Ο ΠτΔ συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του κα Άντρη Αναστασιάδη, επισκέφθηκε σήμερα την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, όπου είχε συνάντηση με τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρο.
Κατά τη συνάντηση, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο και τα μέλη της αντιπροσωπείας εξέφρασε, μεταξύ άλλων, την αμέριστη στήριξή του προς τον Πρόεδρο και τις προσπάθειες που καταβάλλει για επίλυση του Κυπριακού, καθώς και ευγνωμοσύνη προς τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β’ για τη βοήθεια που παρέχει για τη Θεολογική Σχολή στη Χάλκη.
Πρόσθεσε ότι η Προεδρία του Προέδρου Αναστασιάδη «αποτελεί φάρο που ακτινοβολεί τις παραμέτρους ενός ειλικρινούς και δημιουργικού διαλόγου για μια νέα εποικοδομητική περίοδο που θα επιτρέψει να δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες ειρηνικής συμβίωσης, για ένα ευλογημένο κράτος, λειτουργικό, με ελπίδα και βιωσιμότητα».
Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι «κατά τη διάρκεια της ευκλεούς Προεδρίας σας αποδείξατε ότι γνωρίζετε την υπομονή και έχετε και το σθένος και το θάρρος να τολμάτε ατενίζοντας την πορεία προς το ευοίωνο μέλλον».
Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την ελπίδα να δούμε ενωμένο το νησί, όπου Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι και όλοι οι πολίτες του νησιού να απολαμβάνουν την ειρήνη, την αδελφοσύνη, την αγάπη, την οικονομική πρόοδο και την ανάπτυξη.
Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ευχήθηκε κάθε καλό στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος σήμερα γιορτάζει τα γενέθλιά του.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Αρχιεπίσκοπο, αλλά και προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο για τη στήριξή τους.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε, επίσης, «στην κρισιμότητα των στιγμών που διέρχεται η Κύπρος. Εδώ και 45 έτη προσπαθούμε με πολλές υποχωρήσεις προκειμένου να βρούμε μια κοινά αποδεκτή λύση που να τερματίζει την απαράδεκτη επικρατούσα κατάσταση και να δημιουργήσει συνθήκες ενός πραγματικά βιώσιμου, λειτουργικού και ανεξάρτητου κράτους, μακριά από κάθε επιρροή από τρίτες χώρες».
Αναφέρθηκε εξάλλου στη νέα προσπάθεια που καταβάλλει ο ΓΓ των ΗΕ, τονίζοντας την αποφασιστικότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για επανέναρξη του διαλόγου «με την ελπίδα ότι θα πρυτανεύσει η λογική, αλλά ιδιαίτερα το δίκαιο, δηλαδή στη βάση του Χάρτη του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου».
Πρόσθεσε ότι «εάν επικρατήσουν οι αρχές και αξίες του διεθνούς δικαίου και της ΕΕ δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα του συνόλου του λαού, Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων, θα διασφαλιστούν πλήρως μέσα σε συνθήκες που θα επιτρέψουν και πάλι την ειρηνική συμβίωση και θα δημιουργήσουν προοπτική και μέλλον».
Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απηύθυνε πρόσκληση στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής να επισκεφθεί την Κύπρο.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα. Ο Πρόεδρος χάρισε στον Αρχιεπίσκοπο ένα ασημένιο αντίγραφο αμφορέα, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ελπιδοφόρος προσέφερε στον Πρόεδρο ένα ασημένιο αντίγραφο εικόνας της Αγίας Τριάδας.
Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:07

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.