Άμεση στέρηση άδειας οδήγησης για σοβαρές παραβάσεις

Άμεση στέρηση της άδειας όσων οδηγούν υπό την επήρεια ναρκωτικών, με υπερβολική συγκέντρωση αλκοόλης στον οργανισμό και που υπερβαίνουν κατά πολύ το μέγιστο όριο ταχύτητας, εφαρμόζεται από σήμερα.

Ανακοινώνοντας τα μέτρα που αποφασίστηκαν κατά τη συνεδρία του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας, της οποίας προέδρευσε, στην παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Σαββίδη, ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος διευκρίνισε ότι το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, μετά από ενημέρωση που θα λαμβάνει από την Αστυνομία, θα αποστερεί άμεσα την άδεια οδήγησης.

Ο Υπουργός Μεταφορών είπε πως κατά τη Συνεδρία, παρουσιάστηκαν πολύ ανησυχητικά στοιχεία για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, την επήρεια ναρκωτικών και με υπερβολική ταχύτητα, προσθέτοντας ότι η απόφαση του Συμβουλίου είναι να αξιοποιήσει το ΤΜΟ τις εξουσίες που έχει.

Διευκρίνισε ότι το Τμήμα Οδικών Μεταφορών έχει αυτή την εξουσία και οι οδηγίες του ιδίου και του Υπουργού Δικαιοσύνης είναι να επιδειχθεί μηδενική ανοχή και ο ασυνείδητος οδηγός να αποστερείται άμεσα την άδεια οδήγησης.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι η νέα χρονιά άρχισε τραγικά, καθώς πριν ακόμα ο κλείσει ο Ιανουάριος θρηνούμε πέντε νεκρούς στην άσφαλτο, με τους πλείστους εκ των θανάτων να αφορούν νεαρά άτομα.

Ο κ. Σαββίδης είπε πως τα επτά νομοσχέδια και ο ένας κανονισμός που αφορούν την αύξηση των ποινών στις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο συζήτησης στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών και εξέφρασε την ελπίδα τα νομοθετήματα εντός Φεβρουαρίου να υπερψηφιστούν ομόφωνα από την Ολομέλεια της Βουλής.

Εξήγησε ότι μετά την ψήφιση της αύξησης των ποινών θα διεξαχθεί εκστρατεία ενημέρωσης, επειδή όπως ανέφερε ο σκοπός δεν είναι να εισπράξει περισσότερα το κράτος, αλλά για να συμβάλουν στη μείωση των τροχαίων παραβάσεων και τη μείωση των άδικων θανάτων.

Η τροχαία έχει αυξημένη παρουσία στους δρόμους που έγινε αισθητή στους πολίτες, είπε στη συνέχεια ο Υπουργός Δικαιοσύνης προσθέτοντας πως ζητήθηκε από τις τοπικές αρχές ώστε να ενισχυθούν τα μέτρα πάταξης της παράνομης στάθμευσης, η οποία δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα στις πόλεις και τα χωριά.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε περαιτέρω ότι συμφωνήθηκε εκπόνηση μελέτης από διμελή επιτροπή, στην οποία θα αναλυθούν όλα τα θανατηφόρα τροχαία, να εντοπιστούν οι αιτίες που τα προκάλεσαν και η έκθεση να παρουσιαστεί στο Συμβούλιο για περαιτέρω απόφάσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:08

Τελευταιες Ειδησεις

21 Σεπτεμβρίου
Aνάλυση: Γιατί η Γαλλία ενδιαφέρεται τόσο πολύ για τον Ινδο-Ειρηνικό
17:36
Χιλή – Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη χώρα – Πάνω από 6 Ρίχτερ η πρώτη μέτρηση
17:03
Τις εξελίξεις σε Κυπριακό και Ανατολική Μεσόγειο συζήτησε με Χριστοδουλίδη ο Δένδιας, σειρά επαφών στη Νέα Υόρκη
16:50
Στα 91 εκ. ευρώ θα ανέλθουν οι δαπάνες του κράτους για την προσφυγική τoυ πολιτική
16:27
Δυσαρέσκεια Μόσχας προς Άγκυρα για τη μη αναγνώριση των εκλογών στην Κριμαία
16:07
Αναστολή τριών εκποιήσεων κύριας κατοικίας κατόπιν παρέμβασης του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου
15:49
Για 3η δόση στις ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να παρέλθουν 4 εβδομάδες, διευκρινίζει το Υπουργείο Υγείας
15:32
Ευρωπαϊκό «φρένο» στις συνομιλίες με ΗΠΑ για εμπόριο λόγω AUKUS
15:18
Τα σημεία για δωρεάν rapid test την Τετάρτη
15:00
Στα €24 εκ. το κόστος για ΑΗΚ από μείωση 10% στους λογαριασμούς ρεύματος, ενώ συζητούνται επιπλέον μέτρα
14:48
ΥΠΑΜ: Συγχρηματοδότηση 10 προτάσεων με κυπριακή συμμετοχή από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας
14:25
Ο Σεφέρης αγάπησε την Κύπρο, όσο λίγοι, «ιδιαίτερα και ακαριαία» είπε ο Υπουργός Παιδείας
14:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand