Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται – κανένα αποτέλεσμα

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν λίγο μετά το μεσημέρι, οι νέες συναντήσεις που είχε σήμερα με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, η απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει για συνομολόγηση των όρων αναφοράς.
Η συνάντηση της κυρίας Λουτ με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ολοκληρώθηκε στις 12 και 30.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε ότι δεν αποκλείεται αύριο να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση Αναστασιάδη - Λουτ.
Τόνισε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει όλη την καλή θέληση, ώστε να συμφωνηθούν οι όροι αναφοράς, που θα επιτρέψουν την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για επίλυση του κυπριακού.
Επιβεβαίωσε ότι υπήρξε μία μικρή εμπλοκή, προσθέτοντας ωστόσο ότι οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται, σε συνεργασία με την κυρία Λουτ, η οποία βρίσκεται σε συνεννόηση και με τον Μουσταφά Ακκιντζί.  

Νωρίτερα, στις 9 και 30 το πρωί, η κυρία Λουτ συναντήθηκε στα κατεχόμενα με τον Μουσταφά Ακκιντζί.
Μετά την συνάντηση, ο εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μπαρίς Μπουρτζιού, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πραγματοποίησης νέας συνάντησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, η τουρκική πλευρά ήγειρε διάφορα ζητήματα που σχετίζονται με το κεφάλαιο της διακυβέρνησης.
Η τουρκοκυπριακή πλευρά φέρεται να ήγειρε διάφορα ζητήματα τα οποία ζήτησε να περιληφθούν στο κείμενο των όρων αναφοράς, θέση με την οποία διαφώνησε η ελληνοκυπριακή πλευρά.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όσα είχαν συμφωνηθεί μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακκιντζί στη συνάντηση της  9ης Αυγούστου, δεν έλαβαν το πράσινο φως από την Άγκυρα, κάτι το οποίο οδήγησε την τουρκοκυπριακή πλευρά να ζητήσει διαφοροποιήσεις.

Τον ισχυρισμό ότι ο ελληνοκύπριος διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης, παρουσίασε χθες στην Τζέιν Χολ Λουτ μιά πολύ διαφορετική και ριζοσπαστική άποψη, σε σχέση με τους όρους αναφοράς, προβάλλει ο τουρκοκυπριακός Τύπος.
Συγκεκριμένα, η Κίπρις Πόστασι ισχυρίζεται ότι χθες η Τζέιν Χολ Λουτ συναντήθηκε με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη επειδή δεν μπόρεσε να έρθει σε επαφή με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.
Υποστηρίζει επίσης ότι ο κύριος Μαυρογιάννης παρουσίασε μια ριζοσπαστική άποψη η οποία προκάλεσε έκπληξη στα Ηνωμένα Έθνη.
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να σχολιάσει δημοσιεύματα, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια για συνομολόγηση των όρων αναφοράς.

Σύνταξη: Παναγιώτης Γιωργαλλής

Τελευταιες Ειδησεις

26 Φεβρουαρίου
Διαδηλωτές στο Γερεβάν ζητούν την παραίτηση του Πρωθυπουργού Πασινιάν
19:47
Ο ΠτΔ επανέλαβε την αποφασιστικότητα για επιτυχή κατάληξη της επικείμενης άτυπης διάσκεψης για την Κύπρο
19:06
Με ζημιές ολοκλήρωσε την εβδομάδα το ΧΑΚ
19:00
Πρόγραμμα παραχώρησης υποτροφιών σε Κύπριους φοιτητές από το πανεπιστήμιο του Μπόλντον (Βίντεο)
18:54
Πορεία διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό πραγματοποίησαν μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής
18:52
Ελλάδα: Παράταση του αυστηρού lockdown στην Αττική
18:37
Ελλάδα: 1.790 νέα κρούσματα, 371 διασωληνωμένοι, 29 θάνατοι
17:54
Στις φυλακές της Τρίπολης μεταφέρθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης
17:34
Πέντε λεπτά πριν τα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία προειδοποίησαν τους Ρώσους οι Αμερικανοί, λέει ο Λαβρόφ
16:27
Σταθερή κάτω από τη μονάδα η τιμή του ρυθμού μετάδοσης του κορωνοϊού στο Ην. Βασίλειο
16:25
Οι σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας στην επικοινωνία Ν. Δένδια- Σ. Λαβρόφ
16:21
Η πανδημία αύξησε τη ζήτηση για ψηφιακές δεξιότητες στην ΕΕ
15:30
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand