Brexit: ανοικτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Στη Βρετανία, συνεχίζεται απόψε η μάχη για το Brexit, με το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών παραμένει ανοικτό.

Είκοσι συντηρητικοί βουλευτές θα συνταχθούν το βράδυ με την αντιπολίτευση σε μια προσπάθεια να καταλάβουν τον έλεγχο της κοινοβουλευτικής ατζέντας για το επόμενο διήμερο, ώστε να προωθήσουν με επείγουσα διαδικασία το νομοσχέδιο που έχουν ετοιμάσει. Το νομοσχέδιο υποχρεώνει τον πρωθυπουργό να ζητήσει αναβολή του Brexit έως τις 31 Ιανουαρίου 2020 εάν δεν προκύψει νέα συμφωνία με τους Ευρωπαίους έως τις 19 Οκτωβρίου ή ρητή συγκατάθεση των βουλευτών για μία άτακτη έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο μέχρι πρότινος υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ, ένας εκ των 20 ανταρτών συντηρητικών βουλευτών, εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχει επαρκής αριθμός βουλευτών, προκειμένου να ψηφιστεί ο νόμος που θα υποχρεώνει τον Βρετανό πρωθυπουργό  Μπόρις Τζόνσον να ζητήσει νέα αναβολή του Brexit.
Όπως ενημέρωσε η Ντάουνινγκ Στριτ, σε περίπτωση που η κυβέρνηση ηττηθεί απόψε στην ψηφοφορία για τον έλεγχο της κοινοβουλευτικής ατζέντας, θα πρέπει να αναμένεται η υποβολή πρότασης από τον Μπόρις Τζόνσον για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 14 Οκτωβρίου.

Σύνταξη: Γεωργία Ψαριά
Πηγή: Θανάσης Γκαβός

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:36

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.