Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται – κανένα αποτέλεσμα

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν λίγο μετά το μεσημέρι, οι νέες συναντήσεις που είχε σήμερα με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, η απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει για συνομολόγηση των όρων αναφοράς.
Η συνάντηση της κυρίας Λουτ με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ολοκληρώθηκε στις 12 και 30.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε ότι δεν αποκλείεται αύριο να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση Αναστασιάδη - Λουτ.
Τόνισε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει όλη την καλή θέληση, ώστε να συμφωνηθούν οι όροι αναφοράς, που θα επιτρέψουν την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για επίλυση του κυπριακού.
Επιβεβαίωσε ότι υπήρξε μία μικρή εμπλοκή, προσθέτοντας ωστόσο ότι οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται, σε συνεργασία με την κυρία Λουτ, η οποία βρίσκεται σε συνεννόηση και με τον Μουσταφά Ακκιντζί.  

Νωρίτερα, στις 9 και 30 το πρωί, η κυρία Λουτ συναντήθηκε στα κατεχόμενα με τον Μουσταφά Ακκιντζί.
Μετά την συνάντηση, ο εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μπαρίς Μπουρτζιού, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πραγματοποίησης νέας συνάντησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, η τουρκική πλευρά ήγειρε διάφορα ζητήματα που σχετίζονται με το κεφάλαιο της διακυβέρνησης.
Η τουρκοκυπριακή πλευρά φέρεται να ήγειρε διάφορα ζητήματα τα οποία ζήτησε να περιληφθούν στο κείμενο των όρων αναφοράς, θέση με την οποία διαφώνησε η ελληνοκυπριακή πλευρά.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όσα είχαν συμφωνηθεί μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακκιντζί στη συνάντηση της  9ης Αυγούστου, δεν έλαβαν το πράσινο φως από την Άγκυρα, κάτι το οποίο οδήγησε την τουρκοκυπριακή πλευρά να ζητήσει διαφοροποιήσεις.

Τον ισχυρισμό ότι ο ελληνοκύπριος διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης, παρουσίασε χθες στην Τζέιν Χολ Λουτ μιά πολύ διαφορετική και ριζοσπαστική άποψη, σε σχέση με τους όρους αναφοράς, προβάλλει ο τουρκοκυπριακός Τύπος.
Συγκεκριμένα, η Κίπρις Πόστασι ισχυρίζεται ότι χθες η Τζέιν Χολ Λουτ συναντήθηκε με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη επειδή δεν μπόρεσε να έρθει σε επαφή με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.
Υποστηρίζει επίσης ότι ο κύριος Μαυρογιάννης παρουσίασε μια ριζοσπαστική άποψη η οποία προκάλεσε έκπληξη στα Ηνωμένα Έθνη.
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να σχολιάσει δημοσιεύματα, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια για συνομολόγηση των όρων αναφοράς.

Σύνταξη: Παναγιώτης Γιωργαλλής

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:34

Τελευταιες Ειδησεις

02 Αυγούστου
Τουρκία: Στους 8 οι νεκροί και στους 507 οι τραυματίες από τις πυρκαγιές
14:37
Εκτίμηση επιδημιολογικού κινδύνου χωρών σχετικά με τη νόσο COVID-19, ημερομηνίας 02/08/2021
14:36
Ετήσια αύξηση σε αξία και όγκο του κύκλου εργασιών λιανικού εμπορίου τον Μάιο
14:15
Ο Σ.Α.Φ.Ε.Γ.Α για την απάλειψη των επιγραφών στο Ελληνικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ελληνίδων Αμμοχώστου
13:45
Nέο ιστορικό ρεκόρ νέων στεγαστικών δανείων τον Ιούνιο
13:16
Αρνήθηκε τις κατηγορίες ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου
13:14
Σε ανωμοτί δήλωση προέβη ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου Χρυσόστομος.
13:03
ΔΗΠΑ: Τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, δεν θα πρέπει να δημιουργούν πόλωση, εντάσεις και κοινωνικό στιγματισμό.
12:55
Είκοσι υποθέσεις για σεξουαλική παρενόχληση καταχωρήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου
12:52
Βλαντιμίρ Πούτιν:Οι μονομερείς ενέργειες στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου είναι απαράδεκτες
12:25
Κυβερνητικές Εξετάσεις για θέσεις εισδοχής στη Δημόσια Υπηρεσία
12:23
Champions League: Σήμερα η κλήρωση των πλέι οφ
12:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand