Η Ελλάδα είναι πάντοτε στο πλευρό της Κύπρου, λέει ο Νίκος Δένδιας

«Η Ελλάδα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό της Κύπρου και του ειρηνικού της αγώνα για την υπεράσπιση και πλήρη διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της κυριαρχίας της και την άρση της τουρκικής κατοχής», σημειώνει ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας σε μήνυμά του για την 60η επέτειο ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.



Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών σημειώνει ότι μέχρι τελικής ευοδώσεως, αταλάντευτος, κοινός μας στόχος παραμένει ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής στο νησί, στο πλαίσιο συνολικής και συμφωνημένης λύσης του κυπριακού ζητήματος. «Τα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, αποτελούν τη μόνη και δεσμευτική για όλους βάση εξεύρεσης λύσης, η οποία θα διασφαλίζει την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου σε ολόκληρη την επανενωμένη Κύπρο και θα την απαλλάξει από τα κατοχικά στρατεύματα και το αναχρονιστικό και μη βιώσιμο σύστημα των Εγγυήσεων», τονίζει ο Νίκος Δένδιας.

Παράλληλα, σημειώνει ότι στο Κυπριακό κοινή επιδίωξη και προτεραιότητα είναι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και υπογραμμίζει ότι οι παράνομες και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στις κυπριακές θαλάσσιες ζώνες καθώς και οι απειλές περί εποικισμού των Βαρωσίων, κατά παράβαση των Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, κάθε άλλο παρά συμβάλλουν στη δημιουργία του αναγκαίου προς τούτο κλίματος.
 
«Πιστεύω ακράδαντα ότι η προσπάθεια για τον τερματισμό των παράνομων και προκλητικών αυτών ενεργειών, μέσα από τον συνεχή συντονισμό των δύο χωρών μας, θα είναι επιτυχής. Την αισιοδοξία μου αυτή αντλώ, μεταξύ άλλων, από την εδραίωσή της στο διεθνές δίκαιο, καθώς και την ισχυρή διεθνή θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και μέλους τριμερών και άλλων περιφερειακών πολυμερών σχημάτων συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», καταλήγει ο Νίκος Δένδιας

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:29

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
21:58
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Υποβάλλονται αύριο οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και για τους Δημάρχους
21:39
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.