Eλλάδα:Ολοκληρώθηκε η διερευνητική αποστολή των θεσμών

Με κοινή δήλωση ΕΚΤ, Κομισιόν και ESM, ολοκληρώθηκε η διερευνητική αποστολή ελέγχου των θεσμών στην Ελλάδα στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας για τη σύνταξη της 4ης σχετικής έκθεσης προόδου, που θα συζητηθεί στο eurogroup του Δεκεμβρίου και συνδέεται με εκταμίευση κερδών επί ελληνικών ομολόγων και κατάργηση αύξησης επιτοκίων στο πλαίσιο των μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν "η αποστολή πραγματοποίησε παραγωγικές συζητήσεις για την κατάσταση, την πρόοδο και τις βασικές προκλήσεις που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν η ελληνική οικονομία και τις πολιτικές προτεραιότητες της νέας διοίκησης, συμπεριλαμβανομένης της τρέχουσας κατάστασης και των επόμενων σταδίων στην υλοποίηση της δέσμευσης της Ελλάδας να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τις βασικές μεταρρυθμίσεις που ξεκίνησε στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης και σταθεροποίησης.

"Αυτό περιλάμβανε συζητήσεις σχετικά με τη δημοσιονομική κατάσταση και τις προοπτικές, οι οποίες θα συμβάλουν στην προετοιμασία του σχεδίου προϋπολογισμού της Ελλάδας για το 2020, το οποίο θα υποβληθεί στην Κομισιόν έως τις 15 Οκτωβρίου παράλληλα με εκείνες όλων των άλλων κρατών μελών", διευκρινίζουν οι θεσμοί.

"Η αποστολή ήταν επίσης μια ευκαιρία να συναντηθούμε με εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων και των τραπεζών με στόχο την ενημέρωσή τους σχετικά με τους τρόπους συμμετοχής στην περίοδο μετά το πρόγραμμα και την ανταλλαγή απόψεων για βασικά θέματα πολιτικής", αναφέρουν οι θεσμοί που εποπτεύουν το ελληνικό πρόγραμμα.

Διευκρινίζεται δε ότι "ο στενός διάλογος σχετικά με τις προτεραιότητες και τις προκλήσεις της οικονομικής πολιτικής θα συνεχιστεί, και σε τακτική βάση" και "η τέταρτη έκθεση της ενισχυμένης εποπτείας θα εκδοθεί φέτος το φθινόπωρο".

"Βάσει της ολοκλήρωσης των συμφωνημένων δεσμεύσεων, η έκθεση θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως βάση για να αποφασίσει η Ευρωομάδα ότι θα μεταφερθούν ισοδύναμα ποσά κερδών ANFAs και την ακύρωση του περιθωρίου επιτοκίου σε ορισμένα δάνεια του EFSF", σημειώνουν.

Το προσωπικό της Koμισίον σε συνεργασία με το προσωπικό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επισκέφθηκε την Αθήνα από τις 23 έως τις 26 Σεπτεμβρίου για την τέταρτη αποστολή ελέγχου μετά το πρόγραμμα διάσωσης στην Ελλάδα. Το προσωπικό του ΔΝΤ συμμετείχε στο πλαίσιο του κύκλου εποπτείας του άρθρου IV. Το προσωπικό του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας συμμετείχε στο πλαίσιο του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης. Η αποστολή προετοιμάστηκε με τεχνικές συζητήσεις την προηγούμενη εβδομάδα και χρησίμευσε επίσης ως διερευνητικά για την έκθεση για τη χώρα 2020 στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου συντονισμού της οικονομικής πολιτικής, σημειώνει η Κομισιόν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:08

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Ορέν Ανόλικ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας έχει αρθεί μόνο για την Κύπρο
08:57
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του στο Ισραήλ με τον ομόλογο του ο υπουργός Ενέργειας
08:50
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
06:27
Ληστεία με κουκουλοφόρους χθες το βράδυ σε οικία στην Ερήμη.
06:03
Νιγηρία: Επιστρέφουν στα σπίτια τους οι 137 μαθητές που απήχθησαν πριν από 3 εβδομάδες
05:58
Εκτακτο υπουργικό Συμβούλιο για στοχευμένα μέτρα στήριξης των ευάλωτων
05:49
Ετοιμάζεται να αποστείλει ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα η Τουρκία
05:42
Ενώπιον της Βουλής ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ, στην σκιά των απειλών για απεργίες
05:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.