Δεκαεπτά νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 ανακοίνωσαν την Πέμπτη οι αρχές

Δεκαεπτά νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν στην Κύπρο από σύνολο 2.454 εργαστηριακών διαγνώσεων, όπως ανακοίνωσαν την Πέμπτη οι αρχές. Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 1.772.



Από τα 17 κρούσματα, τα 5 εντοπίστηκαν στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης. Συγκεκριμένα, δύο άτομα είναι επαφές από το οικογενειακό περιβάλλον του κρούσματος που ανακοινώθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου από ιχνηλάτηση και σχετίζεται με κρούσμα του Εθνικού Άχνας. Το ένα εκ των δύο ατόμων φοιτά σε σχολείο. Το τρίτο άτομο είναι από το οικογενειακό περιβάλλον που ανακοινώθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου από την ιχνηλάτηση των επαφών άλλου κρούσματος που ανακοινώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου. Το τέταρτο άτομο είναι επαφή του κρούσματος που ανακοινώθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου μέσω του δειγματοληπτικού ελέγχου της Λάρνακας και εργαζόταν σε Τράπεζα της Επαρχίας Λάρνακας. Το πέμπτο άτομο είναι επαφή ποδοσφαιριστή του Εθνικού Άχνας.

Άλλα δύο κρούσματα εντοπίστηκαν από επιβάτες πτήσεων. Το ένα άτομο ήρθε από την Αθήνα στην Λάρνακα στις 30 Σεπτεμβρίου. Το δεύτερο άτομο ήρθε από την Ρίγα στην Λάρνακα στις 29 Σεπτεμβρίου.

Επίσης, πέντε κρούσματα προέκυψαν από ιδιωτική πρωτοβουλία. Το 1ο άτομο είναι ποδοσφαιριστής στον ΑΣΙΛ Λύσης. Στις 27 Σεπτεμβρίου σε τεστ που έκαναν λόγω θετικού κρούσματος που βρέθηκε στην ομάδα είχε αρνητικό αποτέλεσμα και το επανέλαβε ιδιωτικά χθες. Το δεύτερο άτομο είναι επίσης ποδοσφαιριστής στον ΑΣΙΛ Λύσης και μαθητής στο ιδιωτικό σχολείο στην Λάρνακα. Λόγω της επαφής του με τα άλλα θετικά στον ιό άτομα από την ομάδα δεν πήγαινε στο σχολείο τις τελευταίες μέρες. Στο τεστ που έκαναν στις 27 Σεπτεμβρίου ήταν αρνητικός, ενώ στις 30 Σεπτεμβρίου επανέλαβε την εξέταση λόγω συμπτωμάτων (πυρετό και πονοκέφαλο). Το τρίτο άτομο έκανε την εξέταση ιδιωτικά λόγω συμπτωμάτων από τις 25 Σεπτεμβρίου (πυρετός, μυαλγίες, απώλεια γεύσης). Το τέταρτο άτομο έκανε την εξέταση ιδιωτικά διότι έχει άσθμα. Ανέφερε απώλεια γεύσης σήμερα. Το πέμπτο άτομο έκανε την εξέταση ιδιωτικά λόγω συμπτωμάτων από τις 24 Σεπτεμβρίου (αδυναμία).

Επίσης, 4 κρούσματα εντοπίστηκαν από τον δειγματοληπτικό έλεγχο 3.000 ατόμων στην Επαρχία Λάρνακας. Το ένα άτομο είναι μαθήτρια σε Λύκειο της Επαρχίας Λάρνακας. Δύο άτομα είναι επαφές από το οικογενειακό περιβάλλον κρούσματος που ανακοινώθηκες τις 29 Σεπτεμβρίου και έχει επαφή με άτομο του Εθνικού Άχνας. Όπως ανέφεραν δεν είχαν δει την επαφή τους και έκαναν την εξέταση στον δειγματοληπτικό. Το τέταρτο άτομο είναι από το οικογενειακό περιβάλλον κρούσματος από τον Εθνικό Άχνας. Επίσης αναφέρει ότι δεν τον είδε τις προηγούμενες μέρες πριν εντοπιστεί θετικός.

Ένα κρούσμα εντοπίστηκε από το πρόγραμμα της ΚΟΠ και πρόκειται για τον Έφορο της Αναγέννησης Δερύνειας.

Εξάλλου, σε σχέση με σημερινά δημοσιεύματα για μη λειτουργία την Παρασκευή ιδιωτικού σχολείου στην Επαρχία Λεμεσού, διευκρινίζεται ότι δεν εντοπίστηκε άτομο που φοιτά ή εργάζεται εκεί, αλλά υπάρχει άτομο που είναι επαφή επιβεβαιωμένου περιστατικού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, βάσει της ενημέρωσης που έλαβε σήμερα η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης από συμβαλλόμενα εργαστήρια, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως εξής:

Από 449 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκαν 5 κρούσματα.
Από 173 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 5 κρούσματα.
Από 232 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του δειγματοληπτικού εργαστηριακού ελέγχου 3.000 ατόμων στην Επαρχία Λάρνακας, εντοπίστηκαν 4 κρούσματα.
Από 588 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, εντοπίστηκαν 2 κρούσματα.
Από 382 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο δειγματοληπτικού ελέγχου που διενεργεί η ΚΟΠ σε Σωματεία που συμμετέχουν στις διοργανώσεις της, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:
Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, ολοκληρώθηκαν 134 εργαστηριακές εξετάσεις,
Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου δομών μεταναστών, διεκπεραιώθηκαν 49 εργαστηριακές διαγνώσεις,
Από δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, διεκπεραιώθηκαν 197 εργαστηριακές εξετάσεις, και
Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου μαθητών, εκπαιδευτικών και προσωπικού σχολικών μονάδων, ολοκληρώθηκαν 250 εργαστηριακές διαγνώσεις.
 
Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 11 άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2, τέσσερα εκ των οποίων στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύεται διασωληνωμένος ένας ασθενής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:28

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.