Eισηγήσεις για τετραμήνα έδωσε στον Υπ. Παιδείας η ΟΛΤΕΚ

Τις εισηγήσεις της σχετικά με τον θεσμό των εξετάσεων τετραμήνων έδωσε στον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομο Προδρόμου, η ηγεσία της ΟΛΤΕΚ, σε σημερινή απογευματινή συνάντηση στο Υπουργείο.


 
Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Προδρόμου είπε ότι η ηγεσία της ΟΛΤΕΚ έχει καταθέσει εισηγήσεις και απόψεις σχετικά με την διαδικασία των τετραμήνων και των εξετάσεων ανά τετράμηνο.
 
«Θέλω να ευχαριστήσω για τις εισηγήσεις. Είχαμε σήμερα ένα πρώτο διάλογο. Πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει εποικοδομητική διάθεση. Ενδεχομένως, κάποιες από αυτές τις εισηγήσεις μπορεί να γίνουν αποδεκτές. Θα μελετήσουμε βέβαια στο Υπουργείο σε σχέση και με τις πραγματικότητες που έχουμε ήδη καταγράψει», πρόσθεσε.
 
Ειδικά για την Μέση Τεχνική Εκπαίδευση, είπε ο κ. Προδρόμου, «θα πρέπει να λάβουμε υπόψη και την ιδιομορφία του ότι εκεί έχουμε μια θεωρητική και μια πρακτική κατεύθυνση και βεβαίως μπορούμε να προσαρμόσουμε κάποιες ρυθμίσεις, γιατί ο σκοπός είναι να έχουμε ένα συνολικό σύστημα με αναλυτικά προγράμματα, με διαδικασίες αξιολόγησης που να μεγιστοποιήσουν το όφελος για όλους και πρώτα απ΄ όλα για τα παιδιά και την εκπαίδευση που παίρνουν στο σχολείο».
 
«Θα συνεχίσουμε βέβαια το διάλογο. Ανάλογα και με τις εισηγήσεις που θα ακούσουμε από την ΟΕΛΜΕΚ και στη συνέχεια θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις και πάλι σε συνεννόηση με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις αφού ακούσουμε βέβαια και τους άλλους ενδιαφερόμενους όπως είναι οι γονείς και ακόμα σε ένα άλλο επίπεδο και τα παιδιά», συμπλήρωσε.
 
Ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ Παναγιώτης Λυσάνδρου, σε δηλώσεις του είπε ότι κατά τη σημερινή συνάντηση είχαν την ευκαιρία να δώσουν τις εισηγήσεις τους σχετικά με τον θεσμό των εξετάσεων τετραμήνων, «οι οποίες αφορούσαν κυρίως το χρόνο διεξαγωγής των εξετάσεων που εμείς θεωρούμε ότι θα πρέπει να είναι τη δεύτερη εργάσιμη εβδομάδα του Ιανουαρίου», όπως ανέφερε.
 
«Επίσης, δεν πρέπει να διεξάγονται μαθήματα κατά τη διάρκεια αυτών των εξετάσεων. Τα διαγωνίσματα θα πρέπει να είναι κεντρικά, έτσι ώστε να υπάρχει ομοιομορφία και να μπορούμε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα. Θέλουμε να εκφράσουμε την ικανοποίηση μας ότι σε θέματα που αφορούν ειδικά την τεχνική εκπαίδευση, ο κ. Υπουργός έδειξε κατανόηση και αναφέρομαι στο ότι η τεχνική εκπαίδευση θα πρέπει να κρατήσει τον χαρακτήρα της για να φέρει και εις πέρας την ειδική αποστολή που έχει. Επομένως, πρέπει να προστατεύσουμε τον χαρακτήρα και την αποστολή της τεχνικής εκπαίδευσης», κατέληξε.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 07:55

Τελευταιες Ειδησεις

28 Σεπτεμβρίου
Σολτς: Τα δημοψηφίσματα στις ουκρανικές περιοχές είναι απάτη
07:57
Κασουλίδης: Το ενδεχόμενο σύρραξης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι το τελευταίο πιθανό σενάριο, αλλά δεν πρέπει να αποκλείεται
07:55
Μεγάλες καταστροφές σε υποδομές και καλλιέργειες προκάλεσε στην Κούβα ο κυκλώνας Ιαν
06:36
Βαριά ήττα της Εθνικής Κύπρου από το Κόσοβο
06:28
Προσήλωση Βρετανίας στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών
06:26
Συνεδριάζει σήμερα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας με βασικά θέματα συζήτησης, τις εξελίξεις στο Αιγαίο και στο κυπριακό
06:24
Δένδιας: H Ελλάδα είναι ανοικτή για εποικοδομητικό διάλογο με την Τουρκία στη βάση του Διεθνούς Δικαίου
06:23
ΓΓ ΝΑΤΟ: Απαράδεχτη η οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων από ΗΠΑ
06:21
Μεγάλες ζημιές σε τρεις υποθαλάσσιες γραμμές του αγωγού Nord Stream της Ρωσίας στη βαλτική θάλασσα
06:18
Νέο πακέτο όπλων και πυρομαχικών αξίας 1,1 δις δολαρίων από ΗΠΑ
06:15
Συντριπτικά ποσοστά στα δημοψηφίσματα  υπέρ της προσάρτησης στη Ρωσική Ομοσπονδία
06:10
Τμήμα μετεωρολογίας - 1ο δελτίο καιρού
06:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand