Αυστηρές συστάσεις ΗΠΑ σε Άγκυρα - στήριξη σε Κύπρο

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί τις τουρκικές αρχές να τερματίσουν όλες τις γεωτρητικές δραστηριότητες εντός των υδάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Απαντώντας σε ερώτηση της ενημερωτικής ιστοσελίδας Hellas Journal, εκπρόσωπος του Αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών υπογράμμισε ότι μόνο η Κυπριακή Δημοκρατία μπορεί να διεκδικήσει θαλάσσια δικαιώματα στην Κύπρο.
Εξέφρασε, παράλληλα, τη βαθιά ανησυχία των Ηνωμένων Πολιτειών για δημοσιεύματα όσον αφορά τις παράνομες γεωτρητικές δραστηριότητες της Τουρκίας στα ύδατα της Κύπρου, συμπεριλαμβανομένων και των σχεδίων να αναπτυχθεί το "Γιαβούζ", νότια της Λεμεσού.
Προέτρεψε τις τουρκικές αρχές να τερματίσουν τις συγκεκριμένες ενέργειες, ενθαρρύνοντας την ίδια στιγμή όλα τα μέρη να ενεργήσουν με αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν ενέργειες που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή.
Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάλεσε όλα τα κράτη να επιλύσουν τις θαλάσσιες διαφορές τους ειρηνικά και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.
Παράλληλα, επανέλαβε ότι η ανάπτυξη των ενεργειακών πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να προωθήσει τη συνεργασία, να ενισχύσει το διάλογο μεταξύ των δύο κοινοτήτων και μεταξύ των περιφερειακών γειτόνων, και να αποτελέσει τη βάση για βιώσιμη ενεργειακή ασφάλεια και οικονομική ευημερία.
Καταλήγοντας, επεσήμανε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να υποστηρίζουν την ανάπτυξη μιας ακριβοδίκαιης λύσης, για την κατανομή του οφέλους από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της Κύπρου, μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Σύνταξη: Χρήστος Πάσιος
Πηγή: Αποστόλης Ζουπανιώτης

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:18

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.