Έντονη καταδίκη της Αιγύπτου για την απόφαση του τουρκικού Κοινοβουλίου για Λιβύη

Έντονη ήταν η αντίδραση της Αιγύπτου στην απόφαση της Τουρκίας να επιτρέψει την ανάπτυξη στρατευμάτων στη Λιβύη.

Με ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου δηλώνει ότι «η τουρκική στρατιωτική παρέμβαση στη Λιβύη απειλεί την αραβική εθνική ασφάλεια εν γένει και ειδικότερα την εθνική ασφάλεια της Αιγύπτου, η οποία απαιτεί τη λήψη όλων των μέτρων προστασίας των αραβικών συμφερόντων».

«Η Αίγυπτος τονίζει ότι η έγκριση για την αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη θεωρείται καταφανής παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Λιβύη, ιδιαίτερα του ψηφίσματος 1970 (του 2011), το οποίο επιβάλλει απαγόρευση της στρατιωτικής συνεργασίας με τη Λιβύη», αναφέρεται στην ανακοίνωση, όπως την αναδημοσιεύει η «Αλ Αχράμ».

Το Κάιρο επαναλαμβάνει ρητά την αραβική θέση που απορρίπτει οποιαδήποτε ξένη παρέμβαση στη Λιβύη, όπως αυτή υιοθετήθηκε και από το Συμβούλιο του Αραβικού Συνδέσμου κατά τη σύνοδό του στις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Παράλληλα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου αναφέρει ότι η Τουρκία υποστηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις που μεταφέρονται από τη Συρία στη Λιβύη. Και για το λόγο αυτό, είναι αναγκαία η αποκατάσταση του εθνικού κράτους στη Λιβύη και των θεσμών στη χώρα», αναφέρεται στη δήλωση.

Η Αίγυπτος επαναλαμβάνει την πάγια άποψή της ότι οποιαδήποτε τουρκική ανάπτυξη στρατευμάτων στη Λιβύη θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τη σταθερότητα της περιοχής της Μεσογείου και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αντιδράσει, αναφέρεται σχετικά.

Το θέμα της Λιβύης συζήτησε σήμερα ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Αιγύπτου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:32

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
13:00
Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην Κρήτη
12:41
Ισραήλ: Δεν έχουμε επιτύχει τους πολεμικούς μας στόχους
12:28
Ικανοποίηση ΟΕΒ για την πορεία της οικονομίας
12:12
Αποτελεσματικά μέτρα για το μεταναστευτικό ζητούν χώρες της πρώτης γραμμής
11:41
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
11:28
Mεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στην Κρήτη
11:19
Ο εκσυγχρονισμός Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης (Βίντεο)
10:44
Κίνα: Κόκκινος συναγερμός για καταρρακτώδεις βροχές
10:26
Εθνικό Συμβούλιο την Παρασκευή για το Κυπριακό
10:22
Αρχαία ναυπηγεία στον Πωμό - 31 - Απριλίου 2024
10:00
Στους 706.534 ο αριθμός των εκλογέων
09:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.