ΕΕ: Παγκόσμια ημέρα καρδιακής υγείας

"Πιο υγιεινό φαγητό, περισσότερη άσκηση, κατανάλωση λιγότερου οινοπνεύματος και όχι στο κάπνισμα" συνιστά ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Υγείας Vytenis Andriukaitis (ιατρός, καρδιοχειρουργός ο ίδιος) με αφορμή την παγκόσμια ημέρα καρδιακής υγείας.Όπως σημειώνει στο μήνυμά του, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σχεδόν 49 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με καρδιαγγειακές παθήσεις, δηλαδή σχεδόν ένας στους δέκα και εκτός από τις καταστροφικές συνέπειες για τις ζωές των ατόμων, οι καρδιαγγειακές παθήσεις αποτελούν επίσης ένα τεράστιο οικονομικό βάρος για την κοινωνία - σχεδόν 210 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

"Κατά τη διάρκεια της θητείας μου υπερασπίστηκα τις επιλογές για τον τρόπο ζωής, ενθαρρύνοντας την υγιεινή διατροφή μέσω της αναμόρφωσης των τροφίμων, την καλύτερη προστασία των παιδιών και των εφήβων από την υπερβολική έκθεση στο εμπόριο τροφίμων υψηλής περιεκτικότητας σε κορεσμένα λιπαρά, trans-λιπαρά οξέα, σάκχαρα ή / και αλάτι, αλλά και την προώθηση της υγιεινής διατροφής στα σχολεία. Ξέρω ότι αυτό το έργο θα συνεχιστεί", δήλωσε ο Επίτροπος.

"Στην πρόσκληση για ένα υγιεινό τρόπο ζωής στο Tartu, μαζί με τους Επιτρόπους Navracsics και Hogan, έχουμε αναλάβει 15 δεσμεύσεις για την προώθηση υγιεινών τρόπων ζωής μέσω του αθλητισμού, της τροφής, της καινοτομίας ή της έρευνας. Δύο χρόνια αργότερα, τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν σαφώς ότι η Επιτροπή χρησιμοποιεί περισσότερα κεφάλαια, αυξάνει την ευαισθητοποίηση και συγκεντρώνει περισσότερες γνώσεις για την αντιμετώπιση της ανθυγιεινής διατροφής, της παχυσαρκίας ή της σωματικής αδράνειας", τόνισε.

"Η Επιτροπή συνεργάζεται επίσης με τα κράτη μέλη για να τα στηρίξει για την επίτευξη των στόχων της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης, με γενικό στόχο τη μείωση της πρόωρης θνησιμότητας από τις μη μεταδοτικές ασθένειες. Για να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους, χρειαζόμαστε πολύ περισσότερη εστίαση στην προώθηση και την πρόληψη και πρέπει να εργαστούμε μεταξύ τομέων και να δημιουργήσουμε ισχυρότερες συνέργειες μεταξύ των διαφόρων προγραμμάτων και πολιτικών της ΕΕ", υπενθύμισε.

"Ως αποτέλεσμα των συζητήσεών μας με τους εκπροσώπους για την υγεία των χωρών, αναπτύσσονται μεγάλης κλίμακας σχέδια για την αύξηση των υγιεινότερων τρόπων ζωής σε διάφορες χώρες", σημείωσε.

"Ωστόσο, μπορούν να γίνουν περισσότερα: καλώ τα κράτη μέλη να εντείνουν τις προσπάθειές τους σε παράγοντες κινδύνου, καθώς πολλές καρδιαγγειακές παθήσεις μπορούν να προληφθούν. Και, επίσης, καλώ τον καθένα από εμάς ξεχωριστά: συνδέστε με την καρδιά σας, κρατήστε την υγιή", κατέληξε.

Υγεία : (ΚΥΠΕ/ΘΑ/MK)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:07

Τελευταιες Ειδησεις

29 Σεπτεμβρίου
Ν. Δένδιας: Να εγκαταλείψει η Τουρκία την απειλή πολέμου κατά της Ελλάδας
14:36
ΠτΔ: Ύψιστη προτεραιότητα παραμένει η εξεύρεση λύσης που διασφαλίζει την ειρηνική συνύπαρξη Ε/κ και Τ/κ
14:19
ΝΑΤΟ για τις ζημιές σε αγωγούς: Θα απαντήσουμε ενωμένα και αποφασιστικά σε οποιαδήποτε εσκεμμένη επίθεση
14:12
Νέες απειλές Τσαβούσογλου: Η Τουρκία θα κάνει τα απαραίτητα βήματα τόσο κατά της Ελλάδας όσο και κατά της Κύπρου
14:00
Γύρω από τα €200 τη Μεγαβατώρα κινείται η τιμή του φυσικού αερίου μετά τη διαρροή από τους αγωγούς Nord Stream
13:57
Στη Μόσχα για την οριστικοποίηση της προσάρτησης οι αυτονομιστές ηγέτες των τεσσάρων ουκρανικών περιοχών
13:42
Καρούσος: Το σχέδιο κινήτρων για τα κυπριακά αεροδρόμια είχε λήξει και χρειαζόταν επικαιροποίηση
13:34
Μνημόνιο συνεργασίας
13:26
'Αγγελα Μέρκελ: "Πρέπει να πάρετε στα σοβαρά τα λόγια του Πούτιν!"
13:13
Παράνομη απόπειρα αρπαγής γης δια της βίας αποκάλεσε τα δημοψηφίσματα της Ρωσίας η πρόεδρος της Κομισιόν
12:32
Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας στο ΡΙΚ
12:20
Συναγερμός από τον εντοπισμό κουνουπιών "Aedes aegypti" στην περιοχή της Δρομολαξιάς
12:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand