Στην Κύπρο ο Επίτροπος αρμόδιος για τον Προϋπολογισμό

Ο Επίτροπος αρμόδιος για τον προϋπολογισμό και τους ανθρώπινους πόρους, Günther H. Oettinger, μεταβαίνει σήμερα στην Κύπρο για μια σειρά συναντήσεων υψηλού επιπέδου σε σχέση με τον επόμενο πολυετή προϋπολογισμό της ΕΕ 2021-2027.

Στη Λευκωσία, ο Επίτροπος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, με τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη και με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη.

Οι συναντήσεις αποτελούν μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών της Κομισιόν να προωθήσει τις διαπραγματεύσεις για τον επόμενο μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ, ενόψει μιας συμφωνίας το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους, αναφέρει η Κομισιόν σε γραπτή ανακοίνωση.

Πριν από την επίσκεψή του, ο Επίτροπος Oettinger δήλωσε σχετικά ότι ο χρόνος τελειώνει και πως η Κομισιόν εργάζεται σκληρά για να διασφαλίσει ότι ο επόμενος προϋπολογισμός της ΕΕ θα συμφωνηθεί εγκαίρως προς όφελος των επιχειρηματιών, των αγροτών, των ερευνητών και όσων πέραν των συνόρων της Ευρώπης "που βασίζονται στην πολύτιμη υποστήριξή μας". "Είμαστε πεπεισμένοι ότι όλοι οι εταίροι μας -συμπεριλαμβανομένων των Κρατών Μελών και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου- δεσμεύονται εξίσου με αυτόν τον στόχο", είπε.

Σημειώνεται ότι στις 2 Μαΐου 2018, η Κομισιόν υπέβαλε πρόταση για έναν "σύγχρονο, ισορροπημένο και δίκαιο μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό". Έκτοτε συνεργάστηκε με τις εκ περιτροπής Προεδρίες του Συμβουλίου και σε στενή συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να προωθήσει τις διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 20ής και 21ης ​​Ιουνίου 2019, συμφωνία για τον προϋπολογισμό πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία πριν από το τέλος του έτους. Η Κομισιόνν συμμερίζεται την άποψη ότι η τήρηση αυτού του χρονοδιαγράμματος είναι απαραίτητη για τις εκατοντάδες χιλιάδες σπουδαστές, αγρότες και ερευνητές σε όλη την Ευρώπη, καθώς και για όλους όσους επωφελούνται από τον προϋπολογισμό της ΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι για να διευκολύνει αυτόν τον στόχο, ο Επίτροπος Oettinger ταξίδεψε νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι στη Φινλανδία, η οποία σήμερα ασκεί την εκ περιτροπής Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ. Επισκέφθηκε επίσης την Ολλανδία τον Αύγουστο και ταξίδεψε στην Πολωνία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:34

Τελευταιες Ειδησεις

12 Μαΐου
Πώς αντιδρούν ΗΠΑ, Καναδάς, Γερμανία στις συγκρούσεις Ισραηλινών - Παλαιστινίων
08:13
Προειδοποίηση Νετανιάχου
06:57
Το απόλυτο χάος στη Μέση Ανατολή.Ρουκέττες εκρήξεις και σειρήνες.
06:27
Αναγκαστική προσγείωση δύο αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Λάρνακας.
06:23
Ανοικτή για τα άτομα ηλικίας 25 και 26 ετών θα είναι σήμερα η Πύλη Εμβολιασμού.
06:21
Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για τις βουλευτικές εκλογές της 30ης Μαϊου.
06:18
11 Μαΐου
Η Σλοβακία αναστέλλει χορήγηση 1ης δόσης AstraZeneca, συνεχίζει με τη 2η
21:44
Ισραήλ: Σειρήνες ήχησαν στο Τελ Αβίβ - Χαμάς και Ισλαμικός Τζιχάντ απειλούν ότι θα στοχοθετήσουν την πόλη
21:21
Δύο θάνατοι και 390 περιστατικά COVID-19 ανακοινώθηκαν την Τρίτη
21:07
Αυτοσυγκράτηση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων και αποκλιμάκωση ζητά ο γγ του ΟΗΕ Γκουτέρες
21:05
Κατέρρευσε κτίριο 13 ορόφων στη Γάζα έπειτα από ισραηλινό βομβαρδισμό
20:42
Η Ρωσία απελαύνει Ρουμάνο διπλωμάτη σε αντίποινα για την απέλαση Ρώσου διπλωμάτη
20:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand