Επικοινωνία ΥΠΕΞ Κύπρου - Αιγύπτου για Λιβύη

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη ήταν στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν χθες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, με τον ομόλογό του της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην επικίνδυνη κλιμάκωση της Λιβυκής κρίσης από πλευράς Τουρκίας, μετά την απόφασή της Άγκυρας να αποστείλει στρατεύματα στην περιοχή.     
Σημειώνεται, επίσης ότι, ο κύριος Σούκρι είχε τηλεφωνικές επαφές και με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας, της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, καθώς και με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών.
Στην ανακοίνωση του Αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών, σημειώνεται ότι, οι υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν πως οι αποφάσεις και ενέργειες της Άγκυρας, ενδέχεται να έχουν επίπτωση στην αραβική εθνική ασφάλεια, στην περιφερειακή ασφάλεια και στην ασφάλεια της Μεσογείου, αλλά και στη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής.
Κατά τη συνομιλία του με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Σάμεχ Σούκρι τόνισε πως η απόφαση της Τουρκίας απειλεί την ειρήνη και περιπλέκει περαιτέρω την κατάσταση στη Λιβύη.

Σύνταξη: Χρήστος Πάσιος

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:32

Τελευταιες Ειδησεις

28 Ιουνίου
ΗΠΑ: Πενήντα παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν χθες νεκροί μέσα σε αποθηκευτικό χώρο φορτηγού
18:17
Κιλιτσντάρογλου: ''Αντί ο Ταγίπ Ερντογάν να πει "δεν αναγνωρίζω τον Νίκο Αναστασιάδη", θα φάει στο ίδιο τραπέζι μαζί του"
17:59
To Μεσογειακό Χωριό υποδέχτηκε την αποστολή της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής
17:34
Δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας στις 19 Οκτωβρίου 2023 προανήγγειλε η Στέρτζιον
17:11
Η Επιτροπή Προσφύγων ολοκλήρωσε την συζήτηση νομοσχεδίου για την είσπραξη του τέλους 0.4% επί των αγοραπωλησιών ακινήτων και μετοχών εταιριών με ακίνητα
16:31
Μαθητές του σχολείου του κατεχόμενου Ριζοκαρπάσου ενημερώθηκαν για την ασφαλή και δημιουργική χρήση του διαδικτύου
15:55
Σφοδρές αντιπαραθέσεις για πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ για παραχώρηση δυνατότητας στην Υπ. Εμπορίου να καθορίζει πλαφόν στις τιμές των καυσίμων
15:47
Δραματική είναι η υγειονομική κατάσταση στο Πουρνάρα
15:30
Ιταλία: Πιθανή η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε όλη την χώρα και ο περιορισμός της ύδρευσης
15:23
Ολοκληρώνονται την Πέμπτη οι Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης
15:15
Ο Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι δεν προχωρά η έρευνα για την βιωσιμότητα του αγωγού EAST MED
15:02
Ομόνοια : Promo video για την γιορτή της
14:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand