Η ΕΤΑΠ χαιρετίζει την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Η ΕΤΑΠ χαιρετίζει την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού που φέτος έχει θέμα «Τουρισμός και Εργασία: Ένα καλύτερο μέλλον για όλους».


Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Ε.Τ.Α.Π Πάφου αναγνωρίζοντας τη μεγάλη σημασία που έχει η παροχή αυθεντικής φιλοξενίας, υψηλού επίπεδου υπηρεσιών και αναβαθμισμένων δημιουργικών εμπειριών προωθεί την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών, την αποδοχή της διαφορετικότητας και της ισότητας στην εργασία, ενώ ενθαρρύνει τους εταίρους της για εργοδότηση ντόπιου προσωπικού στην τουριστική βιομηχανία.

Επιπρόσθετα, η ΕΤΑΠ προτρέπει όλους τους φορείς της επαρχίας και τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό να επενδύσουν ακόμη περαιτέρω στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού ως μοχλός για να επέλθει αλλαγή και να οικοδομηθεί ακόμη ένα καλύτερο και ισότιμο μέλλον για τους ανθρώπους, την επαρχία, τη χώρα, τον κόσμο.

Επισημαίνει πως ο ρόλος του τουρισμού στη δημιουργία θέσεων εργασίας είναι σημαντικός. Δημιουργεί το 10% των παγκόσμιων θέσεων εργασίας, ενώ στην Κύπρο το εργατικό δυναμικό αποτελείται από το 51% του πληθυσμού. Στην Κύπρο υπολογίζεται ότι 1 στους 10 εργαζόμενους συμμετέχει στην τουριστική βιομηχανία της χώρας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:07

Τελευταιες Ειδησεις

30 Σεπτεμβρίου
Προ των πυλών η 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΣΥΤΑ, μεγάλα ντέρμπι στο πρόγραμμα
08:37
Φούτσαλ : Μεγάλες εκτός έδρας νίκες, για ΑΕΛ, Αραράτ
08:35
Το μεσημέρι η φιέστα Πούτιν για την προσάρτηση Χερσώνας, Ζαπορίζια, Λουχάνσκ και Ντονέτσκ
08:32
Δανεικός στην Νέα Σαλαμίνα ο 'Αδωνη
08:32
H IMI Σαουδικής Αραβίας στην Κύπρο μέσω του GMF υπό τη διαχείριση της Pelagic Partners
08:11
Σύλληψη ενός προσώπου στην Πάφο για διερευνώμενες υποθέσεις διαρρήξεων
07:55
Πρόωρο να γίνει εκτίμηση για το ποιος μπορεί να ευθύνεται για τις διαρροές Nord Stream 1 και 2, λέει ο ΥΠΑΜ των ΗΠΑ
07:33
Λευκός Οίκος: Σεβόμαστε την δημοκρατική επιλογή των Ιταλών
07:17
Με επιστολή στους εταίρους της σε Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ η Ελλάδα ενημέρωνει για τις ενέργειες και τις δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας
06:57
Τίτλοι Ειδήσεων - Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου
06:36
ΕΕ: Εν μέσω των διαφωνιών για την επιβολή πλαφόν στην τιμή του αερίου συνεδριάζει το έκτακτο συμβούλιο υπουργών ενέργειας
06:32
Να εξεγερθούν εναντίον του Πούτιν για να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία κάλεσε τους Ρώσους ο πρόεδρος της Ουκρανίας.
06:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand