέτηση της πινακίδας, στην παρουσία και μελών της οικογένειας του Μάριου Τόκα, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, ανέφερε πως πλέον την είσοδο του δημοτικού κηποθεάτρου κοσμεί « μια υπέροχη πινακίδα με τα χειρόγραφα λόγια του αείμνηστου συμπολίτη μας, που αναφέρονται σε διαχρονικές αλήθειες και που θα διαβάζονται από τον κάθε επισκέπτη».

Συγκεκριμένα το χειρόγραφο του Μάριου Τόκα, που αποτυπώνεται στην πινακίδα, γράφει «Με τα τραγούδια μου προσπαθώ να φτιάχνω παρέες. Σε μια εποχή μοναξιάς, τα τραγούδια που γράφονται με συναίσθημα, αλήθεια και ψυχή, μπορούν να φέρουν τους ανθρώπους τον ένα κοντά στον άλλο».

Ο κ. Νικολαΐδης σημείωσε πως «είναι για αυτό το συναίσθημα, την αλήθεια και την ψυχή του έργου του Μάριου Τόκα, που τον αγάπησε όλη η Κύπρος και όλη η Ελλάδα, και που το δημοτικό μας συμβούλιο αποφάσισε να δώσει στο Κηποθέατρο της πόλης μας το  όνομα του, ως μια ελάχιστη ένδειξη της παντοτινής εκτίμησης και ευγνωμοσύνης της πόλης που τον γέννησε».

«Από σήμερα, το όνομα του μεγάλου συμπολίτη μας μουσικοσυνθέτη, για τον οποίο όλοι οι Λεμεσιανοί νιώθουμε ξεχωριστή περηφάνια, θα το βλέπουμε μπροστά μας, όλοι εμείς, αλλά και οι μετέπειτα γενιές, κάθε φορά που θα ερχόμαστε στο θέατρο του κήπου της πόλης μας και θα θυμόμαστε τον μεγάλο μας συνθέτη», συμπλήρωσε.

Ο Μάριος Τόκας, συνέχισε, υπήρξε ένας μεγάλος άνδρας, ένας μεγάλος μουσικοσυνθέτης, ένας μεγάλος οραματιστής, «πάνω όμως απ’ όλα παρέμεινε το σεμνό παιδί από τη Λεμεσό, με την μεγάλη καρδιά, με αληθινό και γνήσιο ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο και τον συμπατριώτη του».

Εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού, ο Νίκος Νικολαϊδης ευχαρίστησε τον  Όμιλο Inner Wheel Club of Limassol για την κάλυψη του κόστους της πινακίδας, καθώς και το Ίδρυμα Μάριος Τόκας, για τη διάθεση του χειρόγραφου που αποτυπώθηκε στην πινακίδα.

Τέλος, ο κ. Νικολάιδης ευχαρίστησε τους συντελεστές της εκδήλωσης, η οποία λόγω των περιοριστικών μέτρων «πήρε μια πιο σεμνή και λιτή μορφή», ενώ ευχήθηκε ότι σύντομα οι συνθήκες θα το επιτρέψουν, ώστε το κηποθέατρο να ξαναγεμίσει με κόσμο και όλοι να απολαύσουν συναυλίες με τη μουσική του Μάριου Τόκα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:28

Τελευταιες Ειδησεις

23 Σεπτεμβρίου
Υπό έλεγχο η φωτιά στο Στρουμπί
13:44
Ο κορωνοϊός θα καταλήξει να μοιάζει με το κοινό κρυολόγημα, εκτιμούν κορυφαίοι Βρετανοί ειδικοί
13:42
Το SPD θα ζητήσει την έγκριση των μελών του για να συμμετάσχει σε κυβερνητικό συνασπισμό
13:36
Αυστηροποιούνται οι ποινές για πρόκληση πυρκαγιάς, λέει ο Γενικός Εισαγγελέας
13:13
Ηράκλειο: Αφιέρωμα στο Γιώργο Σεφέρη για τα πενήντα χρόνια από το θάνατό του
13:00
Σειρά αποφάσεων εκσυγχρονισμού νομοθετικού πλαισίου για αποτροπή πυρκαγιών
12:57
Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων Επιδόματος Τέκνου και Επιδόματος Μονογονεϊκής Οικογένειας
12:49
Προειδοποιήσεις στη Βρετανία για αγορές πανικού ενόψει Χριστουγέννων λόγω ελλείψεων σε τρόφιμα
12:31
2η παράταση για εκδήλωση ενδιαφέροντος για το Σύστημα «Πληρώνω όσο Πετώ»
12:28
ΗΠΑ: Εγκρίθηκε η 3η δόση του εμβολίου της Pfizer στους άνω των 65 ετών
12:07
Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Άγιο Συλά και Στρουμπί
12:00
Συνάντηση στη Νέα Υόρκη με στελέχη ExxonMobil έχουν Πρόεδρος, ΥΠΕΞ και Υπουργός Ενέργειας την Παρασκευή
11:51
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand