Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται – κανένα αποτέλεσμα

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν λίγο μετά το μεσημέρι, οι νέες συναντήσεις που είχε σήμερα με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, η απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει για συνομολόγηση των όρων αναφοράς.
Η συνάντηση της κυρίας Λουτ με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ολοκληρώθηκε στις 12 και 30.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε ότι δεν αποκλείεται αύριο να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση Αναστασιάδη - Λουτ.
Τόνισε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει όλη την καλή θέληση, ώστε να συμφωνηθούν οι όροι αναφοράς, που θα επιτρέψουν την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για επίλυση του κυπριακού.
Επιβεβαίωσε ότι υπήρξε μία μικρή εμπλοκή, προσθέτοντας ωστόσο ότι οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται, σε συνεργασία με την κυρία Λουτ, η οποία βρίσκεται σε συνεννόηση και με τον Μουσταφά Ακκιντζί.  

Νωρίτερα, στις 9 και 30 το πρωί, η κυρία Λουτ συναντήθηκε στα κατεχόμενα με τον Μουσταφά Ακκιντζί.
Μετά την συνάντηση, ο εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μπαρίς Μπουρτζιού, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πραγματοποίησης νέας συνάντησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, η τουρκική πλευρά ήγειρε διάφορα ζητήματα που σχετίζονται με το κεφάλαιο της διακυβέρνησης.
Η τουρκοκυπριακή πλευρά φέρεται να ήγειρε διάφορα ζητήματα τα οποία ζήτησε να περιληφθούν στο κείμενο των όρων αναφοράς, θέση με την οποία διαφώνησε η ελληνοκυπριακή πλευρά.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όσα είχαν συμφωνηθεί μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακκιντζί στη συνάντηση της  9ης Αυγούστου, δεν έλαβαν το πράσινο φως από την Άγκυρα, κάτι το οποίο οδήγησε την τουρκοκυπριακή πλευρά να ζητήσει διαφοροποιήσεις.

Τον ισχυρισμό ότι ο ελληνοκύπριος διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης, παρουσίασε χθες στην Τζέιν Χολ Λουτ μιά πολύ διαφορετική και ριζοσπαστική άποψη, σε σχέση με τους όρους αναφοράς, προβάλλει ο τουρκοκυπριακός Τύπος.
Συγκεκριμένα, η Κίπρις Πόστασι ισχυρίζεται ότι χθες η Τζέιν Χολ Λουτ συναντήθηκε με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη επειδή δεν μπόρεσε να έρθει σε επαφή με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.
Υποστηρίζει επίσης ότι ο κύριος Μαυρογιάννης παρουσίασε μια ριζοσπαστική άποψη η οποία προκάλεσε έκπληξη στα Ηνωμένα Έθνη.
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να σχολιάσει δημοσιεύματα, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια για συνομολόγηση των όρων αναφοράς.

Σύνταξη: Παναγιώτης Γιωργαλλής

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:34

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο επικίνδυνος κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Ανανέωση Σύμβασης για υπαλλήλους της Ελληνικής
16:16
Κυβερνοεπίθεση στο αρχείο του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσαν οι Anonymous
16:11
Συναγερμός στο Παρίσι καθώς άνδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο
15:43
Τον Μάιο νέος κύκλος επαφών της προσωπικής απεσταλμένης
15:28
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.