Έπεται νέος κύκλος ερευνητικών γεωτρήσεων

Υπολείπεται μεγάλος όγκος διαδικαστικής εργασίας, έως ότου ληφθεί η τελική απόφαση για υλοποίηση του αγωγού EastMed, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης.

Είπε ότι, πέραν της πολιτικής σημασίας, με την υπογραφή της συμφωνίας θεσμοθετείται και το πλαίσιο που θα διέπει τις επενδύσεις για το συγκεκριμένο έργο.
Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Λακκοτρύπης τόνισε ότι το πλέον σημαντικό είναι να διασφαλιστεί η εξεύρεση αγοραστή για το φυσικό αέριο, ώστε να κριθεί και η βιωσιμότητα του έργου. Πρόσθεσε ότι οι λεπτομερείς τεχνο-οικονομικές μελέτες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε περίπου δύο χρόνια, αποκαλύπτοντας ότι η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τις εταιρείες που εμπλέκονται στην κυπριακή ΑΟΖ, να συνασπιστούν, προκειμένου να μεγιστοποιηθούν οι πιθανότητες για κατασκευή του EastMed.
Ο υπουργός Ενέργειας ανέφερε ότι πολύ σύντομα, η Κυπριακή Δημοκρατία αρχίζει νέο κύκλο ερευνητικών γεωτρήσεων, και ότι εντός του 2020 αναμένονται επιβεβαιωτικές γεωτρήσεις για το κοίτασμα "Γλαύκος".  
Επιβεβαίωσε ταυτόχρονα το ενδιαφέρον και άλλων εταιρειών, να δραστηριοποιηθούν στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σύνταξη: Σταυρούλα Στεργίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:32

Τελευταιες Ειδησεις

28 Ιουνίου
ΗΠΑ: Πενήντα παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν χθες νεκροί μέσα σε αποθηκευτικό χώρο φορτηγού
18:17
Κιλιτσντάρογλου: ''Αντί ο Ταγίπ Ερντογάν να πει "δεν αναγνωρίζω τον Νίκο Αναστασιάδη", θα φάει στο ίδιο τραπέζι μαζί του"
17:59
To Μεσογειακό Χωριό υποδέχτηκε την αποστολή της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής
17:34
Δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας στις 19 Οκτωβρίου 2023 προανήγγειλε η Στέρτζιον
17:11
Η Επιτροπή Προσφύγων ολοκλήρωσε την συζήτηση νομοσχεδίου για την είσπραξη του τέλους 0.4% επί των αγοραπωλησιών ακινήτων και μετοχών εταιριών με ακίνητα
16:31
Μαθητές του σχολείου του κατεχόμενου Ριζοκαρπάσου ενημερώθηκαν για την ασφαλή και δημιουργική χρήση του διαδικτύου
15:55
Σφοδρές αντιπαραθέσεις για πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ για παραχώρηση δυνατότητας στην Υπ. Εμπορίου να καθορίζει πλαφόν στις τιμές των καυσίμων
15:47
Δραματική είναι η υγειονομική κατάσταση στο Πουρνάρα
15:30
Ιταλία: Πιθανή η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε όλη την χώρα και ο περιορισμός της ύδρευσης
15:23
Ολοκληρώνονται την Πέμπτη οι Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης
15:15
ΥΠΕΞ: Εάν επαναρχίσουν διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, τότε θα προχωρήσουν και οι προσπάθειες για αξιοποίηση του φυσικού αερίου
15:02
Ομόνοια : Promo video για την γιορτή της
14:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand