Eισηγήσεις για τετραμήνα έδωσε στον Υπ. Παιδείας η ΟΛΤΕΚ

Τις εισηγήσεις της σχετικά με τον θεσμό των εξετάσεων τετραμήνων έδωσε στον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομο Προδρόμου, η ηγεσία της ΟΛΤΕΚ, σε σημερινή απογευματινή συνάντηση στο Υπουργείο.


 
Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Προδρόμου είπε ότι η ηγεσία της ΟΛΤΕΚ έχει καταθέσει εισηγήσεις και απόψεις σχετικά με την διαδικασία των τετραμήνων και των εξετάσεων ανά τετράμηνο.
 
«Θέλω να ευχαριστήσω για τις εισηγήσεις. Είχαμε σήμερα ένα πρώτο διάλογο. Πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει εποικοδομητική διάθεση. Ενδεχομένως, κάποιες από αυτές τις εισηγήσεις μπορεί να γίνουν αποδεκτές. Θα μελετήσουμε βέβαια στο Υπουργείο σε σχέση και με τις πραγματικότητες που έχουμε ήδη καταγράψει», πρόσθεσε.
 
Ειδικά για την Μέση Τεχνική Εκπαίδευση, είπε ο κ. Προδρόμου, «θα πρέπει να λάβουμε υπόψη και την ιδιομορφία του ότι εκεί έχουμε μια θεωρητική και μια πρακτική κατεύθυνση και βεβαίως μπορούμε να προσαρμόσουμε κάποιες ρυθμίσεις, γιατί ο σκοπός είναι να έχουμε ένα συνολικό σύστημα με αναλυτικά προγράμματα, με διαδικασίες αξιολόγησης που να μεγιστοποιήσουν το όφελος για όλους και πρώτα απ΄ όλα για τα παιδιά και την εκπαίδευση που παίρνουν στο σχολείο».
 
«Θα συνεχίσουμε βέβαια το διάλογο. Ανάλογα και με τις εισηγήσεις που θα ακούσουμε από την ΟΕΛΜΕΚ και στη συνέχεια θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις και πάλι σε συνεννόηση με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις αφού ακούσουμε βέβαια και τους άλλους ενδιαφερόμενους όπως είναι οι γονείς και ακόμα σε ένα άλλο επίπεδο και τα παιδιά», συμπλήρωσε.
 
Ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ Παναγιώτης Λυσάνδρου, σε δηλώσεις του είπε ότι κατά τη σημερινή συνάντηση είχαν την ευκαιρία να δώσουν τις εισηγήσεις τους σχετικά με τον θεσμό των εξετάσεων τετραμήνων, «οι οποίες αφορούσαν κυρίως το χρόνο διεξαγωγής των εξετάσεων που εμείς θεωρούμε ότι θα πρέπει να είναι τη δεύτερη εργάσιμη εβδομάδα του Ιανουαρίου», όπως ανέφερε.
 
«Επίσης, δεν πρέπει να διεξάγονται μαθήματα κατά τη διάρκεια αυτών των εξετάσεων. Τα διαγωνίσματα θα πρέπει να είναι κεντρικά, έτσι ώστε να υπάρχει ομοιομορφία και να μπορούμε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα. Θέλουμε να εκφράσουμε την ικανοποίηση μας ότι σε θέματα που αφορούν ειδικά την τεχνική εκπαίδευση, ο κ. Υπουργός έδειξε κατανόηση και αναφέρομαι στο ότι η τεχνική εκπαίδευση θα πρέπει να κρατήσει τον χαρακτήρα της για να φέρει και εις πέρας την ειδική αποστολή που έχει. Επομένως, πρέπει να προστατεύσουμε τον χαρακτήρα και την αποστολή της τεχνικής εκπαίδευσης», κατέληξε.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 07:55

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Ευρωπαϊκή Ένωση: Προσθήκη 4 ατόμων και 2 οντοτήτων στο παγκόσμιο καθεστώς κυρώσεων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Ανανέωση Σύμβασης για υπαλλήλους της Ελληνικής
16:16
Κυβερνοεπίθεση στο αρχείο του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσαν οι Anonymous
16:11
Συναγερμός στο Παρίσι καθώς άνδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο
15:43
Τον Μάιο νέος κύκλος επαφών της προσωπικής απεσταλμένης
15:28
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
14:39
Εγγενές δικαίωμα η αναγνώριση κράτους, λέει η Πρεσβεία της Παλαιστίνης
14:35
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
13:33
Ξεκίνησε η διαδικασία ποινικών υποθέσεων για ψευδείς δηλώσεις (Βίντεο)
13:15
Έκκληση για αποκλιμάκωση απευθύνει η Κυπριακή Δημοκρατία (Βίντεο)
13:07
Ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης εξέφρασε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
13:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.