Eισηγήσεις για τετραμήνα έδωσε στον Υπ. Παιδείας η ΟΛΤΕΚ

Τις εισηγήσεις της σχετικά με τον θεσμό των εξετάσεων τετραμήνων έδωσε στον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομο Προδρόμου, η ηγεσία της ΟΛΤΕΚ, σε σημερινή απογευματινή συνάντηση στο Υπουργείο.


 
Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Προδρόμου είπε ότι η ηγεσία της ΟΛΤΕΚ έχει καταθέσει εισηγήσεις και απόψεις σχετικά με την διαδικασία των τετραμήνων και των εξετάσεων ανά τετράμηνο.
 
«Θέλω να ευχαριστήσω για τις εισηγήσεις. Είχαμε σήμερα ένα πρώτο διάλογο. Πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει εποικοδομητική διάθεση. Ενδεχομένως, κάποιες από αυτές τις εισηγήσεις μπορεί να γίνουν αποδεκτές. Θα μελετήσουμε βέβαια στο Υπουργείο σε σχέση και με τις πραγματικότητες που έχουμε ήδη καταγράψει», πρόσθεσε.
 
Ειδικά για την Μέση Τεχνική Εκπαίδευση, είπε ο κ. Προδρόμου, «θα πρέπει να λάβουμε υπόψη και την ιδιομορφία του ότι εκεί έχουμε μια θεωρητική και μια πρακτική κατεύθυνση και βεβαίως μπορούμε να προσαρμόσουμε κάποιες ρυθμίσεις, γιατί ο σκοπός είναι να έχουμε ένα συνολικό σύστημα με αναλυτικά προγράμματα, με διαδικασίες αξιολόγησης που να μεγιστοποιήσουν το όφελος για όλους και πρώτα απ΄ όλα για τα παιδιά και την εκπαίδευση που παίρνουν στο σχολείο».
 
«Θα συνεχίσουμε βέβαια το διάλογο. Ανάλογα και με τις εισηγήσεις που θα ακούσουμε από την ΟΕΛΜΕΚ και στη συνέχεια θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις και πάλι σε συνεννόηση με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις αφού ακούσουμε βέβαια και τους άλλους ενδιαφερόμενους όπως είναι οι γονείς και ακόμα σε ένα άλλο επίπεδο και τα παιδιά», συμπλήρωσε.
 
Ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ Παναγιώτης Λυσάνδρου, σε δηλώσεις του είπε ότι κατά τη σημερινή συνάντηση είχαν την ευκαιρία να δώσουν τις εισηγήσεις τους σχετικά με τον θεσμό των εξετάσεων τετραμήνων, «οι οποίες αφορούσαν κυρίως το χρόνο διεξαγωγής των εξετάσεων που εμείς θεωρούμε ότι θα πρέπει να είναι τη δεύτερη εργάσιμη εβδομάδα του Ιανουαρίου», όπως ανέφερε.
 
«Επίσης, δεν πρέπει να διεξάγονται μαθήματα κατά τη διάρκεια αυτών των εξετάσεων. Τα διαγωνίσματα θα πρέπει να είναι κεντρικά, έτσι ώστε να υπάρχει ομοιομορφία και να μπορούμε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα. Θέλουμε να εκφράσουμε την ικανοποίηση μας ότι σε θέματα που αφορούν ειδικά την τεχνική εκπαίδευση, ο κ. Υπουργός έδειξε κατανόηση και αναφέρομαι στο ότι η τεχνική εκπαίδευση θα πρέπει να κρατήσει τον χαρακτήρα της για να φέρει και εις πέρας την ειδική αποστολή που έχει. Επομένως, πρέπει να προστατεύσουμε τον χαρακτήρα και την αποστολή της τεχνικής εκπαίδευσης», κατέληξε.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 07:55

Τελευταιες Ειδησεις

23 Σεπτεμβρίου
Υπό έλεγχο η φωτιά στο Στρουμπί
13:44
Ο κορωνοϊός θα καταλήξει να μοιάζει με το κοινό κρυολόγημα, εκτιμούν κορυφαίοι Βρετανοί ειδικοί
13:42
Το SPD θα ζητήσει την έγκριση των μελών του για να συμμετάσχει σε κυβερνητικό συνασπισμό
13:36
Αυστηροποιούνται οι ποινές για πρόκληση πυρκαγιάς, λέει ο Γενικός Εισαγγελέας
13:13
Ηράκλειο: Αφιέρωμα στο Γιώργο Σεφέρη για τα πενήντα χρόνια από το θάνατό του
13:00
Σειρά αποφάσεων εκσυγχρονισμού νομοθετικού πλαισίου για αποτροπή πυρκαγιών
12:57
Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων Επιδόματος Τέκνου και Επιδόματος Μονογονεϊκής Οικογένειας
12:49
Προειδοποιήσεις στη Βρετανία για αγορές πανικού ενόψει Χριστουγέννων λόγω ελλείψεων σε τρόφιμα
12:31
2η παράταση για εκδήλωση ενδιαφέροντος για το Σύστημα «Πληρώνω όσο Πετώ»
12:28
ΗΠΑ: Εγκρίθηκε η 3η δόση του εμβολίου της Pfizer στους άνω των 65 ετών
12:07
Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Άγιο Συλά και Στρουμπί
12:00
Συνάντηση στη Νέα Υόρκη με στελέχη ExxonMobil έχουν Πρόεδρος, ΥΠΕΞ και Υπουργός Ενέργειας την Παρασκευή
11:51
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand